Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниГарві Вайнштейну скасували вирок у справі про домагання, винесений 2020 року

У рішенні заявили, що суддя першої інстанції завдав шкоди продюсеру неправомірними рішеннями

Апеляційний суд Нью-Йорка скасував обвинувальний вирок американському продюсеру Гарві Вайнштейну у справі про домагання й сексуальне насильство, винесений 2020 року. Про це пишуть Associated Press і The New York Times.

У рішенні заявили, що суддя першої інстанції Джеймс Берк завдав шкоди продюсеру «кричущими» неправомірними рішеннями. Зокрема, дозволив жінкам давати свідчення про звинувачення, які не були частиною справи.

«Ми дійшли висновку, що суд першої інстанції помилково взяв до уваги свідчення про попередні сексуальні стосунки з іншими особами, окрім заявників про основні злочини», – ідеться в рішенні суду.

Апеляційний суд постановив, що Вайнштейн «не отримав справедливого судового розгляду». За словами суддів, продюсера судили не тільки за злочини, у яких його звинувачували, а й за його минулу поведінку.

Тепер окружний прокурор Мангеттена Елвін Л. Брегг вирішуватиме, чи вимагати повторного розгляду справи Вайнштейна.

Експродюсер залишатиметься у вʼязниці, оскільки у 2023 році його засудили до 16 років увʼязнення у справі про зґвалтування акторки у 2013 році.

Із жовтня 2017 року понад 90 жінок звинуватили Гарві Вайнштейна в сексуальних домаганнях і насильстві. Це стало початком руху #MeToo проти сексуальних домагань.

2020 року продюсера засудили до 23 років у вʼязниці за зґвалтування й сексуальні напади на двох жінок. А 2022 року суд визнав його винним ще в одному зґвалтуванні.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.