Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

КіноІз початку століття кількість сцен сексу у фільмах зменшилась на 40%. У чому причина

У 2000 році частка фільмів без сексу була приблизно 18%, а вже у 2023-му – 46%

Із початку століття кількість сцен сексу в найкасовіших фільмах зменшилася на 40 %. Про це пише The Guardian із посиланням на відповідне дослідження. У його межах зібрали дані про 250 найкасовіших фільмів починаючи з 2000 року.

Згідно з дослідженням, у 2000 році частка фільмів без сексу була приблизно 18%, а вже у 2023-му – 46%. Більшість найкасовіших фільмів виходить без сексуального контенту.

Найбільше зменшення таких сцен помітно в бойовиках (приблизно на 70%) і трилерах. У романтичних фільмах кількість сексуальних сцен знизилася на 20%.

Щодо репрезентації в кіно шкідливих звичок, як-от: куріння, вживання алкоголю, фізичне насильство – воно залишається на тому ж рівні, що й на початку століття.

У дослідженні наводять кілька ймовірних причин, чому кількість еротичного контенту зменшується:

  • зміна смаків аудиторії: сучасна молодь може мати загалом менший інтерес до відвертих зображень;
  • зміна культурних норм: дискусії довкола згоди й гендерної репрезентації, імовірно, змушують режисерів бути більш чутливими до сексуального контенту на екрані;
  • глобальний ринок: стрічки, які місять багато відвертих сцен, можуть мати вікові обмеження або зазнавати цензрури в глобальному прокаті, що зменшує охоплення фільму;
  • доступність еротичного контенту: нині є більше можливостей для пошуку еротики, і це потенційно зменшує потребу цього аспекту в кіно;
  • координатори інтимних сцен: їхня присутність може стримувати режисерів додавати безпричинно сцени сексу, якщо вони не є критично важливими для оповіді.
Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.