Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЗброярку фільму «Іржа» засудили до 18 місяців ув’язнення. Через неї загинула українська операторка

У липні суд відбудеться над актором Болдвіном, якому також висунули звинувачення

Суд Нью-Мексико визнав зброярку Ганну Гутьєррес-Рід винною в ненавмисному вбивстві операторки Галини Гатчинс під час знімань фільму «Іржа» у 2021 році. Гутьєррес-Рід засудили до 18 місяців ув’язнення, повідомляє Associated Press.

Прокурори звинуватили Гутьєррес-Рід у тому, що вона принесла бойові набої на знімальний майданчик, хоче це було заборонено, а також у недотриманні елементарних правил безпеки поводження зі зброєю. 

Водночас Гутьєррес-Рід виправдали за звинуваченнями у фальсифікації доказів під час розслідування.

Гутьєррес-Рід не змогла домогтися пом’якшення вироку. Суддя штату Нью-Мексико Мері Марлоу Соммер зазначила, що вирок, менший за максимальний, був би недоречний з огляду на те, що недбалість Гутьєррес-Рід була серйозним злочином.

Адвокат Гутьєррес-Рід повідомив, що зброярка планує подати апеляцію на рішення суду.

Що відомо про справу Галини Гатчинс

У жовтні 2021 року американський актор Алек Болдвін під час знімань фільму «Іржа» випадково вистрілив із реквізитної зброї в операторку українського походження Галину Гатчинс. Через серйозне поранення жінка загинула. Зйомки фільму призупинили.

Алеку Болдвіну й зброярці Ганні Гутьєррез-Рід наприкінці січня 2023 року висунули звинувачення у випадковому вбивстві Галини Гатчинс. Їм загрожували ув’язнення й штраф. Згодом Болдвіну пом’якшили звинувачення, а тоді зовсім зняли їх.

У січні 2024 року Болдвіна знову звинуватили в ненавмисному вбивстві Гатчинс. Актор не визнає себе винним. Суд над ним запланований на липень у суді в Санта-Фе. Родичі Гатчинс з України вимагають від Болдвіна відшкодування збитків.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.