Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Кіно17 фільмів, які варто подивитися цього травня

Фільм із Селін Діон і продовження «Вартових галактики»

17 фільмів, які варто подивитися цього травня — Кіно на Wonderzine

Погода цієї весни нестабільна, а ось чудові кінопремʼєри стаються за будь-яких обставин. У травні нас очікують драматичні сюжети про кохання, стрічки з Беном Аффлеком, Дженніфер Лопес, Робертом Де Ніро, напружені детективи й родинні таємниці, нова «Русалонька» й інші потужні жіночі персонажі, яких хочеться наслідувати.

Зібрали для вас 17 кінопремʼєр, які точно варті вашої уваги цього травня.

Текст: Ольга Дуденко

Ми створили цей матеріал за підтримки наших читачів

Кохання знову

Love Again

Коли: 5 травня (США), 11 травня (в українському прокаті)

Головна героїня Міра переживає втрату свого коханого. Щоб полегшити біль і впоратися зі скорботою, вона надсилає романтичні повідомлення на його старий номер телефону. Жінка не підозрює, що тепер цей номер належить іншому чоловікові – журналісту Роберту Бернсу. Зворушений щирістю та інтимністю надісланих листів, він хоче відшукати Міру та особисто зустрітися з нею.

Спочатку фільм хотіли назвати «Текст для тебе», спираючись на однойменну німецьку стрічку, сюжет якої покладено в основу сучасної версії. Саундтреками до фільмів є пісні Селін Діон, яка зіграла роль самої себе. Виконавиця головної ролі – індійська модель та акторка Пріянка Чопра («Матриця: Воскресіння», «Квантіко»).

Подвійне життя

Double Life

Коли: 5 травня

У дружини помирає чоловік, і від його коханки вона дізнається про те, що цей випадок не був нещасним. Дві жінки, які раніше не ставилися з прихильністю одна до одної та знали про подвійне життя покійного коханого, обʼєднуються заради пошуку правди щодо смерті чоловіка.

Виконавиці головних ролей – Джавісія Леслі («Щось із Тіффані», «Флеш», «Бетвумен», «Подружка нареченої») та Паскаль Гаттон («Коли кличе серце», «Ідеальна наречена», «Притулок»).

Вартові галактики 3

Guardians of the Galaxy Vol. 3

Коли: 5 травня

Тридцять другий фільм у кіновсесвіті Marvel! Сценарист і режисер Джеймс Ганн повідомляв, що третя частина – фінальна історія у франшизі, але саме вона задасть тональність тих стрічок, які будуть виходити від Marvel наступні десять років.

Вартові галактики облаштовують життя на космічній станції Ніденія. Незабаром вони дізнаються важливі деталі з минулого життя одного з них – Ракети. Через це їхнє життя перебуває під загрозою, особливо Ракети. Якщо команді не вдасться захистити власний усесвіт, це призведе до кінця вартових. У ролях – Кріс Пратт («Парки та зони відпочинку», «Людина, яка змінила все», «Тор: Кохання та грім»), Зої Салдана («Аватар», «Зоряний шлях», «Гавань», «Вірус кохання»), Бредлі Купер («Лакрична піца», «Народження зірки», «Американська афера»), Дейв Батиста («Дюна», «Ножі наголо 2»).

Джонні та Клайд

Johnny & Clyde

Коли: 5 травня

Джонні та Клайд – не тільки про кохання до одне одного, а й про пристрасть до різних злочинів. Разом вони крадуть і займаються шахрайством. Одного разу вони вирішують зважитися на своє найбільше пограбування – відомого казино, яке охороняють кримінальний авторитет і вбивця. Джонні та Клайд поодинці не впораються, тому збирають команду, щоб зірвати настільки великий куш, про який тільки можна мріяти.

Головні ролі виконали Меган Фокс («У пастці», «Кохання по-дорослому», «Трансформери», «Тіло Дженніфер»), Еван Джогія («Дружина художника», «Сон літньої ночі», «Вікторія-переможниця») та Аджані Рассел («Бетті», «Кухня на скейті»).

Мати

The Mother

Коли: 12 травня

Netflix уже вирішив, який фільм ви будете дивитися на День матері. У центрі сюжету – жінка, яка змушена переховуватися від жорстоких нападників. Вона сама – колишня вбивця, яка в минулому відмовилася від своєї дочки. Зараз її дитину переслідують ті ж нападники. Героїня вирішує будь-що відшукати дочку, щоб уберегти її від потенційної небезпеки.

Головну роль виконала Дженніфер Лопес («Весілля з дробовиком», «Вийду за тебе», «Ліла та Ів»). Також у касті будуть Джозеф Файнз («Оповідь служниці», «Чужа земля», «Американська історія жахів»), Омарі Ґардвік («Армія мерців», «Американська шкіра», «Вибачте, що турбую»), Гаель Гарсія Берналь («Час», «Музей», «Листи до Джульєтти», «Зазирни в його серце»).

