Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ВішлістКнига «Тіло, секс, шлюб. Історія інтимних стосунків в українських традиціях» Ірини Ігнатенко

Книга «Тіло, секс, шлюб. Історія інтимних стосунків в українських традиціях» Ірини Ігнатенко — Вішліст на Wonderzine

Про тілесність, весільні обряди, контрацепцію, пологи й заборони

РОЗПОВІДАЄМО про цікаві, корисні, красиві, дивні або розумні речі, які хочеться негайно купити.

Видавництво «Віхола» відкрило передзамовлення на книгу Ірини Ігнатенко «Тіло, секс, шлюб. Історія інтимних стосунків в українських традиціях».

Книга, заснована на фольклорі й етнографічних експедиціях авторки, висвітлює тему сексуальних стосунків в українському суспільстві, описує тодішнє ставлення до власного тіла й тілесності, особливості весільних обрядів і контрацепції, пологи й заборони.

Хронологічні межі книги охоплюють середину ХІХ – початок ХХ століть, а соціальною верствою дослідження стало сільське населення.

«Яких чоловіків і жінок українці вважали красивими й бажаними, як знайомилися й до яких засобів «зваблення» вдавалися? У що одягалися наші прапрабабусі і як календар релігійних свят впливав на розклад гігієнічних процедур і секс? Які обмеження на інтимні стосунки були навіть у шлюбі? Чому замовчували зради і як по розбитих горщиках визначали майбутню кількість дітей?» – ідеться в описі до видання.

Передзамовити можна за посиланням.

Ірина Ігнатенко – українська етнологиня, письменниця, подкастерка, видавчиня. Вона написала книги «Шлюбно-сімейні стосунки у традиційній культурі українців», «Жіноче тіло у традиційній культурі українців», «Чоловіче тіло у традиційній культурі українців: науково-популярне видання», «Етнологія для народу: звичаї, обряди, вірування, свята українців», «Народна медицина та магія українців», «Народна медицина українців Середнього Полісся: традиції та сучасність (на польових етнографічних матеріалах)».

Також Ірина – ведуча й авторка подкасту «Як ми кохалися».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.