Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Великій Британії підвищили віковий рейтинг фільму «Мері Поппінс» через дискримінаційні вирази

Батьки занепокоєні тим, що дискримінаційна мова чи поведінка може вплинути на дітей

Британська рада з класифікації фільмів (BBFC) підвищила віковий рейтинг фільму «Мері Поппінс» з U (підходить для будь-якого віку) до PG (дозволено під наглядом батьків). Це зробили через використання у фільмі расистського терміну. Про це пишуть Daily Mail і Variety.

Слово, про яке йдеться, це «готентоти» – назва народу кой-коїн, одних із перших мешканців Південної Африки. Зараз це слово вважається расистським терміном.

У фільмі про Мері Поппінс слово «готентоти» двічі говорить адмірал Бум. Уперше, коли він звисає з даху човна й запитує одного з дітей Бенксів, чи вони «збираються воювати з готентотами». А вдруге, коли сажотруси, чиї обличчя почорніли від сажі, танцюють на даху, адмірал вигукує: «Нас атакують готентоти».

Події фільму відбуваються в Лондоні початку ХХ століття. Той факт, що дискримінаційна мова не засуджується, означає, що фільм виходить за межі рекомендацій для фільмів із категорією U, зазначили в BBFC. 

«Із нашого дослідження расизму й дискримінації, а також нещодавнього дослідження керівних принципів класифікації ми розуміємо: батьки занепокоєні тим, що дискримінаційна мова чи поведінка може вплинути на дітей. Вони можуть вважати таку образливою чи повторювати її, не усвідомлюючи шкоди», – пояснили в британській раді.

Перекласифікація зачіпає лише кінотеатральну версію фільму. Версії для домашнього перегляду, як і раніше, мають рейтинг U.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.