Гіпнотизер

Hypnotic

Коли: 12 травня

Деніел Рурк – поліційний, який відвідує сеанси психотерапії, щоб упоратися зі зникненням своєї доньки. Гуляючи в парку, він ненадовго відійшов від дитини, як та несподівано зникла, тож тепер батько відчуває провину через свою недбалість. Справа про зниклу дівчину лишається відкритою, і є припущення, що доньку вбили, але її тіла так і не знайшли. Паралельно Деніел намагається розплутати випадок із секретною урядовою програмою й неочікувано дізнається, що зникнення дочки може бути повʼязане з цією справою.

Видання Deadline обіцяє, що цей фільм ніколи не буде нудним. Нас знову очікує зірковий акторський склад: Бен Аффлек у головній ролі («Флеш», «Глибокі води», «Остання дуель», «Ніжний бар»), Еліс Брага («Загін самогубців 2», «Елізіум», «Перетинаючи кордон»), Вільям Фіхтнер («Торт зі смаком помсти», «Спекотні літні ночі», «Темний лицар»), Хала Фінлі («Американська домогосподарка», Учителі»).

Моніка

Monica

Коли: 12 травня

Уперше за 20 років Моніка повертається додому, щоб наглядати за своєю матірʼю, яка помирає. Стрічка про пробачення минулих образ і прийняття, а також про сміливість і страхи молодої жінки.

Фільм представляли у вересні 2022 року на Венеційському міжнародному кінофестивалі. Головну роль виконала Трейс Лізетт («Квантовий стрибок», «Техас опівночі», «Очевидне»). У фільмі також знімалися Патрісія Кларксон («Картковий будинок», «Гострі предмети», «Той, що біжить лабіринтом») і Емілі Браунінг («Американські боги», «Гостя», «Заборонений прийом»).

Лицарі Зодіаку

Knights of the Zodiac

Коли: 12 травня

Богиня війни перероджується та прокидається в тілі молодої дівчини. Сирота Сейя помічає в собі містичну силу та дізнається, що він покликаний зберегти перевтілену богиню й так урятувати світ. Як говорить зловісне пророцтво, це можливо за умови, якщо хлопець стикнеться з власним минулим і стане лицарем Зодіаку – групи юних воїнів.

Основа фільму – відома японська манга «Святий Сейя», написана Масамі Курумадою. У ролях – Арата Макенью («Кінець крихітного світу», «Кайджі: Фінальна гра», «Блакитний код»), Медісон Айсмен («Страх дощу», «Ноктюрн», «Дівчата-бунтівниці»), Шон Бін («Марсіанин», «Гра престолів», «Персі Джексон та Викрадач блискавок»).

Книжковий клуб: Наступний розділ

Book Club: The Next Chapter

Коли: 12 травня

Попереджуємо: стрічка може надихнути когось узяти під руку своїх подружок і вирушити з ними в спонтанну подорож, прихопивши із собою декілька книжок. Адже фільм саме про це: чотири найкращі подруги разом із власним книжковим клубом летять до Італії. У якийсь момент ситуація виходить з-під контролю, жінки починають розкривати свої таємниці одна перед одною, і розмірена подорож перетворюється на унікальну пригоду.

Серед акторського складу – Даян Кітон («Кохання, весілля та інші катастрофи», «Молодий Папа», «Енні Голл»), Джейн Фонда («Батьки та дочки», «Юність»), Кендіс Берген («Нехай говорять», «Історії сімʼї Мейровіц», «Секс і місто»), Мері Стінберген («Алея жаху», «Остання людина на Землі», «Помаранчевий – хіт сезону», «Паскудне дівчисько»).

Дівчина Старлінгів

The Starling Girl

Коли: 12 травня

Джем Старлінг – сімнадцятирічна дівчина, яка виросла в християнській громаді Кентуккі та намагається зрозуміти своє місце у світі. Її бажання постійно суперечать із вірою, яка вимагає від неї слухняності та смиренності. Вона найстарша дитина в родині, тож молодші брати й сестри беруть із Джем приклад. Коли дівчина починає захоплюватися танцями, це теж стає важко узгодити з принципами її віри. Невдовзі в житті Джем зʼявляється молодий пастор Овен. Він повертається з місіонерської роботи за кордоном і стає справжньою розрадою для розгубленої дівчини.

У головних ролях – Еліза Сканлен («Диявол завжди тут», «Маленькі жінки», «Молочні зуби») та Льюїс Пуллман («Найкращий стрілець: Маверік», «Реальна реальність», «Проєкт Пітера Кейсіді»).

«БлекБері»

BlackBerry

Коли: 12 травня

Історія неймовірного успіху лінійки смартфонів BlackBerry й такого ж стрімкого її спаду. Сюжет серіалу оснований на книжці Жака МакНіша та Шона Сілкоффа «Втрачаючи сигнал: Нерозказана історія надзвичайного злету та неймовірного падіння БлекБері». Головних героїв утілили Джей Барушель («Чоловік шукає жінку», «Космополіс», «Мистецтво крадіжки») й Гленн Ґовертон («Полювання», «Усе чудово», «Незнайомці»).

Collider порівнює «БлекБері» з фільмами «Соціальна мережа», «Людина, що змінила все», «Стів Джобс». У стрічці детальніше покажуть причини занепаду «БлекБері», серед яких, зокрема, тіньові бізнес-операції, які практикували в компанії, самозакоханість, гордовитість засновників і запуск IPhone.

