Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниНа концертах Олівії Родріго заборонили роздавати засоби контрацепції

Бо на них ходять неповнолітні

Фонди, які фінансують аборти й нині співпрацюють з Олівією Родріго в межах її ініціативи Fund 4 Good, більше не роздаватимуть безплатні засоби контрацепції й інші товари для репродуктивного здоров’я на концертах співачки. 

Variety повідомляє, що фондам заборонили це робити після широкого розголосу в ЗМІ. Видання з посиланням на джерела в місцевих фондах абортів пише, що таке рішення ухвалила команда співачки через те, що на концертах присутні неповнолітні.

У фондах абортів розкритикували позицію команди Родріго, наголосивши, що молоді люди також займаються сексом і потребують доступу до контрацепції й інших необхідних речей. Вони сподіваються, що співачка ще змінить свої думку.

«Це добре, що в 15- або 16-річної дівчини є екстрена контрацепція чи кілька презервативів у комоді, які вона зможе використати за потреби. Секс і засоби для підтримки сексуального здоров’я зневажаються, бо тоді вас вважають людиною, яка веде безладне статеве життя. Ми не сприймаємо це як ознаку відповідальності… Якщо діти не отримують необхідної освіти в школі, вони принаймні можуть покладатися на організації репродуктивного здоровʼя у своїх громадах, які нададуть їм цю інформацію й ресурси», – наголосила Дестіні Спает, очільниця Prairie Abortion Fund.

Тепер на майбутніх концертах Родріго фонди зможуть роздавати відвідувачам тільки інформаційні матеріали про репродуктивне здоров’я, а також тематичний мерч.

Місцеві фонди розповсюджували матеріали з питань сексуального здоров’я під час туру співачки щонайменше з 8 березня. Зазначають, що роздавання контрацепції й інших засобів було ідеєю фондів, а не співачки. Ініціатива набула світового розголосу після концерту Родріго в штаті Міссурі. Її переважно підтримували, але й була критика з боку консервативних експертів.

Нагадаємо, наприкінці лютого Олівія Родріго повідомила, що запускає глобальну ініціативу Fund 4 Good. Вона спрямована на те, щоб підтримати репродуктивні права дівчат і жінок.

Під час північноамериканської частини туру співачка співпрацюватиме з Національною мережею фондів абортів, щоб допомогти тим, хто зіткнувся з бар’єрами у сфері охорони здоровʼя після скасування у 2022 році рішення у справі «Ро проти Вейда».

Частину коштів від продажу квитків на GUTS World Tour буде передано до Fund 4 Good.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.