Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниОлівія Колман сказала, що заробляла б акторством набагато більше, якби була чоловіком

Вона розкритикувала гендерну нерівність в оплаті праці в кіноіндустрії

Акторка Олівія Колман розкритикувала гендерну нерівність в оплаті праці в кіноіндустрії й заявила, що їй платили б більше, якби вона була чоловіком. Вона переконана, що розрив в оплаті праці пов’язаний із застарілим уявленням про те, що актори-чоловіки більше привертають увагу глядачів.

Говорячи про свій останній фільм Wicked Little Letters, Колман зазначила, що гендер обмежує її потенціал заробітку. 

«Акторам-чоловікам платять більше, тому що раніше вважалося, що вони більше приваблюють глядачів. Насправді це давно не є правдою. Але вони (кіноіндустрія – ред.) досі полюбляють використовувати це як причину, щоб не платити жінкам стільки ж, [як і чоловікам]. Я чудово розумію, що якби я була Олівером Колманом, то заробляла б до біса більше, ніж зараз», – сказала Колман в інтервʼю для CNN.

Акторка не вперше вказує на гендерну нерівність у кіноіндустрії. Наприклад, минулого місяця в інтервʼю Radio Times Колман зазначила, що досі існують подвійні гендерні стандарти, коли йдеться про ненормативну лексику.

«Якщо жінка лається, люди шоковані. Та пішли ви! Жінки – люди смішні, брудні, люблячі, турботливі – так само, як і чоловіки», – наголосила акторка.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.