Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Кіно17 фільмів, які варто подивитися в серпні

Документальний фільм про жіноче тіло та гей-драма з Беном Вішоу

17 фільмів, які варто подивитися в серпні — Кіно на Wonderzine

Відшуміли гучні липневі кінопремʼєри, але це не привід сумувати за «Оппенгеймером» і «Барбі». У серпні буде чимало глибоких стрічок із цікавими героями та конфліктами, де можна впізнати свої переживання й дізнатися про нові досвіди. Серед новинок – документальний фільм про жіноче тіло, знятий у гінекологічному відділенні, драма про штучний інтелект, який дає змогу розділити процес вагітності між чоловіком і жінкою, а також комедія про романтичну подорож і драма дорослішання про друзів, які вирушають на найбільшу вечірку свого життя. 

Зібрали для вас 17 фільмів, що вийдуть уже цього серпня.

 Текст: Ольга Дуденко

 

Я – гнів 

I Am Rage 

Коли: 1 серпня 

Ерін вирушає за місто, щоб познайомитися з батьками свого нового хлопця. Замість знайомства дівчина потрапляє в атмосферу таємничого культу, який живиться кровʼю невинних людей. Учасники культу фактично заманюють Ерін до себе й не підозрюють, що вона зовсім не схожа на тих, кого вони викрадали раніше. Їм доведеться випробувати на собі, що означає звʼязуватися з людиною, яка має проблеми з гнівом. В Ерін складне та жорстоке минуле, що стане перешкодою для культу і його подальшого існування. 

Кінопродюсер Кіс Леопард порівнює стрічку з бойовиком «Джон Вік» і шпигунським трилером «Атомна блондинка». Головні ролі зіграли Ханна Бенг Бендз («Королівство драконів», «Гламур», «Поза межами люті»), Дерек Нельсон («Перевертень в Англії», «Привиди лондонського Тауера», «Сусід-убивця») і Люк Акіліна («Імпульс», «Оповідь служниці»). 

 

Отрута: брудна правда про вашу їжу

Poisoned: The Dirty Truth about Your Food

Коли: 2 серпня 

Новий документальний фільм від Netflix досліджує смертельні харчові захворювання в Америці. У трейлері згадують, що 48 мільйонів людей у США щороку хворіють на харчові розлади. У стрічці є чимало інтервʼю з різними експертами, а також сімʼями постраждалих від харчових захворювань, у яких розмірковують про те, чому така проблема є, під впливом яких чинників вона виникла і які смертельні патогени трапляються у звичайних продуктах, наприклад, кишкова паличка чи сальмонела. 

На сайті фестивалю Tribeca зазначають, що «це фільм, який змусить вас замислитися над тим, що лежить на вашій тарілці і як воно туди потрапило». Режисерка стрічки – Стефані Сохтіг («Ситий по горло», «Диявол, якого ми знаємо», «Останні тварини»). 

 

Місце для схову

The Hiding Place

Коли: 3 серпня

 Це римейк однойменного фільму 1975 року та кінематографічна презентація театральної вистави. Реальна історія про те, як у Нідерландах під час Другої світової війни Коррі Тен Бум і її сімʼя надали прихисток для сотень євреїв, і наслідки, з якими стикається родина, коли їх викривають. Broadway World підкреслюють, що сценарій фільму «фіксує жахливі реалії нацистської окупації в Голландії, але якимось чином підтримує відчуття надії протягом більш ніж двох із половиною годин оповіді». 

Головну героїню Коррі зіграла Нен Герлі («Другий шанс», «Отець, син і святий Мойсей»). Поруч із нею ролі втілюватимуть Керрі Тілліс («Нешвілл», «Жорстоке серце») і Джон Шук («Макміллан і дружина», «Усе світло скінчиться», «Священний шлюб»). 

 

Наше тіло

Our Body

Коли: 3 серпня

Французький документальний фільм, у якому режисерка Клер Сімон спостерігає за повсякденною роботою гінекологічного відділення державної лікарні в Парижі. Знімаючи пацієнток, розкриваючи їхнє розмаїття, особливості, красу на різних етапах їхнього життя, вона ставить запитання про те, що означає – жити в жіночому тілі. Тут є занепокоєні молоді жінки, які хочуть зробити аборт або отримати консультацію щодо вагітності, дискутують щодо необхідності переривання вагітності, безпліддя, процес пологів. Усі ці лікарські прийоми, страхи жінок, їхні бажання й боротьба стають тими викликами, з якими стикається більшість жінок, зокрема й режисерка.  

