Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Кіно16 фільмів, які варто подивитися в липні

У нових стрічках – Марго Роббі, Джаред Лето, Флоренс Пʼю

16 фільмів, які варто подивитися в липні — Кіно на Wonderzine

Екватор літа має бути яскравим. Так само як і нові стрічки, на вихід яких ми очікуємо цього місяця. У липневій програмі – документальна стрічка про YouTube та гурт із Джоржем Майклом, «Барбі» з Марго Роббі та Раяном Гослінгом, новий фільм Крістофера Нолана та фільм жахів із Джаредом Лето.

Зібрали 16 фільмів, які вийдуть цього липня.

Текст: Ольга Дуденко

Ми створили цей матеріал за підтримки наших читачів

Звук свободи

Sound of Freedom

Коли: 4 липня

Стрічку знімали за реальними подіями. Це історія про Тіма Балларда, колишнього урядового агента, який ризикує своїм життям заради порятунку сотень дітей від секс-торгівлі. Одного разу він рятує хлопчика й дізнається, що його сестра перебуває в тій самій небезпеці. Спочатку Тім береться за справу під егідою Національної безпеки, але, коли кошти на її фінансування закінчуються, продовжує самостійно. Разом із невеликою командою Тім починає розслідування, щоб урятувати сестру хлопчика та багатьох інших дітей і притягнути винних до відповідальності.

У головних ролях – Джим Кевізел («Страсті Христові», «План втечі», «Невірний»), Міра Сорвіно («Водій для копа», «Дочка Бога», «На глибині 6-ти футів») і Білл Кемп («Темні води», «Скін», «Ферзевий гамбіт»).

Wham!

Wham!

Коли: 5 липня

Документальний фільм про легендарний музичний гурт вісімдесятих Wham! із Джорджом Майклом та Ендрю Ріджлі. До моменту, коли вони зіграли свій останній концерт у червні 1986 року, по всьому світу було продано понад 30 мільйонів записів їхніх пісень. Хлопці були друзі нерозлийвода з 11 років у школі й аж до припинення діяльності гурту.

У стрічці покажуть, як гурт прийшов до свого успіху, разом із розповідями про те, як вони стали першим західним попгуртом, що виступив у Китаї. Автори обіцяють, що у фільмі будуть знімки з особистих архівів Джорджа й Ендрю, їхні рідкісні й ніким раніше не бачені інтервʼю та відео. Історія у фільмі будуватиметься навколо фан-альбомів, які створила мама Ендрю.

Чек-ін у халепу

Joy Ride

Коли: 6 липня

Фільм розповідає про чотирьох подруг, які вирушають у подорож. Ділова поїздка до Пекіну однієї з них, Обрі, перетворюється на катастрофу, і дівчина звертається по допомогу до своїх подруг: харизматичної художниці Лоло, зірки мильних опер Кет і кузини на прізвисько «Мертве око», одержимої кей-попом. Їхня дружба та досвід під час подорожі несподівано відкриють їм правду про кохання й самих себе.

Головні ролі у фільмі виконали: Ешлі Парк («Емілі в Парижі», «Зоряні війни: Видіння», «Історії міста», «Сварка») і Стефані Сюй («Все завжди і водночас», «Дивовижна місіс Мейзел», «Шан-Чі та легенда десяти кілець», «Код дівчини»). Режисерка й сценаристка стрічки – Адель Лім («Шалено багаті азійці», «Династія», «Рая та останній дракон»).

Ефект YouTube

The YouTube Effect

Коли: 7 липня

Документальна стрічка про те, як із маленького відеосервісу YouTube став масштабною медіаплатформою, що впливає на наші життя. Творці розглядають двоїстість впливу мережі: з одного боку, це легкий доступ до розважального контенту, новин і навчальної інформації, з іншої – джерело пропаганди й небезпеки. В описі до фільму історію YouTube називають «великою дилемою нашого часу», так само як і весь розвиток медіа, який ми можемо спостерігати на власні очі в реальному часі.

Режисером стрічки став Алекс Вінтер («Машина довіри: Історія блокчейну», «Діти в шоубізнесі», «Заппа»).

Мати-земля

Earth Mama

Коли: 7 липня

Джіна – вагітна мати-одиначка. Вона виховує обох своїх дітей у прийомних сімʼях і намагається повернути їх під власну опіку. Жінка працює в невеликій громаді для того, щоб забезпечити життя собі та своїм дітям. Кінофестиваль Sundance називає стрічку «чуттєвим відтворенням материнських страху та любові», а Variety наголошують, що «в цьому відвертому портреті темношкірої жінки не буде простих відповідей».

Режисерка Савана Ліф розробила сюжет фільму на основі короткометражної стрічки «Серце все ще гуде», яку вона раніше знімала разом із Тейлором Расселом. Серед акторів повнометражного фільму – музикантка Тіа Ноумор, Еріка Александер («Американський біженець», «Керувати світом», «Велика відплата») й дебютантка Кета Прайс.

