Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Кіно17 фільмів, які варто подивитись у грудні

Напружений трилер із Наталі Портман та історія кохання з Бредлі Купером

17 фільмів, які варто подивитись у грудні — Кіно на Wonderzine

Сезон какао із зефірками, пряного печива та теплих шкарпеток ніколи не обходиться без хорошого кіно. У цьому місяці нас очікують багато прекрасних прем‘єр, зокрема, цікаві біографічні драми про митців і мисткинь, довгождана стрічка про життя Віллі Вонки у виконанні Тімоті Шаламе та легкі романтичні комедії. 

Зібрали для вас 17 фільмів, що вийдуть уже цього грудня. 

Текст: Анна Левченко

 

 

 

Альма й Оскар

Alma & Oskar

Коли: 7 грудня 

Історія, заснована на реальних подіях, розгортається у Відні на початку 20 століття. Між овдовілою світською дамою Альмою Малер і перспективним художником Оскаром Кокошкіним зароджуються пристрасні стосунки. У їхніх взаєминах не все так просто: Оскар хоче зробити Альму музою та «привласнити» лише собі. Альма ж цінує свою самодостатність і переживає, що не зможе через це досягти успіху в кар‘єрі композиторки.  

Претендента на роль художника-експресіоніста шукали протягом двох років. Урешті-решт режисер запросив у фільм Валентина Постльмайра, якого він помітив на шекспірівській виставі, де актор чудово зіграв Ромео. Альму Малер виконала Емілі Кокс («Останнє королівство»).

 

 

 

Кредитні пройдисвіти 

Une année difficile 

Коли: 7 грудня

Двох головних героїв об‘єднала дуже нетипова річ – величезні борги в банку, через які на них відкрили судову справу. Тому їх формою покарання стало перевиховання в групі анонімних шопоголіків. Одного разу вони вирішили навідатися на збори екоактивістів по сусідству, бо дізналися, що там є безплатні смаколики. Натомість головні герої придумали аферу: приєднатися до лав екоактивістів, брати активну участь у протестах, щоби пізніше очолити свій – проти банківської системи. 


Нову комедію створили режисери таких відомих фільмів, як «1+1» і «Особливі», – Олів'є Накаш і Ерік Толедано. Головні ролі виконали Джонатан Коен («Астерікс і Обелікс: Піднебесна імперія», «Скажені канікули») Піо Мармай («Три мушкетери: д’Артаньян»), Ноемі Мерлан («Цей незручний момент», «Полуничка»), Матьє Амальрік («Французький вісник», «Готель Гранд Будапешт»).

 

 

 

Демонічне Різдво 

The Sacrifice Game

Коли: 7 грудня 

Різдвяні свята рідко асоціюються з фільмами жахів, але для шанувальників цього жанру є варіант – «Демонічне Різдво». Дві учениці школи-інтернату, Саманта та Клара, не змогли поїхати додому на різдвяні канікули та залишилися в школі. Дівчата безтурботно готуються до Святвечора, але будівлю захоплює група вбивць-сектантів, які хочуть провести кривавий ритуал. Світлий вечір Різдва перетворюється на боротьбу за виживання. 


У стрічці, яка занурює в атмосферу 70-х років, головні ролі виконали Менна Массуд («Аладдін») та Олівія Скотт Велч (трилогія «Вулиця страху»).  

 

 

 

Ілюзія безпеки 

Leave the World Behind

Коли: 8 грудня  

У центрі сюжету знаходиться подружжя з Нью-Йорку, яке поїхало в довгоочікувану відпустку. Діти, розкішний орендований будинок у тихому куточку Лонг-Айленду та суцільний спокій – за планом усе мало пройти ідеально. Але несподівано в їхній відпочинок втручаються незнайомці, охоплені панікою. Вони розповідають про масштабну кібератаку та насування ще більших катастроф, із якими незабаром доведеться зіштовхнутись. 

Фільм заснований на однойменному бестселері Румаана Алама. У напруженому психологічному трилері зіграли Джулія Робертс («Красуня», «Їж, молись, люби», «Одинадцять друзів Оушена»), Ітан Гоук («Гаттака», «Тренувальний день»), Магершала Алі («Місце під соснами», «Місячне сяйво»), Майгала Геррольд («Тіло Тіло Тіло», «Чорне дзеркало») та Кевін Бейкон («Невидимка», «Таємнича річка»).

