Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«20 днів у Маріуполі» отримав премію BAFTA як найкращий документальний фільм

Дивіться, які ще фільми здобули перемогу

Українська стрічка «20 днів у Маріуполі» режисера Мстислава Чернова здобула нагороду в номінації «Найкращий документальний фільм» на премії BAFTA. Вона ввійшла до лонглистів премії у двох номінаціях: як найкращий документальний фільм і як найкраща стрічка іноземною мовою. Перемогу вдалося здобути в першій в номінації.

Про це повідомляється на сайті премії.

«20 днів у Маріуполі» показує події в оточеному російськими військами місті в лютому-березні 2022 року. Мстислав Чернов разом із колегами: фотографом Євгеном Малолєткою й продюсеркою Василісою Степаненко – були єдиними міжнародними журналістами, які працювали в оточеному окупантами Маріуполі й фіксували обстріли, бомбардування пологового будинку й загибель цивільних. За 20 днів журналістам удалося виїхати з міста й вивезти відзняті матеріали, з яких потім змонтували фільм. 

«20 днів у Маріуполі» потрапив і в номінанти Американської кіноакадемії на премію «Оскар» у категорії «Найкращий документальний фільм». Церемонія нагородження відбудеться 11 березня. Крім того, Мстислав Чернов також отримав відзнаку Гільдії режисерів Америки (DGA Awards).

Хто ще став переможцем на премії BAFTA

Фільм «Оппенгеймер» Крістофера Нолана визнали найкращим фільмом року. Кілліана Мерфі назвали найкращим актором першого плану, Роберта Дауні-молодшого – найкращим актором другого плану. Нолан здобув перемогу як найкращий режисер. Загалом «Оппенгеймер» переміг у семи номінаціях.

Водночас фільм «Барбі» Ґрети Ґервіґ не отримав жодної нагороди з пʼяти номінацій.

Фільм «Бідолашні створіння» Йорґоса Лантімоса отримав пʼять перемог: за візуальні ефекти, виробничий дизайн і дизайн костюмів, грим і зачіски. Емма Стоун стала найкращою акторкою першого плану.

У номінації «Найкращий фільм іноземною мовою» перемогла стрічка «Зона інтересу» про родину, яка живе поруч із концентраційним табором під час Другої світової війни. Також фільм здобув перемогу в номінаціях «Найкращий британський фільм» і «Найкращий звук».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.