Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниНа онлайн-платформах з’явилася стрічка «Цензорка» про жінку, яка народила в жіночій виправній колоні

Створена в копродукції Словаччини, України й Чехії

Фільм «Цензорка» тепер можна переглянути на онлайн-платформах Sweet.TV, Megogo, «Київстар ТБ» й Takflix

«Цензорка» створена в копродукції Словаччини, України й Чехії. Це дебютна повнометражна ігрова картина словацького режисера й сценариста Петера Керекеша. Сценарій він написав разом з Іваном Остроховським («Фотофобія»).

Фільм розповідає про жінку, на ім’я Леся, яку засудили до увʼязнення в одній із виправних установ Одеси за вбивство чоловіка. Вона потрапляє у світ, населений лише жінками: медсестрами, увʼязненими й наглядачками. Там Леся народжує первістка й починає турбуватися, чи дозволять їй зберегти опіку над дитиною. За її життям спостерігає співробітниця в’язниці, цензорка Олена, якій дедалі складніше лишатися осторонь у цій ситуації.

Фільм «Цензорка» спирається на матеріал із реальних історій ув’язнених жінок, які живуть в Одеській виправній колонії №74. Це одна з двох українських в’язниць, де відбувають покарання вагітні й жінки з новонародженими дітьми.

У стрічці зіграли жінки з реальним досвідом увʼязнення, а також працівниці колонії. Головну роль виконала Марина Клімова («Погані дороги»). Цензорку втілила справжня співробітниця пенітенціарної служби Ірина Кір’язева.

Світова прем’єра «Цензорки» відбулася в секції «Горизонти» Венеційського міжнародного кінофестивалю, де отримала приз за найкращий сценарій. Українська прем’єра фільму відбулась у програмі 6-го Київського тижня критики. Також стрічку показували на Одеському міжнародному кінофестивалі 2023.

Фільм «Цензорка» вийшов в український прокат 7 березня.

Фото: скриншот із фільму «Цензорка»

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.