Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ВішлістМистецький альбом про українську культурну спадщину від GUNIA Project і Музею Гончара

Світлини, замальовки Івана Гончара й авторський художній шрифт для текстів

Мистецький альбом про українську культурну спадщину від GUNIA Project і Музею Гончара — Вішліст на Wonderzine

РОЗПОВІДАЄМО про цікаві, корисні, красиві, дивні або розумні речі, які хочеться негайно купити.

 

 

 

 

GUNIA Project і Музей Гончара випустять мистецький альбом про українську культурну спадщину «Україна та Українці». Проєкт реалізується за підтримки Міністерства закордонних справ України. 

Видання містить 130 аркушів, до нього ввійшли світлини, замальовки Івана Гончара й авторський художній шрифт для текстів.

В альбомі представлені всі регіони України, але найбільше уваги приділили тим місцевостям, які найбільше постраждали від гуманітарних і техногенних катастроф минулого століття, а також від російсько-української війни. У такий спосіб музейники, творчі особистості, культурні менеджери й науковці хочуть представити світові українську культурну спадщину й візуалізовану історичну пам’ять. 

«Альбом є важливою точкою опори для активної частини українського суспільства, кожного, хто нині готовий дослідити свій рід і зберігати пам’ять про нього, охороняти культуру й історію українського народу. Він також видається для сучасних українських етнологів, антропологів, фольклористів, музейників, культурологів і митців», – розповідають засновниці GUNIA Project Наталія Каменська й Марія Гаврилюк.

Супроводжує видання добірка листівок, створених у період російської агресії проти України. У добірці присутні топоніми, назви населених пунктів і регіонів, які звучать у світових репортажах про Україну: Гостомель, Одещина, Бородянка, Чорнобиль, Київ, Запоріжжя, Харків, Конотоп, Васильків, Слобожанщина, Крим. 

Вибрані листівки також візуалізують моменти сімейного й культурного життя XX століття в різних регіонах України: весілля, родина, народне вбрання, архітектурні пам’ятки.

Передзамовити альбом можна за посиланням.

 

 

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.