Президент прокатної компанії The Cinema Guild Пітер Келлі переконаний, що ««Наше тіло» показує режисерку на піку своєї майстерності», адже фільм порушує дуже багато проблем, які переживають жінки по всьому світу. Сама Клер Сімон зняла чимало документальних стрічок про людей, які її оточують («Ліси, з яких зроблені мрії», «Шкільні перерви», «Перші самотності»), і є переможницею Венеціанського кінофестивалю. 

 

Поки смерть не розлучить нас

Til Death Do Us Part

Коли: 4 серпня 

 Після втечі з власного весілля наречена змушена боротися за виживання з колишнім чоловіком і його сімома дружками, які хочуть її вбити. У жахливому протистоянні дружки незабаром виявляють, що наречена не має жодного наміру повертатися до життя, яке вона залишила позаду. Режисер фільму, володар премії «Еммі» Тімоті Вудворд-молодший показує, що не кожна романтична історія закінчується щасливо, а Voices from the Balcony порівнюють стрічку з «Джоном Віком» і «Вбити Білла». 

Головну роль у фільмі зіграла американська акторка українського походження Наталі Берн («Прискорення», «Нескінченна ніч», «Нестримні 3», «Механік: Воскресіння»). У касті також будуть Джейсон Патрік («Лузери», «Година істини», «Аутсайдер»), Орландо Джонс («Американські боги», «Початкова школа Ебботт»), Кем Жиґанде («Небезпечна брехня», «Без каяття», «Сутінки»). 

 

Недоліки

Shortcomings 

Коли: 4 серпня 

Бен і Міко – пара, яка живе в Каліфорнії та намагається розібратися у власних стосунках. Поки Бен, японсько-американський режисер, бореться з почуттям невпевненості в собі, Міко, письменниця, відчуває нестачу соціальності. Коли Міко переїжджає до Нью-Йорка на стажування, Бену доводиться протистояти своїм найглибшим страхам, мінливості й сумнівам, розмірковуючи про власне майбутнє й намагаючись зрозуміти, чого він насправді хоче. 

Сюжет базується на історії з однойменної книжки Адріана Томайна. Кінофестиваль Sundance, на якому показували стрічку, наголошує, що вона передає «складність бути людиною з усіма своїми недоліками». Головні ролі виконали Еллі Макі («Катастрофа», «Приз за великими дверима»), Шеррі Кола («Приємні клопоти», «Коханці») та Джастін Мін («Академія Амбрелла», «Після Янґа»).

 

Що відбувається

What Comes Around 

Коли: 4 серпня

Трилер, що досліджує емоційну травму. Молода дівчина Анна знайомиться в інтернеті з 30-річним хлопцем. У них схожі інтереси, і, попри різницю у віці, Ерік завжди відчуває, що потрібно Анні і як їй почати доросле життя. Невинне, на перший погляд, спілкування перетворюється в навʼязливість і незрозумілі дії з боку хлопця, адже той раптово зʼявляється на порозі Анниного будинку.  

Головні ролі виконали Грейс ван Діен («Дивні дива», «Леді на драйві») і Кайл Галлнер («Крик», «Привиди в Коннектикуті», «Тіло Дженніфер»). Серед касту також є Рейна Гардесті («Флеш», «Стартап», «Поза часом»), Джессі Ґарсія («Мати», «Месники», «Під одним місяцем»), Саммер Фенікс («Перетинаючи мою країну», «Все одразу»).

 

Проходи

Passages 

Коли: 4 серпня

Премʼєра стрічки відбулася цьогоріч на кінофестивалі Sundance. Вона розповідає про гей-пару, яка має тривалі стосунки й переживає певну кризу. Несподівано один із партнерів знайомиться в барі з дівчиною, і їхнє спілкування перетворюється на відкритий флірт. The Guardian пишуть, що це «похмура історія, погляд на біль, який певні люди можуть заподіяти іншим, коли вони занадто зайняті чи зосереджені на своїх власних бажаннях». 

Головні ролі зіграли Франц Роговський («Велика свобода», «Транзит», «Між рядами»), Адель Екзаркопулос («Фатальний потяг», «Життя Адель») і Бен Вішоу («Говорять жінки», «007: Не час помирати», «Буде боляче»).

 

Любов у Тайбеї

Love in Taipei

Коли: 10 серпня 

Фільм заснований на книжці Loveboat, Taipei, написаній американською письменницею Ебігейл Хінг Вен. Він розповідає про Евер, батьки якої роблять дівчині сюрприз і відправляють її у подорож до Тайбея для участі в культурній програмі. З кожним днем програма чимось дивує, і Евер дізнається, що вона призначена не лише для уроків чи домашніх завдань. Натомість дівчина потрапляє на одну з розваг під назвою «Корабель кохання», що означає почуття, коли хтось розривається одночасно між кількома хлопцями. Літо триває, і Евер вирушає в романтичну подорож, щоби пізнати себе, попри очікування своїх батьків.

