Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Жінок зневажають і залякують». Виконавиці привертають увагу до мізогінії в музичній індустрії

На тлі звітів про зловживання в цій галузі

Відомі виконавиці з різних країн привернули увагу до проблеми мізогінії в музичній індустрії. Про це пише The Independent.

Ще в лютому у звіті британського парламенту зазначалося, що музична індустрія є комфортною для чоловіків, а от жінки стикаються з безліччю проблем, серед яких дискримінація й сексуальні домагання. А інше дослідження пролило світло на численні випадки сексуального насильства в музичній індустрії.

Після оприлюднення цих даних виконавиця Хлоя Літтл з інді-рок-гурту Wings of Desire звернулася до своїх друзів і колег із проханням розповісти про досвід мізогінії, який вони мали під час роботи в музичній індустрії. І незабаром вона отримала безліч відповідей.

«Висновки звіту WEC про мізогінію в музиці не були несподіваними, – сказала Хлоя Літтл. – Мене турбує те, що ця культура була визнана «ендемічною», але я сумніваюся, що ви знайдете жінку, яка працює в музичній індустрії й ніколи не стикалася з мізогінією в тій чи тій формі. З власного досвіду я знаю, що ця індустрія пронизана дискримінацією, але будь-які розмови про те, що довелося пережити багатьом жінкам, завжди замовчуються».

За словами Літтл, виконавиці стикаються з «абсолютно унікальним набором викликів», їх зневажають і залякують. Співачка розповіла, що в підлітковому віці хотіла зібрати гурт разом із хлопцями зі своєї школи, але ніхто не хотів творити музику з дівчиною. «На диво, це мене не зупинило, і я продовжувала з неймовірною наївністю вірити, що все зміниться», – сказала співачка.

Британська співачка японського походження Ріна Саваяма також поділилася своїм досвідом. Вона заявила, що з минулого року як ніколи переживає «інтенсивну расистську мізогінію», газлайтинг, неповагу й навіть кібербулінг за те, що вона привертає увагу до проблеми расизму й мізогінії.

«Жахливо бачити, як чоловікам одразу будують захист і які методи використовують, щоб дискредитувати й заплутати ситуацію. Дико бачити, як чоловіки й жінки навколо мене змінюються», – сказала Саваяма.

Вона також вважає, що чоловіки апелюють до психічного здоровʼя жінок для маскування мізогінії. Наприклад, каже Саваяма, неприпустимо називати жінку «божевільною», проте вона чула фрази від чоловіків на кшталт: «Я чув, що вона переживає дуже важкі часи, і вона не схожа на себе».

«Подібні висловлювання дозволяють мізогінії ховатися за начебто турботливими словами. Проблема не в тому, що ми не здорові, проблема в тому, що індустрія не здорова. Ми повинні запитати, чому цій жінці погано, й активно намагатися змінити джерело цього страждання. Часто люди не усвідомлюють або не сприймають те, що вони роблять, як мізогінію», – наголосила співачка.

Окрім Літтл і Саваями, про свій негативний досвід розповіли Ребекка Люсі Тейлор (Self Esteem), Гізер Барон-Грейсі з гурту Pale Waves, Емі Лав і Джорджія Саут із гурту Nova Twins, а також інші діячки музичної індустрії. Прочитати їхні історії можна за посиланням.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.