Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЖустін Тріє стала другою жінкою, яку відзначили премією «Сезар» за найкращу режисуру

Нагороду вона присвятила її жінкам, які пережили насильство

Французька режисерка й сценаристка Жустін Тріє стала другою жінкою, яка перемогла в режисерській номінації на церемонії нагородження премією «Сезар». Це національна кінопремія Франції, яку вважають однією з найбільш престижних кінопремій. Про це пише Variety.

Загалом Жустін Тріє і її фільм «Анатомія падіння» здобув пʼять нагород на французькій кінопремії: як найкращий фільм, сценарій, режисура й акторські ролі. Найкращою акторкою назвали німкеню Сандру Гюллер, яка зіграла в стрічці Тріє.

Свою нагороду за найкращий фільм Тріє присвятила жінкам, які «почуваються в пастці свого вибору, у своїй самотності, які існують надто чи існують недостатньо, які були травмовані й звільнилися, висловлюючись».

На церемонії вручення премії також виступила французька акторка Жудіт Ґодреш із промовою про сексуальне насильство, яке поширене в кіноіндустрії. Ґодреш запросили виступити після того, як деяких діячів індустрії звинуватили в сексуальних злочинах. Зокрема, сама Ґодреш на початку лютого звинуватила режисерів Бенуа Жако й Жака Дуайона в сексуальному насильстві над нею, коли вона була підліткою.

«З тією ж моральною силою, яку ми використовуємо для творчості, нумо мати сміливість сказати вголос те, що ми знаємо потайки», – закликала акторка.

Фото: George Etheredge

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.