Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниНаціональна школа кіно і телебачення Великої Британії навчатиме координаторів інтимних сцен

Оскільки кіноіндустрія дедалі частіше потребує таких фахівців на знімальних майданчиках

Національна школа кіно і телебачення Великої Британії (NFTS) запускає курс, щоб навчати координаторів інтимних сцен у кіно й на телебаченні. Про це пише Variety.

Курс розпочнеться в травні й триватиме шість місяців. Він розроблений із координаторами з Великої Британії, Іспанії й США. За словами організаторів, навчальна програма «має на меті встановити новий стандарт у цій галузі». 

Керівниця курсу – Гейлі Муралідхаран. Вона працювала координаторкою інтимних сцен у низці кіно- й телепроєктів.

У своїй заяві NFTS зазначають, що поява координаторів інтимних сцен означає «суттєвий прогрес у бік більш сумлінного й інклюзивного середовища кіновиробництва».

Роль координаторів інтимних сцен

Останнім часом питання присутності координаторів інтимних сцен на зніманнях набуло розголосу. У 2022 році американські акторки виступили на підтримку роботи координатора інтимних сцен на знімальному майданчику після заяв актора Шона Біна («Гра Престолів»), який розкритикував цю посаду.

Бін заявив, що не є прихильником роботи координаторів інтимності, оскільки вони можуть «зіпсувати спонтанність» цих сцен.

Про необхідність координаторів інтимності заявляли акторки Сідні Свіні й Емма Томпсон. Остання наголошувала на тому, що присутність координаторів інтимних сцен на кінозйомках є необхідною, особливо коли в них беруть участь молоді акторки.

У жовтні оперний театр Барселони вперше найняв координаторку інтимності. Вона контролюватиме пристрасні сцени, щоб упевнитися, що всім виконавцям комфортно брати в них участь.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.