Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Кіно12 фільмів, які виходять у квітні

Трагікомедія Антоніо Лукіча та фільм жахів із Хоакіном Феніксом

12 фільмів, які виходять у квітні — Кіно на Wonderzine

Наступного місяця на онлайнових стримінгах і в кінотеатрах вийдуть чимало цікавих премʼєр. Частина з них була представлена на міжнародних фестивалях, наприклад, на Каннському чи Венеційському. Крім захопливих сюжетів і незвичайних героїв, квітневі стрічки потішать зірковими кастами: нас очікують фільми з Меттом Деймоном, Ізабель Юппер, Ніколасом Кейджем і Хоакіном Феніксом.

Зібрали для вас 12 українських і закордонних фільмів, які виходять уже цього квітня.

Текст: Ольга Дуденко

Ми створили цей матеріал за підтримки наших читачів

Чорно-біле

Colorblind

Жанр: драма

Коли: 4 квітня

Темношкіра художниця Магдалина, яка не розрізняє кольорів, разом зі своїм сином Моне переїжджають до нового району. Там вони знайомляться з новими сусідами й бачать «справжні кольори» людей, що їх оточують. Їхній орендодавець Волтон – расист. У сімʼї Магдалини та Моне стається надзвичайна ситуація, через яку Волтон змушений на деякий час стати нянею для хлопчика. Так чоловік починає відкривати для себе чорно-білий світ дитини.

Сценаристом і режисером стрічки став Мостафа Кешварі («Я втекла», «Без маски», «Корона»). Головну роль зіграє Шантель Райлі («Таємниці Френкі Дрейка», «Пірсон», «Клуб кохання»).

Ейр

Air

Жанр: біографічна спортивна драма

Коли: 5 квітня

У 80-х роках минулого століття продавець взуття Nike Сонні та співзасновник компанії Nike Філ Найт вирішують підписати контракт із перспективним баскетболістом Майклом Джорданом. Спочатку ця співпраця видається нереальною, але, як бачимо сьогодні, це дало поштовх для діяльності багатомільярдної індустрії кросівок.

Нас очікує зірковий каст: у головних ролях – Метт Деймон («Марсіянин», «Аутсайдери», «Остання дуель», «Талановитий містер Ріплі»), Бен Аффлек («Загублена», «Глибокі води», «Розумник Вілл Гантінґ») і Віола Девіс («Королева-воїн», «Прислуга», «Як уникнути покарання за вбивство», «Непрощенна»). Окрім цього, Бен Аффлек ще й зрежисує стрічку.

Бачення метелика

Butterfly Vision

Жанр: військова драма

Коли: 6 квітня

Це історія про аеророзвідницю Лілію з позивним «Метелик». Вона повертається з російського полону, і в цивільному житті її чекають мати, наречений і друзі. Військовій доведеться зіткнутися з труднощами адаптації в суспільстві після свого повернення, нерозумінням з боку близьких і відсутністю підтримки. Видання The Wrap зазначає, що в контексті, у яких потрапила персонажка, «бути героїнею – не так уже й славно».

Це перша повнометражна робота українського режисера Максима Наконечного. До написання сценарію фільму Максим також залучив письменницю та режисерку Ірину Цілик («Земля блакитна, ніби апельсин», «Я і Фелікс»). «Бачення метелика» здобуло перемогу на Одеському міжнародному кінофестивалі, а також потрапило до програми «Особливий погляд» 75-го Каннського кінофестивалю.

Фарба

Paint

Жанр: комедія

Коли: 7 квітня

У центрі сюжету – ведучий найпопулярнішого та найуспішнішого шоу про живопис у Вермонті – Карл Наргл. Чоловік упевнений у тому, що має все бажане: купу фанатів, які стежать за кожним його подихом, фірмову завивку та власний фургон. Це все триває доти, доки телекомпанія не наймає на роботу нового молодого працівника, який забирає все, що любить Карл.