Сухі трави

About Dry Grasses

Коли: 12 липня

Молодий учитель сподівається на призначення до Стамбула після обов'язкової чотирирічної служби в маленькому селі. Похмуре й рутинне життя не дарує йому жодної радості й позбавляє віри в те, що герой може щось змінити. В одну мить його подальша карʼєра опиняється під загрозою після того, як педагога звинувачують у сексуальному насильстві.

У головних ролях – Деніз Челілоглу («Королева ночі», «Риба в мені», «Ада»), Мерве Диздар («Квартира невинних», «Війна Елтіс», «Ви коли-небудь бачили світлячків?»), Мусаб Екіджі («Крила мого батька», «Одного разу на Кіпрі», «Безіменна банда»).

Сіра матерія

Gray Matter

Коли: 13 липня

У центрі сюжету опиняється мати Айла та її дочка-підліток Аврора, які володіють суперздібностями. З самого дитинства дівчинка зрозуміла, що суперсили роблять їх із матірʼю не тільки унікальними, але й небезпечними. Айла навчає доньку контролювати свою силу, але одного разу під час тренувань стається трагічний інцидент, і жінці доведеться стикнутися з власним минулим, щоб убезпечити дочку.

У касті – Джессіка Френсіс Дьюкс («Озарк», «Джессіка Джонс»), Міа Ісаак («Не окей», «Не змушуй мене йти») і Гаррет Діллагант («Там, де співають раки», «Брейвен», «Швидка», «Проєкт Мінді»).

Театральний табір

Theater Camp

Коли: 14 липня

Премʼєра фільму відбулася на кінофестивалі Sundance цього року. У центрі сюжету – театральний табір, колектив якого влаштовує постановки та перфоманси. Несподівано його керівниця впадає в кому, і вихованцям доводиться самостійно подбати про те, щоб театр продовжував свою діяльність і не перейшов у власність до самозакоханого сина власниці, котрий зовсім не цікавиться трупою.

Головні ролі зіграють: Моллі Гордон («Галерея розбитих сердець», «Освіта», «Душа компанії»), Бен Платт («Дорогий Еван Гансен», «Люди, яких ми ненавидимо на весіллі»), Ноа Ґалвін («Незвичний плейлист Зої», «Нація вбивць»), Джиммі Татро («Афтепаті», «Погана освіта»).

Сипучі піски

Quicksand

Коли: 14 липня

Подружня пара в центрі сюжету перебуває на межі розриву стосунків. Одного дня під час походу через тропічний ліс Колумбії вони потрапляють у пастку із сипучих пісків. Для того, щоб вижити, їм доведеться забути про внутрішні конфлікти, взаємодіяти між собою та боротися проти стихії джунглів.

У головних ролях – Андрес Кастанеда («Великі кроки», «Кохання під час холери»), Себастьян Еслава («Дівчина», «І ось я тут»), Кароліна Гайтан («Духовні сестри», «Найвеличніший шоумен»).

Найглибший подих

The Deepest Breath

Коли: 14 липня

Нова стрічка від знаменитого продакшену A24 («Бо боїться», «Кит», «Все завжди і водночас», «Мінарі», «Маяк», «Леді Бьорд»). Цього разу це документальний фільм про італійську фрідайверку Алессію Зеккіні та її ціль побити світовий рекорд за допомогою водолаза-рятувальника Стефана Кінана. Премʼєра відбулася на кінофестивалі Sundance, а фільм потрапив до секції спеціальних премʼєр на фестивалі документального кіно в Копенгагені. Чимало медіа вже встигли назвати стрічку найкращим документальним фільмом року.

Зрежисувала стрічку Лаура Макганн («Революції», «Зупинити, знайти, вилучити», «Бородавка»).

Оппенгеймер

Oppenheimer

Коли: 20 липня (в Україні), 21 липня (у світі)

Новий фільм Крістофера Нолана про американського фізика Роберта Оппенгеймера, якого називають «батьком атомної бомби» за його роль у «Мангеттенському проєкті» – розробку першої ядерної зброї в часи Другої світової війни. Пізніше він обіймав посаду голови Комісії з атомної енергетики США, де працював над уповільненням перегонів щодо ядерного озброєння з Радянським Союзом. Уся історія базується на біографічній книжці «Американський Прометей: Тріумф і трагедія Роберта Оппенгеймера», що раніше отримала Пулітцерівську премію.

Композитором фільму став Людвіг Горанссон, який створював музику до попередньої стрічки Нолана – «Тенет». Фізика Оппенгеймера зіграє Кілліан Мерфі («Червоні вогні», «Гострі картузи», «Дюнкерк»). Поруч із ним у касті фільму грають Емілі Блант («Тихе місце», «Круїз у джунглях», «Дівчина в потягу»), Метт Деймон («Марсіанин», «Ейр», «Аутсайдери»), Флоренс Пʼю («Чорна вдова», «Сонцестояння», «Маленькі жінки»), Роберт Дауні-молодший («Месники: Завершення», «Дулітл»), Рамі Малек («Богемна рапсодія», «Дрібниці», «007: Не час помирати»).

