Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМіністерство культури та медіагрупи просять вимкнути російські канали

Щоб запобігти поширенню неправдивої інформації

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко спільно з медіагрупами 1+1 media, StarLightMedia, «Медіа Група Україна» й «Інтер Медіа Груп» звернулися до міжнародних телевізійних провайдерів із закликом вимкнути російські новинні канали. Про це йдеться на телеграм-каналі міністра, а також на сайті МКІП.

«Надзвичайно важливо, щоб люди в усьому світі мали доступ до достовірної та правдивої інформації про війну Росії проти України й хід бойових дій тут. Ми розуміємо, наскільки потужна російська пропагандистська машина і яких зусиль повинен докласти агресор, щоб поширювати фейкові новини таі цинічно обдурювати людей. Ми категорично проти цього!» – ідеться в заяві міністра.

Він також додав, що зараз канали згаданих українських медіагруп мовлять у форматі єдиного випуску новин під назвою «Єдині новини». До трансляції підключатимуться Збройні сили України, РНБО, Офіс Президента України й інші урядові структури.

«Зараз надзвичайно важливо, щоб люди знали правду та розуміли реальний хід подій в Україні! Технічні параметри мовлення такі: супутник Astra 4A на 4,8°E, транспондер 12 130 (B22), вертикаль поляризації, частота 27500, FEC ¾. Ми повинні разом припинити інформаційні маніпуляції. Допоможіть Україні та всьому світу вберегтися від них!» – додав міністр.

Тим часом російський орган цензури Роскомнадзор забороняє називати війну війною та змушує видаляти зі ЗМІ всі матеріали «де операція називається нападом, вторгненням чи оголошенням війни».

Розповісти друзям
2 коментаряпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.