Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Кіно16 фільмів, які варто подивитись у січні

Родинні історії та трилери

16 фільмів, які варто подивитись у січні — Кіно на Wonderzine

Зараз важко планувати щось довгострокове, а ось списки фільмів, які хочеться переглянути, можна скласти. Цього січня буде багато фільмів із зірковими акторами й акторками – Ізабель Юппер, Томом Фелтоном, Дженною Ортеґою, Діланом Спроусом та іншими. 

Зібрали 16 стрічок, які варто подивитися першого місяця нового року. 

Текст: Ольга Дуденко

 

 

Інша жінка

Some Other Woman 

Коли: 5 січня 

Фільм розповість про жінку Єву Картер, яка переїжджає на віддалений острів через роботу свого чоловіка. Незабаром Єву починає лихоманити від того, що вона день у день виконує рутинну роботу. Поки її чоловік Пітер задумується над тим, щоби продовжити життя на острові, дівчина відчуває дискомфорт і тривогу. Одного разу вона бачить незнайому жінку, яка, на її думку, переслідує Єву та Пітера, через що головній героїні стає важко відрізняти реальність від вигадки. Дві жінки – до моторошності схожі: у них однакова фігура й каштанове волосся, і це також ускладнює розмежування видимого й уявного.


Головні ролі в стрічці зіграють відомі актори Аманда Крю («Кремнієва долина», «Потвори», «Божевільний вид кохання», «Столик №19»), Том Фелтон (усі частини «Гаррі Поттера», «Офелія», «Тереза Ракен», «Корм») та Ешлі Грін («Сутінки», «Кров Саммер», «Крісті», «Сенсація»).

 

 

Слабкі шари

Weak Layers 

Коли: 5 січня 

Троє друзів-любителів гучних вечірок виселяють через несплату оренди. Вони вирішують податися на конкурс фільмів про гірськолижний спорт, адже переможці отримають грошовий приз, що зможе покрити оренду. Однак друзям доведеться поборотися з професійними режисерами. Це приємна, весела комедія із захопливими гірськими краєвидами, а також критикою гірськолижної індустрії, у якій домінують чоловіки.

В акторському складі побачимо Кеті Баррелл («Омріяна робота»), Джейдін Вонг («Голка в копиці часу», «Скорпіон», «Космополіс»), Челсі Конрайт («Зроблено для любові», «Баррі»), Еван Йонігкайт («Будинок таємниць», «Архів 81», «Таллула»). 

 

 

Боже правий 

Good Grief 

Коли: 5 січня 

Марк – колишній художник, який стає ілюстратором дитячих книжок і виходить заміж за харизматичного чоловіка Олівера. Раптова смерть партнера занурює головного героя в глибоку скорботу. За одним горем Марк переживає ще одне – смерть своєї матері. Через рік, проживаючи втрати рідних людей, чоловік вирішує вирушити в подорож Парижем у супроводі друзів Софі й Томаса, щоб крятувати зранене серце.

В акторському складі побачимо Дена Леві («Сексуальна освіта», «Дім з привидами», «Шіттс Крік»), Люка Еванса («Дівчина в потягу», «Девʼять ідеальних незнайомців», «Трафік»), Рут Неггу («До зірок», «Іона», «Сніданок на Плутоні») й Хімеша Пателя («Не дивіться вгору», «Тенет», «Станція одинадцять»). 

 

 

Вони зробили нас убивцями

They Turned Us Into Killers

Коли: 9 січня 

Дівчина Карма піддається насильству з боку свого хлопця, Бі Джея, який неодноразово змушує її вживати наркотичні речовини. Це призводить до самогубства героїні. Перед жахливою подією вона пише листа своїй найкращій подрузі Стар, у якому детально описує все, що сталося останньої ночі її життя. Вирішивши помститися винним, Стар вистежує Бі Джея та його братів і починає катувати їх, зачитуючи передсмертний лист Карми.

Роль Карми виконала акторка-дебютантка й блогерка Лорен Франческа, а її подругу зіграла Скаут Тейлор-Комптон («Довга ніч», «Будинок з привидами», «Одержимі»). 

 

 

Ля Палісіада

La Palisiada

Коли: 11 січня 

Події стрічки відбуваються 1996 року, за 5 місяців до скасування смертної кари в Україні. Двоє старих друзів, детектив міліції та судовий психіатр, розслідують убивство свого колеги. Фільм переміг на Роттердамському кінофестивалі й отримав премію кінокритиків «Кіноколо» як найкращий повнометражний ігровий фільм. Продюсерка «Ля Палісіади» Валерія Сочивець говорить, що для фільму брали свідчення в людей, які в 90-х роках працювали зі смертними вироками. 

У головних ролях – Андрій Журба («Тарас. Повернення», «Польська сибіріада»), Новруз Пашаєв («Одинак»), Валерія Олейникова («Останній яничар», «Завод», «Сильніший за ангела»). 

