Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВидавництво «Лабораторія» відкрило передзамовлення на феміністичну версію роману «1984»

Книжку «Джулія» очікують із друку в середині квітня

Видавництво «Лабораторія» оголосило передзамовлення на книжку «Джулія» американської письменниці Сандри Ньюман. Її називають феміністичною версією роману Джорджа Орвелла «1984».

У романі Орвелла Джулія була дівчина, яка мала стосунки з головним героєм – Вінстоном Смітом. Жінка вдавала із себе прихильницю Партії, водночас порушуючи встановлені нею правила.

Події в романі Санди Ньюман також відбуваються в Лондоні, 1984 року. Джулія Вортінг працює механікинею, лагодить машини для написання романів у відділі художньої літератури в Міністерстві правди. Згідно з ідеологією Ангсоцу, правлінням партії і її лідера Великого Брата, Джулія є зразковою громадянкою. Вона регулярно порушує правила, але також співпрацює з режимом, коли це необхідно. Джулію люблять усі, бо вона знає, як вижити у світі постійного нагляду.

Проте Джулію починає інтригувати колега з відділу записів – працівник середньої ланки Зовнішньої партії, на ім’я Вінстон Сміт. І коли одного разу, підійшовши до Вінстона, вона імпульсивно вручає йому записку (потенційно суїцидальний жест), то усвідомлює, що втрачає контроль і більше не може почуватися в безпеці в цьому світі.

«Це провокативний, зловтішний і захопливий погляд ізсередини орвеллівського світу», – зазначають у видавництві.

Книжку «Джулія» очікують із друку в середині квітня.

Про Сандру Ньюман

Сандра Ньюман – американська письменниця. Її перший роман, під назвою «Єдина хороша річ, яку хтось зробив», був опублікований у 2002 році й того ж року номінований на премію Guardian First Book Award.

Сандра викладала письменництво й літературу в Університеті Темпл, Університеті Чепмена й Університеті Колорадо, а також публікувала художні й нон-фікшн твори у виданнях, як-от: Harper's, Granta, лондонські Observer, Telegraph і Mail on Sunday.

Про те, що роман «1984» напишуть із феміністичного погляду, стало відомо ще у 2021 році, а Ньюман назвали «ідеальною кандидатурою» для написання книжки.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.