Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУкраїнська дизайнерка потрапила до списку 50 найбільш впливових жінок в архітектурі й дизайні

За версією Dezeen

Українська дизайнерка Вікторія Якуша потрапила до списку 50 найбільш впливових жінок в архітектурі й дизайні за версією видання Dezeen. Про це пише «Суспільне Культура» з посиланням на сайт видання. Починаючи з 2017 року, Dezeen до Міжнародного дня боротьби за права жінок складають список архітекторок і дизайнерок, які є найбільш впливовими чи надихають.

Вікторія Якуша – українська архітекторка, дизайнерка й художниця, засновниця архітектурної студії YAKUSHA й бренда меблів, декору й освітлення FAINA.

Її роботи були представлені на міжнародних виставках, серед яких Design Miami в Маямі й Базелі, Collectible, Венеційській бієнале, Paris Design Week, Milan Design Week й інших заходах.

У 2018-му Вікторія організувала серію дизайн-експедицій під назвою «Земля надихає» для просування ремісництва й популяризації українських традицій. А у 2020 році Якуша була членкинею журі конкурсу Dezeen Awards 2020, де оцінювала роботи в категорії «Інтерʼєрний дизайн».

Вікторія Якуша також створила резиденцію на честь художниці Марії Примаченко в селі Болотня й колекцію меблів Stepping on Ukrainian Soil, присвячену Україні. А на виставці робіт у Saatchi Gallery в Лондоні та в «Українському домі» представила концепцію комплексу музею Примаченко під назвою «Шлях Марії».

До списку Dezeen також потрапили трендсетерка Лі Еделькурт, старша кураторка відділу архітектури й дизайну в МОМА Паола Антонеллі, дизайнерка інтерʼєру Келлі Вірстлер, дизайнерка Стелла Маккартні й інші.

Фото: Denis Manokha

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.