Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Подвійні стандарти». Аню Тейлор-Джой розкритикували за образ на прем’єрі фільму «Дюна 2»

Деякі порівняли її наряд із традиційним одягом мусульманських жінок, які часто вимушені так одягатися

Аню Тейлор-Джой розкритикували за образ на прем'єрі фільму «Дюна 2» в Лондоні. Про це пише The Independent.

Акторка вдягла білу сукню до підлоги й мала білу накидку на голові. У соцмережах зауважили, що такий наряд схожий на традиційний одяг мусульманських жінок, яких часто примушують покривати голову й тіло, а за відмову – карають.

Образ Тейлор-Джой назвали «косплеєм мусульманки», «огидним», а також прикладом «орієнталізму» – імітації або зображення аспектів східного світу митцями із західного суспільства. Теорія «орієнталізму» припускає, що східні спільноти часто фетишизуються як «екзотичні» й «таємничі».

Один користувач написав в Х, що це вбрання демонструє подвійні стандарти: «Біла дівчина, яка так одягається (покриває голову й тіло – ред.) – це мода, а темношкіра або мусульманська дівчина, яка так одягається – пригноблена».

Ще одна людина зазначила: «Отже, скромність в одязі є гнітючою і відсталою лише тоді, коли її практикують мусульманські жінки. Зрозуміло».

Утім, деякі люди припустили, що цей наряд може бути похідним від кількох релігій і культур, і образ Тейлор-Джой можна порівняти з католицькою монахинею. Також деякі користувачі закликали інших стримати свою агресію, зауваживши, що акторів могли зобов’язати так одягнутися.

«Дюна: Частина друга» – майбутній американський науково-фантастичний фільм режисера Дені Вільньова, сиквел фільму «Дюна» (2021). Прем'єра запланована на 29 лютого 2024 року.

Друга частина фільму розповість про міфічну подорож Пола Атрейдеса (Тімоті Шаламе), який об’єднується з Чані (Зендея) й племенем фременів, щоби помститися вбивцям своєї родини. Також головний герой муситиме обирати між коханням свого життя й порятунком усесвіту від жахливого майбутнього.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.