Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Харкові намагалися зірвати показ фільму «Уроки толерантності». Що відомо

Група чоловіків блокувала вхід до кінозали

У Харкові відбувся спеціальний показ стрічки Аркадія Непиталюка «Уроки толерантності» про ставлення українців до ЛГБТК+ спільноти. Під час показу невідомі намагалися зірвати подію, повідомило Харківське жіноче обʼєднання «Сфера».

Зазначають, що перед самим сеансом група чоловіків і підлітків намагалися зірвати показ. Вони заблокували вхід до кінозали, розгорнули надруковані плакати з мовою ворожнечі й силою перешкоджали пересуванню гостей і персоналу кінотеатру.

Зрештою невдовзі після прибуття поліції й тривалої розмови з менеджером кінотеатру група юнаків добровільно звільнила прохід. Захід закінчився спокійно, а всі учасниці й учасники безпечно дісталися домівок.

«З’ясувалося, що нам треба боротися не тільки з російською навалою, а й за можливість подивитися українське кіно в Харкові… Цим дописом ми хочемо привернути увагу суспільства до гомофобії, яка є небезпечною для України. А також закликаємо всіх сходити в кінотеатр і підтримати українську стрічку «Уроки толерантності», – наголосили у «Сфері».

Напередодні прем’єри фільму 14 лютого нападу зазнав і київський кінотеатр «Жовтень». 11 лютого невідомі розписали гомофобними висловами фасад кінотеатру й сітілайти з афішею фільму.

Про що фільм «Уроки толерантності»

В основі цієї стрічки лежить п’єса Ігоря Білиця «Гей-парад». Події розгортаються навколо «пересічної української родини», яка через фінансову скруту вирішує взяти участь у програмі з євроінтеграції «Уроки толерантності». Програма надає пільги родинам за умови, що в них удома певний час житиме представник ЛГБТК+ спільноти. Стрічка Аркадія Непиталюка показує, що означає бути «іншим» у маленькому українському містечку і як можна навчити оточення поважати власний вибір.

Головні ролі у фільмі зіграли Олена Узлюк, Олександр Піскунов, Олександр Ярема, Кароліна Мруга, Борис Георгієвський, Ніна Набока, Акмал Гурєзов.

Наші стажистка Анна Левченко й редакторка Ольга Дуденко вже переглянули фільм і розповіли, чому його важливо подивитися.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.