Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Музеї сучасного мистецтва відреагували на позов про домагання на виставці Марини Абрамович

Звинувачення висунув перформер, який брав участь у виставці

У Музеї сучасного мистецтва в Нью-Йорку (MoMA) відповіли на позов митця Джона Бонафеде. Він брав участь як оголений перформер у виставці Марини Абрамович у 2010 році. Митець стверджує, що зазнав сексуальних домагань із боку відвідувачів музею, а установа не змогла запобігти неправомірній поведінці.

Адвокат музею заявив, що MoMA заперечує свою провину за звинуваченнями Бонафеде, «навіть якщо вони правдиві», пише видання ArtNews. В установі стверджують, що не виявляли «гендерної неприязні» й мали процедури, за якими учасники перформансу могли повідомляти про проблеми.

Музей також запевнив, що Бонафеде повідомив режисера виставки про проблеми і що він міг припинити виступ, але не скористався цією можливістю.

Більше про ситуацію

Бонафеде був перформером під час виставки Marina Abramović: The Artist is Present. У ній брали участь 38 людей, які були частиною того чи того перформансу на виставці. Наприклад, двоє оголених людей стояли у дверному проході, і відвідувачі мали протискатися між ними.

У позові, поданому до суду Мангеттена, ідеться, що Бонафеде неодноразово зазнавав сексуальних домагань із боку відвідувачів музею. Він стверджує, що музей знав про це й про інші випадки домагань до оголених перформерів на виставці, але «навмисно і з недбалості не вжив корегувальних заходів, щоб запобігти повторенню таких нападів».

Позов Бонафеде стосується саме перформансу Imponderabilia, коли відвідувачі музею мали протискатися між тілами учасників виставки. 

Бонафеде зміг подати до суду на музей завдяки впровадженню в Нью-Йорку закону про можливість повнолітніх постраждалих позиватися проти сексуального насильства незалежно від того, коли воно відбулося.

У своєму позові Бонафеде стверджує, що сексуальні домагання, яких він зазнав, спричинили «роки емоційних страждань і завдали істотної шкоди [його] психічному здоровʼю, тілу, іміджу й карʼєрі». Бонафеде вимагає відшкодування збитків, штрафних санкцій, відшкодування витрат на адвоката й інших засобів правового захисту, які будуть визначені судом.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.