Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниАкторка серіалу «Пліткарка» долучилася до благодійного заходу на підтримку українських захисниць

Зібрані 300 тисяч гривень передадуть на потреби військовослужбовиць

У Нью-Йорку культурна активістка й продюсерка Дарʼя Коломієць спільно з українською тату-студією Black Hearts Club організували благодійний захід на підтримку ГО «Жіночий ветеранський рух». До нього долучилася польсько-американська акторка Сюзанна Шадковскі («Пліткарка», «Позолочене століття»).

На заході акторка зачитала монолог – історію Олени Нікуліної, дружини бійця полку «Азов», захисника Маріуполя Максима Нікуліна, який зараз перебуває в російському полоні.

Олена записала цю історію навесні 2022 року для проєкту Дарʼї Коломієць Diary of War – це голосові повідомлення українців про їхній досвід переживання повномасштабного вторгнення, випущені у форматі подкасту.

«Коли я прочитала цей щоденник уголос перед глядачами, моє серце розірвалося. По-справжньому передати ці слова, які Олена промовляла в той надзвичайний момент, було неможливо. Я могла лиш відтворити їх зі своєї позиції, і ця відстань між миром і війною така велика й бездонна... Проте ми маємо надію лише завдяки мужності таких людей, як Олена й Максим», – зазначила Шадковскі.

У події також взяв участь нью-йоркський колектив Ukrainian Village Voices, що досліджує й зберігає український традиційний багатоголосий спів, а ще виступили фронтмен гурту Brunettes Shoot Blondes Андрій Ковальов і диджей й електронний продюсер Зенон Марко. Сама Дарʼя Коломієць зіграла DJ-сет української музики: від естради 1960-х до сучасної електроніки.

На події продавали благодійні артроботи, ексклюзивний мерч, а також записували охочих на благодійні тату. Також гості взяли участь у благодійному аукціоні. 

Усього вдалося зібрати понад 300 тисяч гривень. Їх спрямують до ГО «Жіночий ветеранський рух» на закупівлю комплектів зимової форми й закриття інших потреб захисниць.

Фото: Liza Zolotova

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.