Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниФотографка Юлія Кочетова опинилася серед глобальних переможців World Press Photo 2024

Із проєктом War Is Personal

Журі премії World Press Photo 2024 визначило чотирьох глобальних переможців. Серед них – українська фотографка Юлія Кочетова із проєктом War Is Personal («Війна – це особисте»). Про це пише «Суспільне Культура» з посиланням на сайті премії.

Переможців обрали з-поміж 24 регіональних переможців, які були відібрані з понад 61 тисячі робіт. На сайті премії зазначають, що найвищі нагороди отримали фотографії, що «документують незворотні особисті втрати в Газі, сімʼю на Мадагаскарі, життя мігрантів у Мексиці й травму війни в Україні».

Проєкт Юлії Кочетової War Is Personal поєднує світлини з поезією, аудіокліпами й музикою.

«Фотографка створила сайт, який поєднує фотожурналістику з особистим документальним стилем щоденника, щоб показати світові, як це – жити з війною як повсякденною реальністю», – ідеться в повідомленні.

Журі зазначають, що ці «емоційні зображення» виділяються серед багатьох робіт про російське вторгнення в Україну, тому вони відзначили інсайдерську перспективу цієї історії й співпрацю з українським ілюстратором (Олександр Комяхов) і диджейкою (Дар’я Коломієць).

Юлія Кочетова – українська фотожурналістка й режисерка-документалістка. У своїй роботі зосереджується на методі оповіді з перших вуст, досліджує теми покоління війни, посттравматичного стресового розладу й фемінізму. У 2023 році Кочетова отримала премію «Еммі» за висвітлення новин.

Фото: частина із проєкту War in Personal.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.