Написав сценарій і зрежисував стрічку Бріт МакАдамс («Кетт Вільямс: Суєта по-американськи», «Чудові моменти людської взаємодії»). Ролі виконали Овен Вілсон («Французький вісник», «Зразковий самець», «Опівночі в Парижі», «Незрівнянний містер Фокс»), Мікаела Воткінс («Погана терапія», «Хороші хлопці», «Під Ейфелевою вежею»), Венді Маклендон-Кові («Барб і Стар їдуть у Віста дель Мар», «Довгі вихідні», «Армія одного»).

Набридла собі

Sick of Myself

Жанр: комедія, драма

Коли: 12 квітня

Сігне – цікава особистість, яка завжди жила у своє задоволення. Вона не звертає уваги на інших і завжди ставить себе на перше місце. Її стосунки з хлопцем-художником складалися доволі вдало, поки Томас не почав активно розвивати свої мистецькі здібності. З цієї миті все змінюється, оскільки Сігне вирішує зробити все, щоб перевершити досягнення свого бойфренда. Дівчина виношує підступний план, щоби повернути собі увагу з боку культурної еліти в Осло.

Премʼєра фільму відбулася в травні 2022 року. Його режисером виступив Крістоффер Борглі (DRIB, «Сценарій мрії», «Колишній учасник культу слухає музику вперше»). У головних ролях – Крістіан Куят Торп («Зраджені», «Море, що палає», «Велична тиша») та дебютант Ейрік Сеттер.

Люксембург, Люксембург

Luxembourg, Luxembourg

Жанр: трагікомедія

Коли: 13 квітня

Дія фільму відбувається на тлі здобуття Україною незалежності, на початку 90-х. Це історія двох братів-близнюків, яких із дитинства виховувала лише мати. Про свого батька вони дізнаються вже в дорослому віці й вирішують поїхати до Люксембурга, щоб відшукати його. Проте один із братів хоче зустрітися з батьком, а інший намагається всіляко завадити цій поїздці.

Двох братів у фільмі зіграли учасники гурту «Курган і Agregat», брати в реальному житті – Раміл та Аміл Насірови. Режисер стрічки – Антоніо Лукіч («Мої думки тихі», «Секс, інста і ЗНО»). Восени минулого року фільм брав участь у конкурсі «Горизонти» на Венеційському міжнародному кінофестивалі.

Ренфілд

Renfield

Жанр: комедійний фільм жахів

Коли: 14 квітня

Ідеться про Ренфілда – помічника графа Дракули. Попри те, що Дракула опиняється в сучасному світі, його бажання не змінюються: він так само бажає людської крові та підтримує сили завдяки їй. Його помічник Ренфілд усвідомлює всю жахливість ситуації та хоче відмовитися від посади. Однак піти від свого господаря не так легко.

Режисер – Кріс Мак-Кей («Війна завтрашнього дня», «Дулітл»), а сценарій створив Раян Рідлі («Неймовірні казки», «Заражена»), спираючись на оригінальний комікс Роберта Кіркмана («Ходячі мерці», «Капітан Америка»). У ролях – Ніколас Голт («Меню», «Ті, хто бажають моєї смерті», «Схрестивши мечі», «Фаворитка»), Ніколас Кейдж («Нестерпна тяжкість величезного таланту», «Небезпечний Бангкок»), Аквафіна («Шан-Чі та легенда десяти кілець», «Шалено багаті азіати»), Адріан Мартінес («Винний», «Красуня на всю голову», «Страшенно голосно і неймовірно близько»).

Бо боїться

Beau Is Afraid

Жанр: комедія жахів

Коли: 20 квітня

Головний герой стикається з раптовою смертю своєї матері. Його охоплює тривожність, яка переростає в параною, що змушує чоловіка поринути в подорож своїми страхами. У синопсисі зазначають, що це буде «кафкіанська одіссея під час повернення додому».

Арі Астер став режисером фільму («Сонцестояння», «Спадковість», «Кістки»). Головну роль виконає Хоакін Фенікс («Камон Камон», «Джокер», «Ірраціональний чоловік», «Вона»).

