Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Кіно15 фільмів, які варто подивитися в червні

Фільми жахів і нова стрічка Веса Андерсона

15 фільмів, які варто подивитися в червні — Кіно на Wonderzine

Червень буде щедрим на глибокі особисті історії: наприклад, про ветерана Першої світової війни, який опиняється вдівцем і самостійно виховує дитину, або про операторку кол-центру Джину, яка намагається зрозуміти, чому весь час ізолюється від суспільства. Поруч із цими стрічками цього місяця також виходить фільм жахів, знятий за новелою Стівена Кінга, і новий фільм Веса Андерсона.

Пропонуємо 15 різноманітних фільмів, які можна починати дивитися вже сьогодні.

Текст: Ольга Дуденко

Ми створили цей матеріал за підтримки наших читачів

Чудове життя

A Beautiful Life

Коли: 1 червня

Еліот – молодий рибалка, який має надзвичайний голос. Одного разу на вечірці його помічає відома музична менеджерка Сюзанна. Вона готова просувати Еліота як музиканта, а чоловік розуміє, що це шанс, який можна не отримати вдруге. Фільм ставить перед глядачами питання: чи готові ми наблизитися до мрії, яку уявляли все життя, коли та нарешті потрапляє нам до рук?

Головну роль у стрічці зіграли Крістофер – один із найвідоміших попзірок у Данії – та Інга Лілеас («Останній король», «Покоління Марс», «Жінки в чоловічих шортах розміру оверсайз»).

Бугіман

The Boogeyman

Коли: 2 червня

Фільм жахів, заснований на однойменній новелі Стівена Кінга. Старшокласниця Сейді Гарпер і її молодша сестра Сойєр досі не можуть оговтатися від нещодавньої смерті матері. Їхній батько Вілл, терапевт за фахом, спустошений власним болем, не в змозі дати їм ні підтримки, ні любові, якої вони від нього потребують. Неочікувано в їхньому домі з'являється зневірений пацієнт, який просить Вілла про допомогу, але персонажі не здогадуються, що вони впустили в дім жахливу істоту, що стежить за родиною й живиться їхніми стражданнями.

У ролях – Софі Тетчер («Жовті жакети», «Коли загоряються вуличні вогні», «Людина майбутнього»), Кріс Мессіна («Секрети, які ми приховуємо», «Ейр», «Рубі Спаркс») і Вівʼєн Блер («Винний», «Фатальний потяг», «Пташиний короб»).

Фоловери

Follow Her

Коли: 2 червня

Джесс – актриса, яка проводить стримінгові трансляції. Через соцмережі вона знайомиться з користувачами, що шукають партнерок для втілення власних фантазій. Джесс вирішує взяти участь у трендовому проєкті в соціальних мережах. Під керівництвом загадкового куратора вона набирає тисячу підписників і стає популярною. Але з кожним новим зніманням чоловік піддає дівчину все моторошнішим випробуванням. Джесс потрібно вибратися з цього кошмару, але її публіка, навпаки, вимагає більше видовищ.

Зняла фільм режисерка-дебютанка Сільвія Камінер. В акторському складі – Дані Баркер («Три дні», «Дім жахів»), Люк Кук («Моторошні пригоди Сабріни», «Як це все почалося», «Графік»), Еліана Джонс («Номіс», «Північний рятівник», «Подвійна матір»).

Монреальські дівчата

Montreal Girls

Коли: 2 червня

The Hollywood Times метафорично називають цю стрічку «поетичною одіссеєю до особистого дорослішання». У центрі фільму – Ремі, студент-медик, який переїжджає до Монреаля, щоб навчатися в медичній школі. Він здібний і перспективний лікар, але, з іншого боку, його дуже цікавить поезія. Саме вона дає змогу йому висловити свій емоційний стан після особистої втрати, яку він пережив. Вийти із зони комфорту його часто підштовхує двоюрідний брат, панк-рокер. В одну з ночей на концерті брата Ремі зустрічає двох жінок, які перевертають його життя догори дриґом і спонукають змінитися.

У ролях – Хакім Брахімі («Антигона»), Жасмін Перент («Початок», «Зникнення світлячків»), Сана Асад («Кохання в моді», «Літальна машина»).

Оригамі в саду

Origami in the Garden

Коли: 6 червня

Документальний фільм про мистецтво та кохання між художниками Кевіном і Дженніфер Бокс. Через скульптури, які вони створюють, подружжя прагне поширювати мир і натхнення по всьому світу. «Оригамі в саду» – їхня виставка, яку вони переміщують різними локаціями. Сам Кевін Бокс говорить: «Я хочу спілкуватися з людьми зараз і на тисячу років попереду в майбутньому».