Анна Ніколь Сміт: Ви мене не знаєте

Anna Nicole Smith: You Don’t Know Me

Коли: 16 травня

Документальна стрічка про видатну модель та акторку Анну Ніколь Сміт, яка знімалася для журналу Playboy та різних телевізійних реаліті-шоу. На жаль, у віці 39 років жінка померла від комбінованого медикаментозного отруєння. Творці фільму розкривають її особистість через інтервʼю з людьми, які добре знали зірку, домашні відео та архівні кадри, раніше ніким не бачені.

Режисерка стрічки Урсула Макфарлейн говорить, що це «гуманістичне дослідження життя та карʼєри» моделі, її «запаморочливого професійного злету, шлюбів і трагічної смерті». Анна Ніколь Сміт помітно вплинула на попкультуру й індустрію розваг, що відчувається й до сьогодні.

Дотті та душа

Dotty & Soul

Коли: 19 травня

Молодий підприємець Ітан вирішує продати свою компанію з виробництва самокерованих автомобілів і значно збагатити інвесторів. Однак під час святкування Гелловіну нестандартний і сумнівний костюм чоловіка потрапляє до твіттеру, створює негативний розголос і мало не припиняє карʼєру Ітана. Від безвиході підприємець вирішує найняти підставну працівницю Дотті, яка нібито буде обличчям його компанії, поки той керуватиме нею за лаштунками. Усе йде за планом, поки Дотті не починає висловлювати власну думку й не грати за надуманим сценарієм.

Серед касту – Алексіс Жень («Виконавець»), Девід Кокнер («Офіс», «Твін Пікс: Повернення», «Будинок з паранормальними явищами»), Майкл Еммет Волш («Ножі наголо», «Імперія», «Великий Стен»).

Русалонька

The Little Mermaid

Коли: 26 травня

Адаптація однойменного мультфільму, створеного за мотивами казки Ганса Крістіана Андерсена. Цього разу – це мюзикл і фентезійний фільм. Юна русалка Аріель мріє стати людиною. Одного разу під час бурі Аріель рятує принца Еріка, який мало не потонув, і закохується в нього. Щоб жити на суші разом із коханим, русалонька мусить віддати відьмі власний голос в обмін на ноги.

Виконувати роль Аріель буде акторка-дебютантка Голлі Бейлі, яка є учасницею музичного дуету Chloe x Halle. Принца Еріка зіграє Джона Гавер-Кінг («Шлях додому», «Світ у вогні», «Маленькі жінки»), відьму Урсулу – Мелісса Маккарті («Девʼять ідеальних незнайомців», «Мисливці на привидів», «Шпигунка»), короля Тритона – Хавʼєр Бардем («Бути Рікардо», «Їсти, молитися, кохати», «Море всередині»).

Про мого батька

About My Father

Коли: 26 травня

Себастьян розповідає своєму старомодному батьку про те, що збирається освідчитися дівчині-американці. Батько пропонує провести вихідні 4 липня, День незалежності США, з її батьками. На початку їхнього вікенду сімʼї не можуть знайти нічого спільного та часто сваряться, але це лише на початку. Головну роль зіграв Себастьян Маніскалко («Ірландець», «Зелена книга», «Народження легенд»), і сюжет фільму побудований на реальних стосунках самого Себастьяна зі своїм батьком. А татового персонажа втілив Роберт Де Ніро («Афера по-голлівудськи», «Стажер», «Велике весілля», «Ірландець»).

Кров і золото

Blood & Gold

Коли: 26 травня

Дія фільму відбувається наприкінці Другої світової війни. Фільм розповідає про німецького солдата Генріха, який покидає своє військо, щоб повернутися додому й побачити доньку. Його командир оголошує Генріха зрадником і вішає на дереві. Неочікувано його рятує місцева селянка Ельза й переховує на своїй фермі. Незабаром вони дізнаються про скарб із золотом, захований десь у селі Ельзи, за яким полюють нацистські солдати.

Пісня Paint It, Black The Rolling Stones стане саундтреком до фільму. В акторському складі – Йордіс Трібель («Мовчазна революція», «Тьма», «Одного разу ми розповімо одне одному все»), Александер Шеєр («Криваво-червоне небо», «Наслідки», «Прощавай, Берлін»).

Ти зробив боляче

You Hurt My Feelings

Коли: 26 травня

Бет бореться з невпевненістю в собі, а її шлюб із неуспішним психотерапевтом Доном переживає зраду. Подружжя мало спокійні, але співзалежні стосунки, через які їхня єдина дитина почувається некомфортно. Сестра Бет допомагає їй упоратися з болем, бо сама зазнає труднощів у стосунках зі своїм чоловіком-актором.

У ролях – Джулія Луї-Дрейфус («Сокіл та Зимовий солдат», «Чорна вдова», «Чорна пантера: Ваканда назавжди»), Тобайас Мензіс («Корона», «Нічний адміністратор», «Чужоземка»), Мікаела Воткінс («Вони прийшли разом», «Ліниве око»).

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.