 

 

 

Бідолашні 

Poor things

Коли: 8 грудня

Стрічка, яка сміливо досліджує сексуальну емансипацію жінки. Екранізація фентезійного роману Аласдера Грея висвітлює історію головної героїні Белли Бакстер. Мертва дівчина оживає після експериментів, які над нею проводив божевільний учений. Називаючи його «Богом», вона поступово вчиться говорити та ходити. Але на цьому Белла не зупиняється – вона прагне досліджувати себе, віднайти свій шлях та сепаруватись. Тож дівчина вирушає в подорож континентами із напарником, руйнуючи суспільні норми вікторіанської епохи. 


Стрічка вже встигла здобути «Золотого лева» на 80-му Венеційському кінофестивалі й отримати велику кількість схвальних відгуків від критиків. Виконавиця головної ролі Емма Стоун («Ла-Ла Ленд», «Круелла») довго ходила на танці, щоб досягти необхідного ефекту лялькових рухів, а її партнер у подорожах Марк Руффало («Месники», «Ілюзія обману») відвідував заняття з акценту. Також одну з ключових ролей, «батька» Белли Бакстер, зіграв Віллем Дефо («Ван Гог. На порозі вічності», «Сім сестер», «Маяк»). 

 

 

 

 

Три мушкетери: Міледі

Les Trois Mousquetaires: Milady

Коли: 14 грудня 

Французький пригодницький фільм є продовженням квітневої прем‘єри «Три мушкетери: Д’Артаньян». Друга частина почнеться з викрадення Констанції, яку намагається врятувати молодий мушкетер Д‘Артаньян. Паралельно відбуваються й політичні зміни: король Франції потрапляє під вплив кардинала Ришельє. Розуміючи це, Атос, Портос та Араміс готуються вступити в боротьбу із сильним ворогом. Таємнича Міледі перебуває в центрі всіх подій. 


Багато екшену, пригод, середньовічна атмосфера – ці речі об‘єднують різноманітні адаптації всім відомої книги Александра Дюма «Три мушкетери». Не всі екранізації здобули успіх на відміну від «Трьох мушкетерів: Міледі», яка отримала чудові відгуки критиків. У новому фільмі роль Міледі зіграє Єва Грін («Дім дивний дітей міс Сапсан», «300 спартанців»). Також центральні ролі виконають Франсуа Сівіль («Френк», «Париж. Місто мертвих»), Венсан Кассель («12 друзів Оушена», «Чорний лебідь»), Піо Мармай («Три мушкетери: Д’Артаньян»).

 

 

 

Вонка

Wonka 

Коли: 14 грудня

Приквел до роману «Чарлі й шоколадна фабрика» розповідає історію становлення геніального винахідника Віллі Вонки. Молодий, амбітний, креативний – це все про Віллі, філософія якого полягає в тому, що «найкращі речі починаються з мрії». Світла передісторія дуже контрастує з готичною атмосферою екранізації Тіма Бертона, тому новий погляд на Віллі та його шлях стануть для глядачів відкриттям. 


У фентезійному фільмі роль геніального винахідника та реформатора Віллі Вонки виконає Тімоті Шаламе («Дюна»). Також серед акторів будуть Олівія Колман («Фаворитка»), Метт Лукас («франшиза «Паддінгтон») і Ровен Аткінсон («Агент Джонні Інгліш»).

 

 

 

Анатомія падіння 

Anatomie d’une chute 

Коли: 14 грудня

Німецьку письменницю Сандру звинувачують у вбивстві свого чоловіка, який таємним чином випав із вікна. Єдиним свідком цієї трагедії став незрячий син Сандри, що з часом також починає сумніватися в невинності своєї матері. У залі суду героїня намагається довести свою непричетність, навіть коли всі докази свідчать проти неї. 

Фільм від французької режисерки Жюстін Тріє отримав «Золоту пальмову гілку» на Каннському кінофестивалі цього року. Жюстін стала третьою жінкою в історії кінофестивалю, яка здобула цю нагороду. Головну роль у фільмі зіграла німецька акторка Сандра Гюллер («Сибіла», «Реквієм») 

 

 

 

Ідеальна ілюзія

Perfetta illusione

Коли: 14 грудня

Ця романтична комедія розповідає про те, як складно іноді зробити вибір і прийняти його наслідки. Тоні – художник, який працює в спа-центрі й готується до підвищення, та раптово його несправедливо звільняють. Він вирішує приховати цей факт від своєї дружини. Випадково Тоні знайомиться з молодою та заможною К'ярою, яка пропонує йому унікальну можливість влаштуватися до артгалереї. Тепер головний герой має вирішити, як саме будувати своє майбутнє, коли навколо всі грають в ігри та мають на нього свої плани. 