Барбі

Barbie

Коли: 21 липня

Барбі живе гарним життям. Доти, доки мешканців Барбіленду не починають непокоїти кілька незвичних для їхнього утопічного світу явищ: холодний душ, підгорілі вафлі, чудернацькі зачіски та підвали, що дивно пахнуть, – усе це вносить неспокій у життя Барбіленду. Барбі та її друзі вчиняють особливо гучний скандал, коли ідеально вигнуті п'яти ляльки страждають на плоскостопість. Тож Барбі вирушає в подорож до реального світу, щоб дізнатися, як він різниться від того, у якому вона жила досі, і знайти відповіді на численні питання. На YouTube-каналі Architectural Design навіть можна подивитися невеликий тур домом Барбі від Марго Роббі.

Режисерка стрічки – Ґрета Ґервіґ («Маленькі жінки», «Леді-Птаха», «Френсіс Ха»), а сценарій вона написала у співавторстві з Ноєм Баумбахом («Білий шум», «Шлюбна історія», «Незрівнянний містер Фокс»). Сама Ґервіґ говорить, що Ной під час знімання зруйнував чимало дублів від того, що сміявся за кадром від деяких сцен. Головні ролі зіграли Марго Роббі («Вавилон», «Загін самогубців», «Одного разу в Голлівуді») та Раян Гослінг («Сіра людина», «Ла-Ла Ленд», «Перша людина»).

Побачимось на Венері

See You On Venus

Коли: 21 липня

Підлітки Міа і Кайл абсолютно не схожі одне на одного. Якщо Міа прагне свободи та експериментів, вона позитивна і яскрава, то Кайл – замкнутий у собі й зовсім розчарувався в людях довкола. Міа часто переїжджала й змінювала прийомні сім'ї. Дівчина й хлопець вирішують влаштувати спонтанну поїздку до Іспанії на десять днів, і головна її мета – знайти біологічну матір Мії. Героїня шукала її впродовж двох років, але пошуки не були успішними. Тож разом із Кайлом їм доведеться поспілкуватися з десятками кандидаток на власну матір і пережити незручні розмови.

Головні ролі виконали: Вірджинія Гарден («Над безоднею», «Континуум», «Хороші діти») й Алекс Айоно («Прекрасне нещастя», «Багато нічого»). Фільм створили за однойменною книжкою Вікторії Вінуеси.

Маєток із привидами

Haunted Mansion

Коли: 27 липня

Мати-одиначка Геббі купує маєток і невдовзі дізнається, що він населений привидами. Жінка запрошує додому екскурсовода, екстрасенса, священника та професора історії з коледжу, щоб ті допомогли вигнати примар. Це друга кіноадаптація однойменного фільму 2003 року від Walt Disney. Римейк задумували ще у 2010 році, до нього початково мав долучитися Ґільєрмо дель Торо («Алея жаху», «Форма води», «Лабіринт Фавна»).

Серед виконавців головних ролей – Лейкіт Стенфілд («Іуда і чорний месія», «Ножі наголо»), Тіффані Геддіш («Нестерпна тяжкість величезного таланту», «Холодний розрахунок», «Королеви криміналу»), Овен Вілсон («Вийду за тебе», «Французький вісник»), Денні Девіто («У Філадельфії завжди сонячно», «Одного разу в Римі»), Розаріо Довсон («Мандалорець»), Джеймі Лі Кертіс («Все завжди і водночас», «Гелловін вбиває»), Джаред Лето («Гуччі», «Морбіус», «Далласький клуб покупців»).

Місто Кокомо

Kokomo City

Коли: 28 липня

У цьому документальному фільмі чотири темношкірі трансгендерні секс-працівниці з Атланти та Нью-Йорка відверто розповідають про власні життя та роботу. Стрічка знята чорно-білими кадрами, а зізнання героїнь стикаються з гострими коментарями соціуму та спогадами з їхнього минулого. Вони діляться роздумами про свої бажання, табу, самоідентифікацію, гендер, аналізуючи культуру, у якій зросли, і суспільство в цілому.

Стрічку зрежисувала Д. Сміт, це її повнометражний дебют у кіно. Вона – авторка пісень, продюсерка, двічі номінована на «Ґреммі» й увійшла в історію як перша трансгендерна жінка, яку взяли на роль у телевізійному шоу без сценарію в прайм-тайм.

Невідома країна

The Unknown Country

Коли: 28 липня

Тана, яка переживає важку втрату, повертається до життя завдяки несподіваному запрошенню на весілля своєї кузини. Вона сідає в кадилак своєї бабусі й вирушає в дорогу, прямуючи до Південної Дакоти. Відновивши зв'язок зі своєю родиною, Тана вирішує влаштувати сюрреалістичну подорож, яку її бабуся здійснила десятиліття тому, шукаючи місце, зображене на старій сімейній фотографії. Фільм, де буде чимало фактів і вигадок, а також захопливих історій звичайних людей.

Головні ролі виконають: Лілі Гладстон («Останнє полювання», «Декілька жінок», «Вільна земля») та Реймонд Лі («Квантовий стрибок», «Тут і зараз», «Загублене місто»). Крім того, для сценаристки й режисерки Морріси Мальц це повнометражний кінодебют.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.