Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Британії дедалі більше турбуються через те, які інтимні сцени можуть бачити 15-річні глядачі

Також їх непокоїть нормалізація термінів із сексуальною або мізогінною конотацією

За даними Британської ради з класифікації фільмів (BBFC), люди стали більш стурбовані тим, скільки сцен із зображенням сексу й оголеної натури можуть бачити глядачі віком до 15 років. Через це рада ухвалить нові рекомендації, згідно з якими фільми з рейтингом 12 або 12А отримають рейтинг 15. Про це пише BBC.

Рейтинг 12 означає, що фільм можуть дивитися лише особи, які досягли цього віку, а 12A – що діти до 12 років можуть іти на фільм лише в супроводі дорослих. У фільмах із такими рейтингами сексуальна активність й оголеність у сексуальному контексті «може бути зображена коротко й стримано».

У фільмі з рейтингом 15 сексуальна активність може бути показана «але без чітких деталей». Оголеність дозволена, «але чіткі деталі повинні бути короткими або подані в комічному контексті».

Дослідження BBFC

Британська рада вперше за останні п’ять років провела велике дослідження аудиторії, у межах якого опитали 12 тисяч людей. З’ясовували, як змінилося ставлення до сексу, насильства, вживання наркотиків і ненормативної лексики на екрані.

Як й у 2019 році, сексуальне насильство найбільше непокоїть британську аудиторію, після нього – зображення самогубства й самоушкодження. Люди воліють, щоб їх попереджали про такий контент. 

Також глядачі хочуть «більш обережного підходу» до сексуальних сцен, які знаходяться на межі між 12/12A і 15. Крім того, батьки стурбовані нормалізацією ненормативної лексики, особливо термінів із сексуальною або мізогінною конотацією. Така мова тепер може також вимагати вищого вікового цензу.

«Відтоді, як ми востаннє запитували людей по всій країні, що вони думають про наші стандарти, суспільство змінилося, і думки змінилися. Дуже цікаво, як це відображає величезна кількість нових досліджень», – заявила президентка BBFC Наташа Каплінскі.

Фото: Freepik

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.