У фільмі головні ролі зіграли Джузеппе Маджо («Моя тінь – твоя», «Вечеря на чотирьох»), Кароліна Сала («Скло»), Маргеріта Вікаріо («Кало та Малік»).  

 

 

 

Сімейний план 

The Family Plan

Коли: 15 грудня

У минулому Ден Морган був найманим убивцею, але сьогодні він чесний сім‘янин та успішний бізнесмен. Однак злочинне минуле не може зникнути безслідно: одного дня воно наздоганяє головного героя. Намагаючись його уникнути, Ден вирішує поїхати з сімʼєю в подорож. 

Подружжя втікачів зіграють актор Марк Волберг («Третій зайвий», «Хто в домі тато», «Родина за хвилину») та Мішель Монаган («Місія нездійсненна», «Пікселі»), а їх дітей – Зої Маргарет Коллетті («Енні», «Вбивства в одній будівлі») та Ван Кросбі, для якого ця роль буде однією з перших.  

 

 

 

Травень грудень 

May December 

Коли: 21 грудня

Джо та Грейсі закохані одне в одного, дарма, що він був її колишнім учнем. Тепер кохані з досить великою різницею у віці одружились і виховують спільну дитину. Про їхню історію вирішують зняти художній фільм, тож голлівудська акторка Елізабет Беррі, яка має зіграти Грейсі, приїжджає в гості до подружжя, щоб бездоганно підготуватися до своєї ролі. Здавалося б, на початку невинна цікавість Елізабет до життя сім’ї є абсолютно нормальним явищем, але пізніше просте захоплення переростає в одержимість. 

Стрічка частково заснована на реальній історії американської вчительки Мері Кей Летурно, яку звинуватили в сексуальних стосунках із 12-річним учнем. Наталі Портман («Леон», «Чорний лебідь», «Близькість»), Джуліанна Мур («Все ще Еліс», «Хлоя») і Чарльз Мелтон («Сонце також зірка», «Рівердейл») – зірковий каст фільму вже приніс йому певний успіх, і стрічку встигли назвати однією із головних претендентів на «Оскар» 2024 році. 

 

  

 

Секс-терапія

Le syndrome des amours passées

Коли : 21 грудня

Молодій парі закоханих, Ремі та Сандрі, щось заважає мати дитину. Вони роблять висновок, що такі труднощі викликані так званим «синдромом колишнього кохання». Щоб виправити ситуацію, їм доведеться знову зіткнутися зі своїми колишніми партнерами та партнерками в інтимних стосунках. Це випробування вимагає вийти із зони комфорту та відновити спілкування з людьми, яких раніше головні герої уникали. Але найскладніший виклик – зберегти міцні та довірливі стосунки, попри зовнішні обставини. 

У рецензії американського тижневика Variety стрічку назвали «милою і химерною комедією». У головних ролях ми побачимо Люсі Дебай («Знамення», «У пастці») та Лазар Ґуссо («Баден, Баден»). 

 

 

 

Аквамен і загублене королівство 

Aquaman and the Lost Kingdom 

Коли: 21 грудня

Друга та остання частина «Аквамена» нарешті виходить на екрани. У новому фільмі Артур Каррі повертається, щоб зупинити Чорну Манту, яка використовує міфічний Чорний Тризуб і загрожує Атлантиді. Через обставини Аквамен змушений співпрацювати зі своїм колишнім ворогом – братом Ормою. Вони повинні відкинути минулі конфлікти та врятувати світ від знищення. 

Головні ролі в другій частині виконали Джейсон Момоа («Форсаж Х», «Аквамен»), Патрік Вілсон (трилогія «Закляття», «Аквамен»), Яг'я Абдул-Матін II («Аквамен», «Матриця: Воскресіння»), Ніколь Кідман («Велика маленька брехня», «Аквамен»). 

