Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниНавесні у двох містах України покажуть експериментальну виставу, присвячену військовослужбовицям

Перформанс поєднує сучасний танець й електронну музику

Пластичну виставу «Косачка», присвячену українським захисницям, покажуть у двох містах України: 17 березня в Києві й 20 березня в Хмельницькому. Про це пише «Суспільне Культура».

Зазначають, що це «вистава-ритуал, міф про подорож людського духу в тілі жінки, безперервне коло життя». Перформанс поєднує сучасний танець й електронну музику, міф і реальність, теперішнє й минуле.

Режисерка вистави – Юлія Лопата. Вона поділилася, що «Косачка» створена за оригінальним сценарієм і присвячена жінкам, які захищають Україну під час війни. Музичний супровід перформансу наживо виконають композиторка Олена Шикіна й акторка й вокалістка Соломія Кирилова, найбільш відома за роллю в стрічці «Памфір».

«Ми досліджуємо явища, пов’язані з універсальною природою жінки, експериментуємо з артефактами часу, диджиталізуємо фольклорний спів і звучання бандури, яке для нас спеціально записав Володимир Войт», – прокоментувала Олена Шикіна.

Хореографію для «Косачки» поставила Галина Пеха разом з командою сучасного танцю Procontemporary.

Актори виступатимуть у костюмах ручної роботи, які створила художниця Ася Сутягіна. Раніше вона працювала над фільмами «Додому», «Люксембург, Люксембург» і «Мої думки тихі».

Премʼєра «Косачки» відбулася 3 грудня 2023 року в Київській опері. А цієї весни покажуть оновлену версію вистави.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.