Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниLitCom створив аудіоантологію з віршами 30 найвідоміших українських письменників і письменниць

Катерина Калитко, Мар’яна Савка, Ярина Чорногуз

Застосунок LitCom створив аудіоантологію «доДому», до якої ввійшли вірші 30 найвідоміших українських письменниць і письменників. Про це пише «Суспільне Культура».

Основна тема аудіоантології – дім, родинна памʼять і «життєва необхідність повернення в рідні стіни». До збірки ввійшли твори 30 українських письменниць і письменників, серед яких Сергій Жадан, Катерина Калитко, Юрій Андрухович, Мар’яна Савка, Дмитро Лазуткін, Ольга Ольхова, Ярина Чорногуз, Максим Кривцов, Сергій «Колос» Мартинюк й інші.

Вірші в антології звучать голосами акторів Римми Зюбіної й Олексія Гнатковського. 

Музичне оформлення створив композитор Олексій Мікрюков, візуальну концепцію – дизайнерка Вікторія Односум. Організаційний супровід антології здійснювала книжкова оглядачка Анастасія Коротка.

Контент-директорка LitCom Ірина Плехова каже: «Вірші [у збірці] дуже різні, але всі вони про те найцінніше, що кожен із нас намагається вберегти. Це й власний дім, і, зрештою, наш спільний, український. Дехто, як-от Максим Кривцов чи Гліб Бабіч, за цей захист віддали життя. Тож попри «битий посуд» і сварки, що нерідко трапляються в нашій культурній тусівці, в антології перемагає добросусідство. Коли ворог на порозі, ми обʼєднані й стережемо наш дім. І зброєю, і словом».

У LitCom запевняють, що збірка «доДому» буде доступна для прослуховування в застосунку безстроково.

Проєкт приурочений до Національного тижня читання поезії 2024, який організовує Український інститут книги.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.