Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Музика8 українських виконавців, про яких ми дізналися у 2022 році

8 українських виконавців, про яких ми дізналися у 2022 році — Музика на Wonderzine

«Артилерія», renie cares, «Діти інженерів»

У важкі часи музика допомагає розслабитися, абстрагуватися від поганих думок і дарує яскраві й приємні емоції. Цьогоріч українські виконавці, попри всі негаразди, продовжували творити й радувати нас своїми піснями.

Деякі музиканти саме під час війни віднайшли в собі сили створювати щось нове й унікальне. Про них ми й хотіли б розповісти. Ділимося з вами 8 українськими виконавцями, про чию творчість ми дізналися у 2022 році.

текст: Настя Поляк

Артилерія

Лєра – молода виконавиця, яка разом зі своїм гуртом виступає під псевдонімом «Артилерія». Останні роки дівчина пише ліричні вірші й публікує їх у TikTok під музику. Завдяки влучним й актуальним для багатьох рядкам відео Лєри вже досягнули позначки в 1,4 мільйона вподобань.

Під час повномасштабного вторгнення гурт почав випускати й повноцінні пісні на великих музичних майданчиках. Дебютний трек «Артилерії» «Недоторканна» став справжнім хітом у соцмережах. Прем’єра другої пісні «Білі лілії», яку дівчина створила разом зі своїм другом Baltov, відбулася наприкінці жовтня.

Тексти пісень «Артилерії» сміливі й сучасні. Слова наче кричать про кохання, невзаємність, пристрасть і проблеми, які знайомі багатьом.

«Діти інженерів»

«Діти інженерів» – український рок-гурт, який був заснований у 2020 році. Його створила компанія друзів, котрих ще зі студентських років об’єднав гаражний рок. На початку їхній гурт складався з барабанщика Петра Киданчука, гітариста Олександра Замая й бас-гітариста Сергія Пухова. Проте згодом хлопці запросили до групи й вокалістку Олександру Копачевську. І вже в такій компанії вони створили перші композиції, які ввійшли до дебютного альбому «Велкам ту Юкрейн, панк».

На початку цього року гурт призупинив свою діяльність, проте завдяки поширенню їхніх пісень у TikTok учасники повернулися до музики з новими силами. За ці декілька місяців «Діти інженерів» уже створили близько 8 пісень.

Їхня музика – це поєднання гаражного року, панку й мелодичного жіночого вокалу. У ліриці можна помітити багато тем, зокрема й патріотичні, наприклад, у піснях «Ти б не повірила» та «Зло».

SadSvit

У 2022-му ми дізналися про творчість 18-річного Богдана Розвадовського, більше відомого як SadSvit. Хлопець почав свою кар’єру як сольний співак ще 2 роки тому. У підлітковому віці він робив біти на замовлення, проте згодом зайнявся створенням власних пісень.

Цього року його музика розлетілася мережею завдяки відеоролику полку «Азов», у якому на фоні була використана пісня Богдана «Касета». Після того, як пісні хлопця помітила більша кількість людей, SadSvit розпочав низку колаборацій з іншими українськими виконавцями. Зараз уже є спільні роботи з Leya, Паліндромом і «Структурою щастя».

Пісні SadSvit вирізняються стилем і звучанням: тут і постпанк, який прослідковується в більшості музичних треків, й етнічні мотиви, зокрема в композиції «Страдча». В останніх відеокліпах і ліриці виконавця виступають також теми, пов’язані з війною й сьогоденням українців.

OTOY

Українські хіп-хоп і реп теж продовжують розвиватися. В’ячеслав Дрофа, який працює під псевдонімом OTOY, входить до нового покоління українських реп-виконавців. Він почав створювати свою музику ще 2 роки тому. Вперше ми його почули в пісні Alyona Alyona «Стержень», де хлопець виконав один із куплетів, а згодом В’ячеслав випустив декілька власних сольних треків.