  

 

Прісцилла

Priscilla 

Коли: 11 січня 

Юна дівчина Прісцилла неочікувано отримує запрошення на вечірку від незнайомця. Там вона знайомиться з Елвісом Преслі, якого всі обожнюють і музикою якого захоплюються. Вони починають зустрічатися, попри юний вік Прісцилли, і, поки зірка рок-н-ролу купається в оплесках і славі, головна героїня повністю змінює себе, щоб догодити потребам чоловіка. Видання Independent говорить, що фільм буде незручним для перегляду для фанатів Елвіса, оскільки за зірковим образом співака стоять його неуважне ставлення до дружини й дитини, байдужість до їхніх інтересів і проблем. 

Фільм зрежисувала Софія Коппола («Марія-Антуанетта», «Незайманки-самогубці», «Труднощі перекладу»). Головні ролі зіграли Кейлі Спені («За статевою ознакою», «Чаклунство: Спадок») і Джейкоб Елорді («Ейфорія», «Солтберн», «Солодкий Схід»). 

 

 

Злі дівчата

Mean Girls  

Коли: 12 січня

Сучасний погляд на відомий фільм «Злі дівчата» 2004 року. Нова учениця Кеді Герон потрапляє в компанію популярних, елітних дівчат, які одразу приймають її за свою. Однак Кеді закохується в хлопця Регіни – головної дівчини в групі – чим налаштовує всю компанію проти себе. Героїня вирішує здолати Регіну за допомогою своїх друзів-вигнанців, залишаючись вірною своїм цінностям. Тим часом старша школа виявляється жорстокими джунглями, крізь які треба пробиратися.


У головних ролях – Ангурі Райс («Кожен новий день», «Хороші хлопці», «Товариство честі»), Рене Рапп («Сексуальне життя студенток»), Крістофер Брайні («Літо, коли я стала красивішою»). 

  

 

Зашнуровані

Laced

Коли: 12 січня 

У віддаленій оселі ввечері, під час потужної хуртовини, молода жінка планує отруїти свого чоловіка-кривдника, щоби раз і назавжди покласти край їхнім токсичним стосункам. Коли отрута не вбиває його, їй доводиться не лише швидко вигадувати запасний план, а й боротися з підозрами чоловіка, що його хвороба, яка посилюється, не є випадковою. Несподівано до їхньої оселі приїжджає брат, і це ще більше загрожує плану героїні. Вони опиняються в пастці під час снігопаду, а їхні таємниці мають ризик затягнути кожного з них у власний обман.

Ролі виконали Герміона Лінч («Спадкоємці», «Батьки-одинаки»), Кайл Бутенгофф («Інші люди», «Острів мертвих»), Дана Макін («Дівчина на знімку», «Сусіди!»).

 

 

Іа

IO

Коли: 18 січня 

Премʼєра фільму відбулася 2022 року на Каннському кінофестивалі, а вже цього січня він виходить в обмежений український прокат. Іа – це ослик, який працює в пересувному цирку. Коли цирк припиняє свою діяльність, ослику доводиться зіткнутися з абсолютно різними людьми, і не всі будуть до нього прихильними. Стрічка отримала номінацію на «Оскарі» в категорії «Найкращий міжнародний фільм», а також приз журі та приз за найкращий саундтрек у Каннах. 

У ролях – Сандра Држимальська («Сексифікація», «Поверніть Еліс», «Хто ти, Філіпе?»), Матеуш Косьцюкевич («Обличчя», «Безсоромні», «Все, що я люблю»), Ізабель Юппер («Вона», «Місіс Гарріс їде в Париж», «Піаністка»). 

 

 

Що приводить мене до тебе

Which Brings Me to You

Коли: 19 січня 

Двоє самотніх романтиків, Джейн і Вілл, зустрічаються на весіллі спільного друга. Їх одразу тягне одне до одного, після невдалого знайомства в гардеробі вони проводять разом наступні 24 години, обмінюючись відвертими зізнаннями в минулих коханнях, розповідаючи заплутані історії про розставання й сподіваючись, що їхня випадкова зустріч може стати справжнім романом.

Ролі виконали Люсі Хейл («Мій коханий ворог», «Секрети сексу», «Милі ошуканки»), Нет Волф («Паперові міста», «Гарна постава», «Убивство в Єлоустоуні»), Ворд Гортон («Моя пекарня в Брукліні», «Анабель») і Брітні Олдфорд («Академія Амбрелла», «Мисливці»). 

 

 

Походження

Origin

Коли: 19 січня 

Сюжет фільму натхненний нон-фікшн-книжкою Ізабель Вілкерсон «Каста. Витоки наших невдоволень». У романі письменниця через індивідуальні історії по всьому світу розкриває, наскільки кастова система та расова дискримінація руйнують нормальне життя, і це буде бекграундом для стрічки. Негласна кастова система в Америці сформувала її сучасний спосіб життя й продовжує ділити людей на різні табори. Герої фільму стикаються з цією проблемою та змушені досліджувати себе, щоб протистояти надуманим нормам.

