Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Плейліст«Вмикаю диктофон і починаю фрістайлити свої пісні»: 10 улюблених пісень артилерії

Пісні для сексу й літньої дискотеки

«Вмикаю диктофон і починаю фрістайлити свої пісні»: 10 улюблених пісень артилерії — Плейліст на Wonderzine

У рубриці «ПЛЕЙЛІСТ» наші героїні розповідають про своїх улюблених виконавців і музику. Героїнею цього випуску стала Валерія Домрачова, відома під псевдонімом артилерія.

Зараз Лєра має власний гурт, який допомагає їй створювати класну музику й знімати кліпи. Без її «Недоторканної» і «Білих лілій» точно не обходиться будь-яка молодіжна тусовка. Говоримо з Лєрою про те, як вона зібрала гурт, як пише музику та її улюблені пісні.

Текст: Ольга Дуденко

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

артилерія

СПІВАЧКА

 

Я випадково почала класти свої вірші на музику, випадково в мене зібрався гурт

 

 — Я не думаю, що я обирала музику: мені здається, вона обрала мене. Починала з віршів, просто приходила на квартирники почитати їх і взагалі тоді не думала займатися музикою. Вона певним чином завжди була в моєму житті, я вчилася в музичній школі, але чіткого наміру бути в цій сфері в мене не виникало. Я випадково почала класти свої вірші на музику, випадково в мене зібрався гурт, і в мене все складається дуже добре (сміється).

Усі творчі люди переживають кризи, і це далеко не найприємніше, що може бути. Бо постійно, коли ти втрапляєш у це, думаєш, що більше ніколи нічого не напишеш. Останнім часом зі мною це трапляється рідше. Але я всім раджу читати книжку «Шлях митця» Джулії Кемерон. Вона дуже добре спрацювала з подоланням моєї творчої кризи.

 

Як пишеться музика 

Нещодавно я викладала історію в близькі друзі, де написала, що, якщо ви бачите, що я сиджу в поганому настрої, коли п'ю з вами пиво, а потім різко встаю й тікаю додому, це означає, що я прибігаю, сиджу в сльозах і пишу нову пісню. Зазвичай я просто вмикаю диктофон і починаю фрістайлити всі свої пісні. От моя наступна EP (мініальбом – прим.ред.) почалася з пісні, яку я написала саме так, сидячи після якоїсь тусовки в сльозах.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З гуртом кайфово працювати, це ейфорійний творчий процес

 

 

Власний гурт

У мене було дуже багато матеріалу, і я хотіла, щоб люди, з якими в нас збігається бачення музики, допомогли мені зібрати цей матеріал, скомпонувати його та створити гарне аранжування. Плюс хотілося грати наживо! Саме тому я зібрала гурт... З гуртом кайфово працювати, це ейфорійний творчий процес. Дуже люблю свою команду.

Якщо ви бачите, що я сиджу в поганому настрої, коли п'ю з вами пиво, а потім різко встаю й тікаю додому, це означає, що я прибігаю, сиджу в сльозах і пишу нову пісню

 

Перша пісня, яку я виклала, дуже органічно полетіла на тікток. На початку було в кайф знімати відео. Проте потім, коли я почала працювати з наступною піснею, мене це дуже сильно дратувало. Ти розумієш, що потрібно регулярно щось постити. Якщо не запостиш, про тебе не напишуть у медіа. У мене ще тоді не було команди, а самій сидіти писати пресрелізи мене просто вбивало. 

Зараз у мене вже є команда, є прекрасна Катя Войчук, яка пише всі пресрелізи. Є команда, з якою ми влаштовуємо знімання. Наприклад, на останню пісню, що в мене вийшла, ми зібралися з дівчатами й просто пішли Києвом знімати проморолики. Це дуже полегшує роботу, бо режисерка (Олександра Кривошлик) прописала весь сценарій. Її бачення збігається з моїм, тож мені, по суті, майже нічого не довелося робити, окрім того, щоб прокинутися, приїхати й знятися. У такі моменти згадую, що над моїми першими двома кліпами я працювала повністю сама, і мені було дуже складно все це прописувати й організовувати.

