Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

КіноНове ім’я: акторка та режисерка Меггі Джилленгол

Нове ім’я: акторка та режисерка Меггі Джилленгол — Кіно на Wonderzine

Окрім кар’єри в кіно, вона підтримує благодійні організації й активно висловлює політичну позицію

У рубриці «Нове ім’я» ми розповідаємо про перспективних акторів, музикантів, режисерів та інших творчих людей, імена яких усе частіше з’являються у стрічках соцмереж і на сторінках журналів.

Меггі Джилленгол


Хто це: американська активістка, акторка, режисерка фільму «Втрачена донька»

Меггі Джилленгол почала свою кар’єру в кіно з невеликих ролей у фільмах «Водна земля» та «Небезпечна жінка», знятих її батьком, режисером Стівеном Джилленголом. У 2001 Меггі зіграла другорядну роль у науково-фантастичному фільмі «Донні Дарко», де знялася разом зі своїм братом, Джейком Джилленголом.

Популярність акторці принесла еротична мелодрама під назвою «Секретарка», у якій Меггі зіграла головну роль. Її гру відзначили кількома преміями, серед яких – «Золотий глобус», а також назвали «проривом року». Упродовж двохтисячних акторка знялася ще в кількох фільмах, серед яких були й великобюджетні – «Всесвітній торговий центр» і «Темний лицар».

Окрім акторської майстерності, Меггі Джилленгол також цікавилася режисеруванням фільмів. Вона остаточно усвідомила, що хоче працювати по той бік камери після того, як зіграла роль вигаданої порнорежисерки в серіалі HBO «Двійка».

У 2021 році Меггі Джилленгол урешті заявила про себе як про перспективну режисерку. Вона представила дебютний фільм – «Втрачена донька», знятий за мотивами роману італійської письменниці Елени Ферранте. Картина принесла нову хвилю популярності в життя Меггі, розкривши її режисерський талант.

У «Втраченій доньці» Меггі передає проблеми материнства й теми, про які не говорять: бажання жити вільно, будувати кар’єру за межами родини чи взагалі – залишити її. Леда, головна героїня фільму, яку грає Олівія Колман, намагалася впоратися з піклуванням про власних дітей, однак урешті вирішила поставити свої потреби вище за потреби доньок – і покинула їх, щоби продовжити кар’єру професорки.

«Фільм заохочує вас використати свою «зрілу» свідомість та осмислити образ матері, який водночас є хорошим і поганим і який містить багато болю й багато радості», – зазначає Меггі в одному з інтерв’ю.

Фільм «Втрачена донька» отримав сертифікат «свіжості» на Rotten Tomatoes, а також приз за найкращий сценарій на 78-му Венеційському міжнародному кінофестивалі.

Окрім кар’єри в кіно, Меггі Джилленгол підтримує благодійні організації й активно висловлює свою політичну позицію. Вона критикувала війну в Іраку, висловлювала підтримку кампанії «Об’єднані артисти за перемогу без війни», брала участь в антивоєнних демонстраціях.

Наразі Меггі Джилленгол зосереджена на плануванні нових проєктів уже як режисерки. В одному з інтерв’ю вона поділилася, що хотіла би зняти фільм з її братом (актором Джейком Джилленголом) у головній ролі. Щодо повернення до акторських ролей у кіно Меггі каже: «У мене є така собі фантазія, що мені запропонують важку та цікаву роботу з чудовим режисером, і тоді я просто впаду в їхні обійми».

Текст: Аліна Заболотня

Фото: Wikimedia, Youtube

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.