У стрічці зіграють Онжаню Елліс («Король Річард», «Міс Вірджинія», «Народження нації»), Джон Бернтал («Ті, хто бажають моєї смерті», «Форд проти Феррарі», «Арахісовий сокіл»), Віра Фарміґа («Закляття», «Суддя», «Багато святих Ньюарка»). 

 

 

Кінець, з якого ми починаємо

The End We Start From

Коли: 24 січня 

Лондон охоплює екологічна криза. Унаслідок цього місто поглинає повінь. Через катастрофу молода мати та її новонароджена дитина змушені покинути свій дім та оселитися в новому. Це стрічка про материнство та його труднощі, які полягають, зокрема, й у тому, щоби подбати про життя власної дитини. Сюжет фільму базується на однойменному романі англійської письменниці Меган Гантер, що вийшов 2017 року. 

Головну роль зіграє відома британська акторка Джоді Комер («Вбиваючи Єву», «Остання дуель», «Персонаж», «Доктор Фостер»). Видання Collider визначає її роль як «молодої матері в постапокаліптичному світі». 

 

 

Моє прекрасне весілля

Beautiful Wedding

Коли: 24 січня 

Після божевільної ночі в Лас-Вегасі Еббі та Тревіс дізнаються, що вони одружені. Пара вирушає до Мексики на медовий місяць разом із родиною та друзями. Оскільки хаос – це друге імʼя Тревіса й Еббі, вони повинні вирішити, чи справді хочуть бути разом, чи цей шлюб є ще однією катастрофою в їхніх стосунках.

Стрічка стане сиквелом до попереднього фільму «Моє прекрасне нещастя» (Beautiful Disaster). В акторському складі – Вірджинія Гарднер («Над безоднею», «Побачення на Венері», «Втікачі»), Ділан Спроус («Мій несправжній хлопець», «Дуель», «Кінець уроку»), Ніл Бішоп («Світ Юрського періоду 2», «Зоряні Війни: Пробудження Сили»), Лібе Барер («Я тебе бачу», «Елвіс»).  

 

 

Дівчина Міллера 

Millerʼs Girl 

Коли: 26 січня

Молода талановита студентка Каїра Світ прагне стати письменницею. Її новий викладач, професор літератури Джонатан Міллер, дає їй творче завдання, під час обговорення й виконання якого між ними завʼязуються складні стосунки. Герої втрачають відчуття реальності, їхні життя незрозумілим чином переплітаються, їм доведеться зустрітися зі своїми темними сторонами, щоб захистити найдорожче для себе. 

Режисеркою фільму стала Джейд Галлі Бартлетт, яка зняла стрічку «Аудитор» і написала сценарій до сиквелу «Доктор Стрендж у мультивсесвіті божевілля». У головних ролях зіграють Дженна Ортеґа («Венздей», «Крик», «Наслідки») та Мартін Фрімен («Чорна Пантера», «Шерлок», «Офіс», «Реальна любов»). 

 

 

Мая

Maya

Коли: 26 січня

Пʼятнадцятирічну Майю виховує мати-одиначка Каміла. Хлопець Каміли – абʼюзер, який використовує жінку та краде її гроші. Тим часом у соціальних мережах Майя починає спілкуватися із симпатичним хлопцем, на ім'я Рей, розповідаючи йому про свої переживання, життєвий хаос і бажання втекти від вітчима. Рей і Майя вирішують зустрітися особисто, і хлопець підштовхує героїню до втечі з ним. Майя поступово усвідомлює, що він має інші наміри, коли починає використовувати її для заробітку грошей і влаштовує їй зустрічі зі своїми «клієнтами» в різних готелях.

Премʼєра фільму відбулася на кінофестивалі Raindance в Лондоні. У ролях – Патрісія Веласкес («Прокляття Ла Йорони», «Ліз у вересні», «Мумія повертається»), Біллі Будініч («Френк і Пенелопа», «Час вийшов»), Румер Вілліс («Одного разу в Голлівуді», «Світ майбутнього»), Ентоні Монтгомері («Колісниця», «Зниклі дівчата: Історія Енджі»). 

 

 

Іноді я думаю про смерть

Sometimes I Think About Dying

Коли: 26 січня

Премʼєра цієї стрічки відбулася на кінофестивалі Sundance торік. Вона розповідає про Френ – офісну працівницю, яка некомфортно почуває себе в соціумі, тому більшість часу проводить ізольовано від людей, роздумуючи про власну смерть. Одного дня в її колективі зʼявляється новий привітний колега Роберт, який наполегливо намагається налагодити зв'язок із Френ. Здається, що дівчині приємна його компанія, але єдина людина, яка перешкоджає їй побудувати стосунки, – вона сама.

Серед акторів – Дейзі Рідлі («Зоряні війни», «Дорога хаосу», «Офелія»), Дейв Мерхедже («Ремі», «Містер Д»), Бріттані О'Грейді («Білий лотос», «Поза підозрою», «Чорне Різдво»), Меган Сталтер («Кора Бора», «Хитрощі»). 

 

 

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.