 

 

 

Prelow

Mistakes Like This

Це пісня, яку я слухаю вже 6 років, просто без упину. Я впевнена, якби мені сказали обрати одну пісню, яку я візьму із собою на безлюдний острів, це була б вона. Кожні три місяці Mistakes Like This стабільно починають асоціюватися в мене з новою людиною, і щоразу пісня стає дуже знаковою. 

Слухати

 

 

 

Nine Inch Nails

Closer

З цим гуртом я познайомилася кілька років тому, коли була у своїх друзів-стендаперів у гостях. У них була пластинка Nine Inch Nails, і вони ввімкнули їхню сумну пісню Hurt. Я ледь не розплакалася, згодом послухала весь цей альбом і додала собі Closer у плейліст пісень для сексу. Які пісні в плейлісті для сексу люди слухають, так вони сексом і займаються (сміється).

Слухати

 

 

 

 

Крихітка Цахес

Вменеємен

Сашу (Кольцову, фронтвумен гурту – прим.ред.) я люблю дуже давно. Я постила пісню «Вменеємен» собі в сторіз і писала, що текст цієї пісні мала написати я. Іноді мені здається, наче її альбом «На першому місці» могла б написати я.  

Декілька днів тому ми були на фестивалі «Файне місто», виступали із Сашею в один день на тій самій сцені. Потім вона сіла в потяг, де їхав наш гітарист. Він мені написав: «Сиджу в одному потязі з «Крихіткою». Виявляється, вона нас слухає, каже, їй подобається наш останній реліз». Це жахливо приємно!

Слухати

 

 

 

The Ronettes

Be My Baby

Це пісня з «Брудних танців» – напевно, мого найулюбленішого фільму. Така наївна й щира історія про першу закоханість. Мені дуже подобається ця пісня, можу слухати її нескінченно. Іноді в мене бувають дні, коли я просто вмикаю весь плейліст із «Брудних танців» і слухаю все, що там є. Раджу слухати, особливо в літню пору під час якоїсь дискотеки.

Слухати

 

 

 

Børns

Fool

Насправді можу порадити весь альбом. Їхня музика така приємна, є такий вираз – tickling my brain – лоскоче мій мозок. Це про цю музику. Слухаю Børns, коли дуже закохана й дуже щаслива. Альбом із цією піснею в них називається Dopamine, і під час його прослуховування справді виникає багато дофаміну. У мене є проблема: я не вмію писати щасливі пісні (сміється), тому в цьому плані надихаюся Børns і прагну написати щось схоже. 

Слухати

 

 

 

Beach Weather

Swoon

Пісня гарячого літнього дня. У моїй уяві вона розтікається, як морозиво на асфальті. Якби я була піснею, точно би цією!

Слухати

 

 

 

obb.stacle

Красива

Нещодавно знайшла цю пісню, майже нічого не знаю про цей гурт. Дуже сподобалася фраза «Я міг би стати апельсином, якби ти попросила». Люблю красиві тексти. Мені подобається, коли молоді гурти пишуть не про цигарки, червоні губи й шпильки, а придумують такі хороші, дуже ніжні метафори. Прямо на цій фразі я додала цю пісню у свій плейліст. Дуже подобається, яка вона ніжна, наївна й світла. 

Слухати

 

 

 

Muse

Psycho

Є два настрої: закохана, ніжна, наївна музика, а є Musе. У моїх перших стосунках це був улюблений гурт мого тодішнього хлопця. З того моменту люблю Muse. Раніше на початку репетицій із моїм гуртом я вмикала їхні пісні й казала: «Хочу ось так».

Слухати

 

 

 

Wet Leg

Wet Dream

Якщо хочеться красиво пройтися по вулиці, розвиваючи волоссям, то це для цієї пісні. Якщо одягаєш якийсь суперсексі аутфіт, ідеш у сонячний день, пританцьовуючи в метро, – це воно. Під цю пісню я їхала на знімання свого треку «Недоторканна».

Слухати 

 

 

 

The Orion Experience

The Queen of White Lies

Якщо хочеться відчути себе powerful жінкою – послухайте цю пісню! Мені дуже подобається й саунд цього гурту, і їхні тексти. Під цю пісню я гуляла у Львові. Дуже люблю це місто, і ця пісня в мене тепер асоціюється з весною у Львові.

Слухати

 

 

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.