Режисерка фільму – Барбара Бентрі, яка 2019 року виграла нагороду за найкращий документальний фільм «Дейв Грузін: Недостатньо часу» в межах Римського кінофестивалю.

Одинаки

Aloners

Коли: 9 червня

Джина – найкраща працівниця кол-центру, але, попри те, що вона цілими днями розмовляє з клієнтами, дівчина закрилася від світу за межами своїх робочих приладів. Вона живе сама, їсть сама, спить сама, і її постійним супутником є мобільний телефон. Коли одного дня їй доручають навчити нового працівника, її інтровертність і закритість опиняється під загрозою. Водночас їй доводиться долати нового набридливого сусіда та дедалі частіші телефонні дзвінки від батька. Джина балансує на межі екзистенційної кризи й починає задумуватися над тим, чому вона ізолювала себе всі ці роки.

Головну роль зіграла акторка Кон Син Йон («Квітковий екіпаж», «Шість крилатих драконів», «Майстер помсти»). Поруч із нею ролі виконають Юнг Да-Ін («Любовна революція», «Кафе «Мінамдан»») і Со Хьон-ву («Фантом», «Квітка зла», «За кожною зіркою»).

Червоний

Scarlet

Коли: 9 червня

Невдовзі після Першої світової війни ветеран Рафаель повертається додому з фронту й опиняється вдівцем і батьком маленької доньки. Вихована батьком у сільській місцевості Нормандії, дитина Джульєт виростає самотньою молодою жінкою, яка мріє про більші можливості. Вона шукає притулку в сусідньому лісі, де зустрічає відьму, яка обіцяє, що одного дня з рідного села її заберуть червоні вітрила. Джульєт не перестає вірити в пророцтво відьми. Простежуючи подорож Джульєт протягом 20 років між світовими війнами, фільм розгортає позачасову, завжди актуальну історію про емансипацію молодої жінки.

У фільмі зіграли дебютантка Джульєтт Жуан і відомий актор Луї Гаррель («Фестиваль Ріфкіна», «Маленькі жінки», «Мій король», «Постійні коханці»). The New York Times наголошують, що стрічка наповнена «ліричною красою, миттєвостями магії та неочікуваної надії», а це саме те, чого ми всі інколи потребуємо.

Невідомі обʼєкти

Unidentified Objects

Коли: 9 червня

Пітер – карлик-мізантроп, який ховається від світу у своїй убогій квартирі в Нью-Йорку. Несподіваний візит життєрадісної й завжди енергійної сусідки Вайнони змушує його вийти зі своєї зони комфорту та вирушити в імпровізовану подорож. Вони їдуть до канадського села, яке Вайнона вважає місцем майбутнього візиту іншопланетян. У своїй дедалі більш сюрреалістичній поїздці Пітер і Вайнона навіть зустрінуть іншопланетних дорожніх поліційних. Але що далі вони просуваються й що більше діляться особистими травмами між собою, стає зрозуміло, що єдине, що їх турбує, – це самотність у всесвіті.

Пітера у фільмі зіграє Метью Джефферс («Новий Амстердам»), а Вайнону – Сара Хей («Плоть і кістка», «Химера», «Кімната 104»).

Ідеальна знахідка

The Perfect Find

Коли: 14 червня

Через рік після того, як зіркова редакторка моди Дженна покинула Нью-Йорк на хвилі публічного розриву стосунків і кар'єрного краху, вона повертається та шукає новий старт у новому журналі, який очолює її колишня суперниця Дарсі Гілл. Стається те, чого Дженна точно не очікувала, – вона закохується в молодшого за неї хлопця Еріка. І це син її боса. Дженна починає сумніватися, чого вона насправді хоче від життя, оскільки вона балансує між поверненням у карʼєру та стосунками, які можуть поставити все під загрозу.

У головних ролях – Ґабріель Юніон («Майже Різдво», «Народження нації», «Безсонна ніч») і Кіт Пауерс («Що якщо», «Популярна і закохана», «Фальсифікація»).

Затемнення

The Blackening

Коли: 16 червня

Американський комедійний фільм жахів. У центрі сюжету – група темношкірих друзів, які зібралися на вихідні, щоб відпочити, але опинилися в пастці у віддаленій хатині з психопатом-убивцею. Змушені грати за його правилами, друзі незабаром розуміють, що це не просто гра. Чи допоможуть їм кмітливість та обізнаність у фільмах жахів залишитися в живих?