 

 

 

Маестро 

Maestro 

Коли: 22 грудня

Фільм висвітлить історію американського диригента, композитора та піаніста єврейсько-українського походження Леонарда Бернстайна, який прославився написанням музики до бродвейського мюзиклу «Вестсайдська історія». У центрі біографічної драми будуть стосунки та шлюб Бернстайна з акторкою Феліцією Монтеалегре. Шалене кохання, невірність, питання сексуальності та конфлікти – їхнє життя разом було повне злетів і падінь. Хоча висновок полягає в тому, що не тільки Леонардо був маестро, Феліція також. Фільм буде відрізнятись від більшості біографічних драм, у яких приховують всю правду, щоб показати головного героя з найкращої сторони. «Маестро» – реальна історія про геніальних, але все одно справжніх людей.

Режисером ретро-стрічки та одночасно головним героєм став Бредлі Купер («Народження зірки», «Збірка промінців надії»), який шість років учився диригувати для цієї ролі. У фільмі також зіграли Метт Бумер («Супер Майк»), Майя Гоук (Астероїд Сіті), Сара Сільверман («Ральф») та Майкл Урі («Американська сімейка»). 

 

 

 

Бунтівний місяць: Дитя вогню

Rebel Moon Part 1: A Child of Fire 

Коли: 22 грудня

У центрі сюжету науково-фантастичного фільму – головна героїня Кора. Коли мирній колонії у віддаленому куточку галактики загрожує армія тиранічного регента, на ім‘я Балізаріус, дівчина вирушає на пошуки власної команди, щоб протистояти ворогу. Імовірно, «Бунтівний місяць» запустить франшизу, а історія Кори матиме продовження. 


За словами режисера Зака ​​Снайдера, «Бунтівний місяць» мав розвивати всесвіт «Зоряних війн», але Lucasfilm не виявив достатнього інтересу до цієї ідеї, тому фільм став незалежною стрічкою за підтримки Netflix. До основного акторського складу ввійшли Софія Бутелла «Мумія», «Атомна блондинка»), Ентоні Хопкінс («Ганнібал», «Знайомтесь – Джо Блек»), Чарлі Ханнем («Джентельмени»), Джімон Хонсу («Гладіатор»). 

 

 

 

Щасливий випадок 

Coup de chance 

Коли: 28 грудня

Події розгортаються в осінньому Парижі. Майже кожна незнайома людина, подивившись на Фанні, сказала б, що її життя схоже на мрію. Вона молода, заміжня, успішна та живе у вишуканому буржуазному світі. Однак сама Фанні не до кінця задоволена тим, що має, через свою бунтівну натуру, яка контрастує з «ідеальним» світом навколо. 


Доля робить дівчині сюрприз. Фанні зустрічає свого однокласника, якого не бачила багато років. Неочікувана зустріч поступово переростає в таємні романтичні стосунки, про які незабаром здогадується чоловік Фанні. Для героїні ситуація стає по-справжньому небезпечною.


Ролі молодої парижанки виконала Лу де Лааж («Білосніжка. Казка для дорослих», «Чорний ящик»), її старого друга та коханця зіграв Нiльс Шнайдер («Хаос», «Неможливе кохання»), а чоловіка – Мельвіль Пупо («У ліжку з Вікторією», «Тільки ти і я»). 

 

 

 

Феррарі 

Ferrari 

Коли: 28 грудня

Літо, 1957 рік, колишній автогонщик Енцо Феррарі переживає кризу. Життя ніби летить у прірву: втрата сина, банкрутство власної компанії, у шлюбі негаразди через раптову появу позашлюбного сина. З такого приводу Енцо вирішує взяти все у свої руки та підготуватися до культових перегонів завдовжки 1000 миль – Mілле Мілья в Італії. 

Режисер «Феррарі» Майкл Манн вперше почав обговорювати проєкт ще у 2000 році. Знімання постійно переносили, але протягом 20 років він не полишав ідеї створити фільм про життя легендарного засновника Ferrari, якого зіграв Адам Драйвер («Дім Ґуччі», франшиза «Зоряні війни»). У касті також будуть Пенелопа Крус («Вбивство у Східному експресі»), Шейлін Вудлі («Винні зірки»), Патрік Демпсі («Анатомія пристрасті»), Джек ОʼКоннел («Скінз», «300 спартанців: Розквіт Імперії). 

 

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.