Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Києві вдруге відбудеться фестиваль квір-кіно Sunny Bunny. Що відомо

Дата й програми

У Києві з 19 по 26 квітня відбудеться другий фестиваль ЛГБТКІА+кіно Sunny Bunny. Це перший український фестиваль квір-фільмів. Спочатку він існував як ЛГБТК+ програма Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість», а згодом став окремим кінофестивалем.

Цьогоріч гасло події – «Більшість ближче». Організатори вже представили програму.

Програма «Панорама» 

Присвячена фільмам на квір-тематику від режисерів і режисерок, що отримали славу на всесвітніх кінофестивалях. До програми ввійшли сім фільмів із Франції, Бразилії, Великої Британії, США й Північної Македонії.

Зокрема, на фестивалі покажуть фільм «Всі ми чужі» (All Of Us Strangers), що торік став одним із найбільших хітів. Режисером британської драми є Ендрю Гейґ, а головні ролі в картині виконали Ендрю Скотт і Пол Мескал. «Всі ми чужі» називають одним із найважливіших незалежних фільмів року.

Також на заході покажуть документальний фільм про репера Lil Nas X.

Програма «Нові барви»

Присвячена молодому квір-кіно з усього світу. Більшість фільмів програми склали дебюти. Серед них – британський мюзикл Chuck Chuck Baby, драма про трансгендерну корейську жінку «Пава», іспансько-болгарська драма «Любен», фільм «Слабак» про трьох квір-друзів у Канаді й пакистанська картина «Королева моїх мрій» про жінку, що робить камінаут перед своїми батьками.

Також на фестивалі покажуть документальний фільм «Ельда і чудовиська» (Elda and the Monsters, Аргентина, 2023) режисера Ніколаса Херцоґа. Він розповідає про Ельду, яка мріє стати рок-зіркою. Поза межами сцени Ельда більш відома під іменем вчителя Дієґо, який живе разом зі своєю родиною.

Придбати абонементи на фестиваль можна за посиланням.

Sunny Bunny також даруватимуть безплатні абонементи на вхід для військових. Їх видаватимуть у перший день фестивалю в кінотеатрі «Жовтень», де буде відбуватися захід. Щоб отримати абонемент, потрібно буде показати військове посвідчення учасника бойових дій або інший аналогічний документ. 

Торік кінофестиваль відбувався з 22 по 28 червня. Тоді кінотеатри «Жовтень» і KINO42 повідомили, що отримали погрози через проведення ЛГБТК+ заходу.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.