У ролях – Ешлі Ляо («Ритміка», «Кікс», «Повніший будинок»), Росс Батлер («Тринадцять причин чому», «Кей Сі. Під прикриттям», «Рівердейл»), Ніко Хіраґа («Бунтарки», «Освіта», «Моксі та Таннер»), Челсі Чжан («Титани», «Світанок», «Я, Ерл і дівчина, що помирає»). 

 

Покоління стручкових

The Pod Generation

Коли: 11 серпня 

У недалекому майбутньому технологічний гігант Pegazus пропонує парам можливість розділити свою вагітність за допомогою знімних штучних маток або капсул. Так починається шлях Рейчел та Елві до батьківства в цьому новому світі, де штучний інтелект проникає в кожну сферу життя. Елві сумнівається в тому, чи варто зголошуватися на цей досвід, але любов до Рейчел підштовхує його до експерименту. Премʼєра фільму відбулася на кінофестивалі Sundance. 

Сценаристка та режисерка фільму – Софі Бартез («Пані Боварі», «Холодні душі»). Головні ролі виконають Емілі Кларк («Гра престолів», «До зустрічі з тобою», «Поза підозрою», «Таємне вторгнення») та Чиветел Еджіофор («Доктор Стрендж», «12 років рабства», «Марсіянин»). 

 

Камʼяне серце

Heart of Stone 

Коли: 11 серпня 

Секретна агентка Рейчел Стоун належить до таємної групи елітних шпигунів під назвою «Хартія». Це найбільш висококваліфіковані агенти, які працюють разом, щоби зберегти мир у нестабільному світі. Для досягнення своїх цілей вони використовують єдиний у своєму роді актив, який називається Серце. Сама Рейчел говорить, що якщо ти володієш Серцем, то ти володієш світом. Однак в угруповання є свої вороги, які хочуть викрасти Серце, заволодіти ним і контролювати цей ресурс, що загрожує глобальній стабільності. Стоун має зупинити їх, поки не стало надто пізно.

Фільм із по-справжньому зірковим кастом: Галь Гадот («Диво-жінка», «Червоне повідомлення», «Смерть на Нілі», «Ліга справедливості»), Джеймі Дорнан («Турист», «Белфаст», «Барб і Стар їдуть у Віста дель Мар», «Девʼяте життя Луї Дракса»), Алія Бхатт («Брахмастра», «Студент року»), Маттіас Швайґгефер («Армія злодіїв», «Плавчині», «Оппенгеймер»). 

 

Будь мені парою, якщо зможеш

Match Me if You Can

Коли: 11 серпня

Героїня фільму Кіп завантажує сайт для знайомств iPromise, який одразу ідентифікує її як таку, яка нікому не підходить, ні з ким не метчиться. Вона розповідає про цей випадок у соцмережах, її акаунт стає вірусним, а підписники бачать у Кіп підтримку для інших самотніх людей, які не можуть знайти пари. Діяльність компанії, що розробляє дейтинговий сервіс, опиняється під загрозою, і її власник Райлі намагається зрозуміти, що пішло не так. Одного разу він випадково зустрічається з Кіп.

Роль Кіп зіграла Джорджина Райллі («Розслідування Мердока», «Понтіпул», «Комплекс Лос-Анджелеса»), роль Райлі – Вілсон Бетел («Зої Гарт із південного штату», «Молоді та зухвалі», «Двері»).

 

Вічна памʼять

The Eternal Memory

Коли: 11 серпня

Аугусто та Пауліна разом уже 23 роки. Аугусто – один із найвідоміших чилійських культурних журналістів і телеведучих, Пауліна обіймала посаду міністерки культури й мистецтв. Вісім років тому Аугусто діагностували хворобу Альцгеймера, і відтоді Пауліна доглядає за ним. Щодня подружжя натрапляє на труднощі, які приносить хвороба Альцгеймера, але вони також зберігають ніжність і почуття гумору, що пов'язували подружжя всі ці роки.

Документальний фільм, премʼєра якого відбулася на цьогорічному кінофестивалі Sundance, де стрічка отримала Гран-прі від журі. 