За цей рік виконавець створив 4 пісні, дві з яких були записані англійською мовою про війну в Україні. У відеокліпі Find my country, який вийшов у світ у квітні, співак показує кадри вибухів і ролики з окупованих тоді територій. Саму пісню В’ячеслав присвятив своєму брату, який захищав на той час «Азовсталь».

У грудні 2022 року OTOY разом з організацією Ukraїner створив музичний трек і відеокліп про Донецьк спеціально для проєкту «Хоробрі міста, що чинять спротив». Пісня наповнена описами й спогадами про український Донецьк, а кадри відео відсилають до 2014 року, коли в місто ще не прийшла війна.

Tery

Tery – 17-річний український виконавець, який поєднує у своїй музиці декілька стилів: R’n’B й інколи хіп-хоп, інді-поп.

У 2022 році співак випустив свій дебютний альбом «Чи я роблю щось не те?», у якому хлопець висвітлює моменти перехідного етапу життя: перше кохання, пошук себе, а також сумніви й незнання того, що чекає в майбутньому. У багатьох словах ми можемо віднайти й те, що самі коли-небудь відчували, саме тому пісні Tery так відгукуються.

У деяких піснях альбому співак також торкається теми війни й розлуки з близькими. Його лірика чіпляє чуттєвістю, глибиною й емоційністю. Милозвучний голос у поєднанні з інструментарієм створює довершеність композицій.

Karoon

Karoon – це київський дует подружжя Лєри й Тараса Карунів, який створює музику в жанрі електроніки й інді-попу. Вони розпочали роботу в музичній індустрії ще у 2020 році, тоді ж і випустили свій перший мініальбом Silska Mistyka.

Цьогоріч дует випустив повноцінний альбом, до якого ввійшли 8 пісень з різною тематикою: про перше кохання, сумніви в собі, пристрасть і труднощі в стосунках. Крім цього, подружжя записало декілька колаборацій, зокрема з Nestor Selin і Roksolaniya. Останньою роботою дуету стала електронна обробка колядки «Сидить Миколай» у виконанні народного ансамблю Роксоланія.

У музичних треках Karoon гармонійно поєднуються електроніка, сучасні сюжети, а подекуди й фольклорні мотиви, як у пісні «Українська завзята». Завдяки цікавому звучанню й мелодії їхня музика наче зачаровує під час прослуховування.

To Eternity

To Eternity – це псевдонім київського виконавця Даніїла Отуоньє. У 2022 році хлопець увірвався до музичної індустрії завдяки своїм пісням «Несмачний мед», «Лав Сторіз» та «Осінь». Усі треки Даніїла набули великої популярності в TikTok, через що виконавець став досить впізнаваним серед сучасних українських співаків.

Під фразу «Сподіваюся хоча б на поцілунок» зняли відео тисячі користувачів соцмережі. У жовтні хлопець зробив реліз нової пісні «Осінь», у котрій, як і в попередніх його треках, поєднуються українська й англійська мови.

Даніїл створює трендову й сучасну музику, яка швидко запам’ятовується й віруситься у соцмережах. Скоро виконавець планує випустити повноцінний альбом.

Renie Cares

Музику Renie Cares створюють Іра Панчук, співачка й авторка текстів, і саундпродюсер Саша Мусевич. Вони почали свою роботу з пісні «Якби», яка вийшла у світ у квітні 2021 року й уже набрала більш ніж 700 тисяч прослуховувань на Spotify.

У цьому році співачка представила нову композицію «Моя весна». Лірична й дуже емоційна пісня, яка розповідає про страшні події, які пережили українці, і про весну, котрої нас позбавили. Рядки «замість пестощів і любові – боятися стати на міну в полі» і «моя весна зіпсована, вкрадена злими катами» зворушують і закарбовуються в пам’яті.

Музика Renie Cares наче торкається серця. Чуттєвий голос Іри в поєднанні з мелодією й сильними словами створює пісні, які запам’ятовуються.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.