Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

КіноНове ім’я: зірка серіалу «Венздей» Дженна Ортеґа

Нове ім’я: зірка серіалу «Венздей» Дженна Ортеґа — Кіно на Wonderzine

Фільми жахів, озвучка та видання власної книжки

У РУБРИЦІ «НОВЕ ІМ’Я» ми розповідаємо про перспективних акторів, музикантів, режисерів та інших творчих людей, імена яких усе частіше з’являються у стрічках соцмереж і на сторінках журналів.

Текст: Ольга Дуденко

Ми створили цей матеріал за підтримки наших читачів

Дженна Ортеґа


Хто це: акторка кіно та театру, виконавиця головної ролі в серіалі «Венздей»

Напевно, уже всі охочі встигли зняти відео в TikTok під пісню Bloody Mary Леді Гаги. Усі рухи тренду придумані під впливом танцю головної героїні нового серіалу «Венздей» від Netflix – Венздей Аддамс, яку зіграла Дженна Ортеґа. Для цієї ролі акторка вчилася стріляти з лука та навіть грати на віолончелі.

Ортеґа почала займатися акторською майстерністю із шести років. Дебютувала у 2012 році, знявшись у ролі гостя для Роба в епізоді Baby Bug. У 12 років вона отримала визнання за роль у комедійно-драматичному серіалі «Незаймана Джейн». Досягла успіху завдяки зніманню в ситкомі каналу Disney Channel «Життя Харлі» (2016), за яку отримала нагороду Imagen Award як найкраща молода акторка на телебаченні у 2018 році.

Крім акторства, Дженна також озвучила декілька ролей у мультфільмах. Зокрема, у мультсеріалах «Елена з Авалору» від Disney Channel і «Світ Юрського періоду: Крейдовий табір» від Netflix.

Першою головною роллю Дженни Ортеґи стало амплуа дочки власника цирку у фільмі «Врятувати Флору». Після виходу стрічки вона отримала номінацію на найкращу головну жіночу роль на Саутгемптонському міжнародному кінофестивалі. Ортеґу також обрали на головну роль Еллі Алвес у другому сезоні серіалу «Ти» від Netflix.

У 2019 році Ортеґу взяли на роль Фіоби у фільмі жахів «Няня: Королева вбивць». До цього акторка знялася в таких фільмах жахів, як «Астрал: Частина 2», «Х», а після слешеру «Крик» отримала нагороду MTV Movie Award за найстрашнішу роль.

Торік Ортеґа дебютувала в письменницькій творчості, випустивши книжку «Це все любов». У ній акторка ділиться особистими переживаннями щодо різних життєвих явищ, розповідає про своє дорослішання в Голлівуді, боротьбу з депресією, закоханості, втрати та багато іншого.

Справжнім проривом у творчості Дженни численні критики вважають її роль у повнометражному фільмі «Падіння». Це підліткова драма про старшокласницю та те, як вона переживає емоційну травму після стрілянини в школі.

Також акторка відома своєю боротьбою проти дискримінації. У Твіттері вона активно підтримує Україну.

Радимо підписатися на інстаграм Дженни, щоби стежити за її новими проєктами.

Фото: Netflix

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.