Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДивіться трейлер скринлайф-драми «Лишайся онлайн» від режисерки Єви Стрельнікової

Про українську волонтерку, яка допомагає хлопчику знайти його родину

Вийшов офіційний трейлер стрічки «Лишайся онлайн» від режисерки Єви Стрельнікової. В український прокат фільм вийде 28 березня. 

У фільмі показують події початку повномасштабного вторгнення на Київщині в художньому обрамленні авторів. Волонтерка Катя отримує ноутбук, за допомогою якого може відстежувати пересування російських військ і передавати ці дані українським військовим. Катя дізнається, що власник ноутбука під час евакуації з Бучі втратив зв’язок зі своїм маленьким сином. Дівчина спілкується з хлопчиком і вирішує допомогти родині возз’єднатися.

У головних ролях зіграли Єлизавета Зайцева, Олександр Рудинський, Катерина Кістень й Олеся Жураківська. Над стрічкою почали працювати після початку повномасштабного вторгнення Росії. Знімання відбувалися в Києві, Львові, Бучі, частково у Швеції, де перебувала виконавиця головної ролі. 

Стрічка «Лишайся онлайн» створена у форматі «скринлайф» – форма візуальної оповіді, у якій події показують повністю на екрані компʼютера, планшета або смартфона. Режисерка Єва Стрельнікова зазначала, що такий формат обрали «не тільки через неможливість знайти достатньо коштів на класичний ігровий сценарій під час війни, але й тому, що ця війна відбувається на ноутбуках, телефонах і в усіх соціальних мережах».

«В основі історії досвід кожного з нас, тих, хто використовує свої телефони, ноутбуки, щоб лишатися на звʼязку й допомагати військовим і цивільним не лише в перші тижні повномасштабного вторгнення, а й два роки потому. Автори обрали формат скринлайфу не випадково, адже він дозволяє якнайглибше зануритися в події й співпереживати героям протягом усього фільму так, ніби глядач увесь час знаходиться поруч, на відстані витягнутої руки», – ідеться в описі до стрічки.

Світова премʼєра фільму відбулася в липні 2023 року на міжнародному кінофестивалі Fantasia. Там він здобув нагороду як «Найкращий художній фільм-дебют». Також компанія K5 International купила права на міжнародний показ стрічки «Лишайся онлайн». Права на прокат компанія купила в межах Європейського кіноринку.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.