Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ВішлістКнижка Ukraїner «Як ми назвемо цю війну?» про опір українців у повномасштабній війні

Основні події від 24 лютого 2022 року й тексти українських інтелектуалів

Книжка Ukraїner «Як ми назвемо цю війну?» про опір українців у повномасштабній війні — Вішліст на Wonderzine

РОЗПОВІДАЄМО про цікаві, корисні, красиві, дивні або розумні речі, які хочеться негайно купити.

 

 

₴ 900

 ukrainer

 

 

Ukraїner відкрили передзамовлення на книжку «Як ми назвемо цю війну?». Це хроніка двох років українського опору у війні з росією. До видання ввійшли основні події від 24 лютого 2022 року, документальні фото, ілюстрації й меми, мапи бойових дій й інфографіки, а також тексти українських інтелектуалів.

«Ця книжка фіксує поточну, гостру фазу війни, щодо назви якої суспільство ще не домовилось. Вписує її в ширший контекст і показує, як ми чинимо спротив, волонтеримо, дістаємо міжнародну підтримку, творимо й сміємося, переживаємо спільні трагедії й здобутки в той час, як наша боротьба триває», – ідеться в описі.

 

 

 

 

Кожен місяць подієвої хроніки завершується текстами українських інтелектуалів, які є реакцією на актуальні новини чи настрої. Зокрема, до книжки ввійшли тексти Романа Ратушного, Оксани Забужко, Олександри Матвійчук, Артема Чеха, Ірини Цілик, Павла Казаріна, Віталія Портникова, Вахтанґа Кебуладзе, Таміли Ташевої й інших авторів.

Відкривається видання текстами про передумови нападу росії на Україну від Ukraїner й історика Ігоря Кромфа, у яких пояснено, чому агресія росії проти України триває не два й не десять років, а значно довше.

Видавництво Ukraїner також залучило до проєкту фахових консультантів: Івана Науменка, директора департаменту стратегічних ініціатив БФ «Повернись живим», і Сергія Карнауха, полковника Збройних сил України.

Вихід першого накладу видання очікується на початку літа 2024 року. Книжку можна передзамовити в онлайн-крамниці Ukraїner.

 

 

 

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.