Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУкраїнською видадуть книжку провідної феміністської мистецтвознавиці Лінди Ноклін

«Чому в нас не було великих художниць?»

Видавництво Komubook придбали права на книжку американської мистецтвознавиці Лінди Ноклін Why Have There Been No Great Women Artists? («Чому в нас не було великих художниць?»). Незабаром її видадуть українською мовою.

«Праця Ноклін, що виросла з однойменної статті, є одним із основоположних феміністичних мистецтвознавчих текстів другої половини ХХ століття й обговорює причини неприсутності й невидимості жінок у мистецтві минулого. Український погляд на цю проблему буде представлено післямовою однієї з найяскравіших мистецтвознавиць сучасної України пані Аліси Ложкіної. Усе це перетворює цю книжку на безумовний маст-рід для всіх, хто дотичний до мистецтва», – повідомили у видавництві.

Лінда Ноклін – американська мистецтвознавиця. Стала широко відомою завдяки своїй статті 1971 року Why Have There Been No Great Women Artists?, опублікованій у журналі ARTnews.

У цій роботі Ноклін розглянула саму природу мистецтва, а також причини, чому поняття художнього генія було зарезервоване для геніїв-чоловіків, як-от Мікеланджело. Ноклін стверджувала, що значні суспільні бар’єри заважали жінкам займатися мистецтвом, зокрема обмеження на навчання жінок у мистецьких академіях.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.