У ролях – Грейс Байерс («Гарлем», «Імперія», «План відставки»), Жермен Фаулер («Іуда і чорний месія», «Перший акт»), Мелвін Грегг («Шлях назад», «Земля», «Птах високого польоту»).

Місто астероїдів

Asteroid City

Коли: 22 червня

У 1955 році учні та батьки з усієї країни збираються для наукових змагань, відпочинку, розваг, комедій, драм і романтики на з'їзді юних астрономів, що проходить у вигаданому американському містечку в пустелі. Зʼїзд порушують події, які виявляються переломними для всього світу.

Режисер Вес Андерсон, як і завжди, формує зірковий каст: Том Генкс («Чоловік на імʼя Отто», «Елвіс», «Фінч»), Скарлетт Йоганссон («Чорна вдова», «Месники», «Люсі»), Марґо Роббі («Барбі», «Вавилон», «Загін самогубців»), Тільда Свінтон («Памʼять», «Три тисячі років бажань», «Доктор Стрендж»), Едріан Броуді («Французький вісник», «Журналіст», «Бомбардування»).

Без образ

No Hard Feelings

Коли: 22 червня

Медді переживає фінансову кризу. Вона страшенно потребує грошей, бо вже втратила машину, і її дім також під загрозою. Бувши в складному становищі, дівчина натрапляє на незвичайний підробіток: її наймає багате подружжя, яке хоче розворушити свого сина-інтроверта. Оскільки Медді яскрава та смілива, батьки вважають, що спілкування з нею піде на користь хлопцю. Та чи вдасться хлопцю розкритися?

У головних ролях знялися Дженніфер Лоуренс («Не дивися вгору», «Люди Ікс: Апокаліпсис») та Ендрю Барт Фельдман («Маршрут до кохання», «Зірки в будинку»).

Крізь моє вікно: Перетинаючи море

Through My Window: Across the Sea

Коли: 23 червня

Сиквел до першої частини фільму «Крізь моє вікно». Арес поїхав на навчання до Стокгольма, і вони з Ракель перебувають у стосунках на відстані, які виявляються складнішими, ніж очікувалося. Коли настає літо й вони знову зустрічаються, довга розлука й нові люди, які зустрілися їм за цей час, поселяють сумніви стосовно того, чи непорушним є їхній звʼязок. У сиквелі стосунки Ареса та Ракель пройдуть випробування, і розвʼязка відповість на те, чи існуватиме кохання хлопця й дівчини після того, як вони провели тривалий час нарізно.

Головні ролі зіграли Клара Галле («Чорна лагуна») та Хуліо Пенья («Віа», «Берлін»).

Заміський клуб

The Country Club

Коли: 23 червня

Наближається час вступу до коледжу. Занепокоєні тим, що їхнього батька звільнили з роботи, дві винахідливі дівчини-підлітки виношують план, як виграти приз юніорського турніру з гольфу в престижному заміському клубі в Хемптоні. Тепер вони мають справу з дивакуватими, багатими відвідувачами клубу, стаючи на шлях дослідження ідентичності, кохання, дружби й прояву цих почуттів у людях, які, на перший погляд, зовсім до цього не здатні.

Серед акторів – Елейн Гендрікс («Династія», «Добрі наміри», «Пильнуй за дорогою»), Джеймс Урбаньяк («Брати Вентура», «Складні люди») та Джон Гіггінс («Чоловік на імʼя Отто», «Просто зроби це»).

Індіана Джонс і реліквія долі

Indiana Jones and the Dial of Destiny

Коли: 29 червня

Це пʼятий фільм про професора Індіану Джонса. Дія стрічки розгортається в 1969 році на тлі космічних перегонів між СРСР і США, а саме протистояння стосовно того, яка з держав першою висадиться на Місяці. Індіана натрапляє на особисті труднощі: його дружина розлучається з ним, чоловіка збираються звільнити з посади викладача. Тим часом Воллер, тепер член NASA і колишній нацист, причетний до однієї з програм висадки на Місяць, прагне зробити світ таким, яким він вважає за потрібне.

Цього року світова премʼєра стрічки відбулася на Каннському кінофестивалі в травні. У головній ролі – Гаррісон Форд («Поклик пращурів», «Той, хто біжить по лезу 2049», «Вік Адалін»). Каст по-справжньому зірковий: Фібі-Воллер Бридж («Флібег», «Залізна леді»), Мадс Міккельсен («Ще по одній», «Фантастичні звірі: Таємниці Дамблдора»), Антоніо Бандерас («Тілоохоронець дружини кілера», «Дулітл»).

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.