Перекладач

The Covenant

Жанр: бойовик-трилер

Коли: 21 квітня

Фільм розповість про сержанта армії США Джона Кінлі й афганського перекладача Ахмеда. Останній потрапляє в засідку та докладає неймовірних зусиль, щоби врятувати життя Кінлі. Коли сержант дізнається, що Ахмед і його сім'я не отримали обіцяного безпечного проїзду до Америки, він повертається в зону бойових дій і намагається визволити Ахмеда до того, як таліби їх уполюють.

Стрічку зрежисував Гай Річі («Гнів людський», «Джентльмени»). Головних героїв зіграли Джейк Джилленгол («Винний», «Полонянки», «Кохання та інші ліки») та Дар Салім («Чорний краб», «Доки ми не впадемо», «Кохання для дорослих»).

Шевальє

Chevalier

Жанр: біографічна драма

Коли: 21 квітня

У центрі історії – французький і карибський скрипаль і композитор Шевальє де Сен-Жорж. У фільмі покажуть повну картину життя Шевальє, висвітлюючи його зіткнення з расистською системою та розвиток карʼєри як митця й активіста. Тут також будуть нещаслива любовна історія та сварка з Марією Антуанеттою і її двором.

У вересні премʼєра цієї стрічки відбулася на міжнародному кінофестивалі в Торонто. Її режисером став Стівен Вільямс («Реальна історія», «Вартові», «Загублені»), а сценаристкою Стефані Робінсон («Атланта», «Що ми робимо в тінях»). Головну роль виконав Келвін Гаррісон («Елвіс», «Суд над чиказькою сімкою», «Фотографія»).

Мій злочин

Mon Crime

Жанр: детективна драма

Коли: 27 квітня

Мадлен – цілеспрямована, амбіційна дівчина, проте дуже бідна. Вона мріє стати акторкою та здобути славу. Невдовзі в Парижі вбивають відомого в місті банкіра, і з’ясовується, що Мадлен – остання, хто бачила його живим. Усі підозри падають на неї, але найкраща подруга-адвокатка допомагає жінці уникнути покарання. Суд присяжних також виправдовує її, стверджуючи, що це був самозахист. Резонансна судова справа приносить Мадлен жадану популярність і стає поштовхом для побудови кар’єри. Однак незабаром випливають нові деталі стосовно вбивства банкіра.

Режисер і сценарист фільму – відомий Франсуа Озон («Петер фон Кант», «Літо 85-го», «Подвійний коханець», «Молода і прекрасна»). Серед акторського складу – Надія Терешкевич («Танцівниця», «Мигдальне дерево»), Ізабель Юппер («Єва», «Вона», «8 жінок», «Піаністка»), Фабріс Лукіні («Життя на повторі», «Мольєр», «Відчайдушна домогосподарка»).

Ти там, Боже? Це я, Маргарет

Are You There God? It’s Me, Margaret

Жанр: комедійна драма

Коли: 28 квітня

Фільм, який розповідає про повноліття та дорослішання. Одинадцятирічна Маргарет разом із родиною переїжджають із міста до околиць. Перед нею – нові люди, нові відчуття. Виростаючи в сімʼї, де мама сповідує християнство, а тато є євреєм, дівчина намагається віднайти свою релігійну ідентичність. Сюжет фільму оснований на однойменному романі американської письменниці Джуді Блюм.

У фільмі зіграють Еббі Райдер Фортсон («Подорож хорошого пса», «Серце вщент»), Рейчел Мак-Адамс («Доктор Стрендж у Мультивсесвіті божевілля», «Непокора», «Щоденник памʼяті»), Кеті Бейтс («Річард Джуелл», «Американська історія жахів», «За статевою ознакою»), Бенні Сафді («Гарні часи», «Лакрична піца», «Фрагменти жінки»). Режисеркою виступить Келлі Фремон Крейг («Майже сімнадцять», «Бамблбі»).

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.