 

Мутт

Mutt

Коли: 18 серпня

Фена, молодий трансгендерний хлопець, який живе в Нью-Йорку і якого непокоїть його минуле. Йому доводиться приймати власну ідентичність і долати потрясіння в родині, романтичних і дружніх стосунках. Іноді йому це вдається, іноді ні, в усіх ситуаціях він залишається однаково чесним стосовно себе й інших. Кожен персонаж фільму бореться з певними труднощами в житті: чи то звикаючи до нової сексуальної ідентичності, чи адаптуючись на новому місці, чи пробуючи нові досвіди. 

Це режисерський дебют американця Вука Лунгулова-Клотца. Премʼєра «Мутт» відбулася на кінофестивалі Sundance. У касті – Ліо Мехʼєль («Дорогий Еван Гансен», «Дівочі розмови»), Коул Доман («Дядько Френк», «Пліткарка», «Святкова вечірка Генрі Гембла»), Мімі Райдер («Час і зустріч»), Джасай Чейз Овенс («Без пари», «Простір»). 

 

Дорослі 

The Adults

Коли: 18 серпня 

Ерік хотів ненадовго повернутися додому, але поїздка перетворюється на ностальгічне перебування й зʼясовування стосунків із рідними. Його взаємини із сестрою Рейчел погіршуються, а молодша сестра Меґі прагне відродити їхню дружбу. Сімʼя відчуває, наскільки вони віддалилися одне від одного і як їхні особисті трансформації повпливали на родинний клімат. Разом із тим Ерік прагне довести, що він найкращий гравець у покер у рідному місті.

Collider зазначають, що автори стрічки виконують велику роботу, щоб заземлити глядачів у зображеній сімʼї. Серед акторів фільму – Майкл Сера («Барбі», «Життя і Бет», «Глорія Белл», «Твін Пікс: Повернення»), Ханна Гросс («Флешбек», «Джокер», «Пляжний тиждень»), Софія Лілліс («Місто астероїдів», «Гретель і Гензель»). 

 

Голда

Golda

Коли: 25 серпня

Її називали «залізною леді Ізраїлю», а ще вона була першою жінкою на посаді премʼєр-міністрки цієї держави. Дія у фільмі охоплює час 1973 року, коли відбулася Війна Судного дня між Ізраїлем, Єгиптом і Сирією. Голда Меїр, зіткнувшись із загрозою повного знищення Ізраїлю, повинна долати надзвичайно складні виклики, керувати країною, підтримувати складні стосунки з держсекретарем США, коли на кону стоять мільйони життів.

Голду Меїр зіграла британська акторка Гелен Міррен («Королева», «Ідеальна брехня», «У пошуках свята»). Серед акторів також є Лієв Шрайбер («Місто астероїдів», «Крик», «У центрі уваги», «Рей Донован»), Камілль Коттен («Тихий вир», «Дім Ґуччі»), Джеймі Рей Ньюман («Іствік», «Грімм»). 

 

План відставки

The Retirement Plan 

Коли: 25 серпня

Ешлі та її маленька донька Сара мусять звернутися по допомогу до батька Ешлі, Метта, який живе окремо. Вони опиняються в центрі злочинної діяльності, що загрожує їхньому життю. Коли Ешлі й Сара знаходять Метта, вони бачать, що той став пляжним волоцюгою на Кайманових островах. Що більше часу Ешлі проводить із Меттом, то більше розуміє, що в нього є таємне минуле, про яке вона нічого не знала, і чимало звʼязків із кримінальними авторитетами.

Ролі виконали Ніколас Кейдж («Нестерпна тяжкість величезного таланту», «Людина-павук: Навколо всесвіту», «Сімейка Крудсів»), Ешлі Ґрін («Жахливі свята», «Сутінки», «Кров Саммер»), Рон Перлман («Не дивися вгору», «Алея жаху», «Фантастичні звірі і де їх шукати»). 

 

Дельтопія 

Deltopia

Коли: 29 серпня

Драма дорослішання, дія якої відбувається протягом доби. Компанія друзів із Південної Каліфорнії завершують останній день старшої школи й вирушають до Санта-Барбари на найбільшу вечірку в їхньому житті. Дельтопія – вулична вечірка без будь-яких правил і кордонів. Секс, наркотики, бунт, розбите серце, пригоди, надія – усе це можна знайти на Дельтопії. 

У ролях – Луна Блез («Маніфест», «Труднощі асиміляції»), Медісон Петтіс («Американський пиріг: Правила для дівчат», «Це все він»), Чарлі Гіллеспі («Джулі і Примари», «Чародійки», «Усе одно люблю тебе»), Харт Дентон («Аутсайдери», «Рівердейл», «Весела вечеря матусь»). 

 

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.