Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ВішлістНастільна гра «Флірт Калина» для ведення таємних любовних розмов

Настільна гра «Флірт Калина» для ведення таємних любовних розмов — Вішліст на Wonderzine

Популярна у середині XIX – на початку XX століття

РОЗПОВІДАЄМО про цікаві, корисні, красиві, дивні або розумні речі, які хочеться негайно купити.

₴400

instagram

«Флірт Калина» – перше перевидання української настільної гри, яка була популярною в середині XIX – на початку XX століттях.

Автори перевидання розповіли в коментарі для Wonderzine Україна, що ідея відродити гру почалася з «випадкової» знахідки: один з учасників команди натрапив на стосик карток «Флірт Калини» серед старих книжок у бібліотеці батьків.

«Ми почитали правила, погортати картки, посміялися й відклали гру. Була це осінь 2021 року», – розповідають у команді.

Згодом вони почали детальніше вивчати, як грати у «Флірт Калину», а також досліджувати історію гри. У команді зазначають, що такі карткові набори мали аналоги серед європейських салонних ігор і стали популярними у середині 19 століття.

«Але українська версія гри містить надзвичайно колоритні фрази та цитати, запрошує нас не просто в минулу епоху, а й закликає до трохи старофасонного, але шляхетного та вишуканого українського спілкування. І в цьому її смак!» – наголошують у команді.

Як грати у «Флірт Калину»

Набір перевиданої «Флірт Калини» налічує 29 карток, перша з яких – це детальна інструкція до гри, а інші – картки з нумерованим переліком думок, питань і відповідей для розмови.

Спершу всі картки потрібно ретельно перетасувати й розділити рівномірно між тими, хто бере участь у грі. Кожен учасник чи учасниця переглядає уважно зміст карток, а коли знайде відповідну думку чи питання, передає тому чи тій, із ким хоче завести розмову.

Перед тим, як віддати картку, потрібно сказати тільки число, яким пронумероване обране речення. Людина, якій передали картку, зачитує це речення тихо, щоб інші присутні не знали, про що там ідеться. Так за допомогою гри можна вести прихований діалог у великій компанії – фліртувати, робити компліменти, зізнаватися в коханні й ставити відверті запитання.

Замовити гру можна за посиланням.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.