Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

КіноУкраїнський фільм «Як там Катя?» покажуть на міжнародному кінофестивалі в Локарно

Дебютна повнометражна робота Крістіни Тинькевич

Фільм «Як там Катя?» покажуть на міжнародному кінофестивалі в Локарно, що відбудеться цьогоріч із 3 до 13 серпня. Стрічку представлять у програмі Concorso Cineasti del presente («Конкурс кінематографістів сьогодення»), де за першість змагатимуться ще 15 учасників.

Це дебютна повнометражна робота режисерки Крістіни Тинькевич. Головну роль у фільмі зіграла українська акторка Анастасія Карпенко. Фільм розповідає історію про лікарку швидкої допомоги Анну. Головна героїня – матір-одиначка, яка шукає кращого життя для себе та своєї неповнолітньої доньки. Якось перед Анною постає проблема, для розв’язання якої вона має переступити через власні цінності.

«Мене завжди глибоко зворушували історії, в основі яких лежать гострі моральні питання – історії, які спонукають героїв робити складний компромісний вибір. Усі ми впевнені, що добре знаємо, ким ми є, що всі ми маємо чіткі маркери, де біле та чорне, коли йдеться про моральний вибір. Та чи дійсно це так?» – розповідає Крістіна Тинькевич.

Ідея створення повного метра виникла з досліджень Крістіною Тинькевич тем людського горя та помсти в короткометражці Solatium. Через три роки після виходу короткого метра режисерка створила повнометражну кінокартину.

Сценарій розроблений спільно з чеською студією Midpoint Feature Launch. У 2021 році фільм переміг у програмі proMOTION від Українського інституту.

Кінофестиваль у Локарно є одним із найважливіших кінофестивалів Європи поряд із Каннським, Венеційським і Берлінале.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.