Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Серіали10 хороших серіалів, які ви могли пропустити 2022 року

Новинки від Apple TV і Netflix

10 хороших серіалів, які ви могли пропустити 2022 року — Серіали на Wonderzine

Усі ми любимо влаштовувати собі челенджі до закінчення року й починати січень із новими планами. Ще є час застрибнути в останній вагон і подивитися ті серіали, які ви відкладали.

Зібрали для вас 10 різножанрових серіалів, які ви могли пропустити цього року.

Текст: Ольга Дуденко

Ми створили цей матеріал за підтримки наших читачів

Як облаштувати кімнату для сексу

How to Build a Sex Room

Де: Netflix

У цьому реаліті-шоу британська дизайнерка Мелані Роуз підлаштовує різні приміщення під інтимне життя пар. Серед них – рок-н-рольний підвал, лаунж у стилі кабаре й навіть фургон із секс-гойдалкою. Усі кімнати Мелані розробляє, орієнтуючись на запити та бажання партнерів. «Секс-кімната може бути як розкішною спальнею, так і темницею під сходами, – пояснює дизайнерка, – але я можу зробити їх красивими, утілити будь-які фантазії, про які мріють мої клієнти».

Індустрія

Industry

Сезон: 2

Де: HBO Max

Продовження історії про молодих професіоналів лондонської фінансової компанії Pierpoint & Co та їхнього шляху до побудови кар’єри у сфері фінансів. Тепер вони братимуться за складніші справи й мають довести, що їхніх навичок достатньо, щоб закріпитися на посаді. Щоб виграти конкуренцію на ринку, герої повинні створювати нові бізнеси й укладати різні партнерства. Також у серіалі покажуть, як пандемія ковіду вплинула на фінансову сферу та взаємодію старих і нових співробітників у колективі. Видання Decider порівнює «Індустрію» із серіалами «Спадщина» (Succession) і «Мільярди» (Billions).

Дорослі хлопці

Big Boys

Де: All4

Комедія про двох хлопців, які зовсім різні за характерами, але опиняються в одному університеті й починають дружити. Один із головних героїв Джек відновлюється після смерті батька та досліджує власну сексуальність. Разом із новим однокурсником вони шукатимуть себе, обговорюватимуть свої стосунки з партнерами та сім’єю, влаштовуватимуть заходи під час навчання.

Заради сестри

Bad Sisters

Де: Apple TV+

П’ять сестер Гарві живуть у сучасному Дубліні. Одна з них, Грейс, живе з жорстоким чоловіком Джоном Полом, який постійно її контролює та принижує. Він втручається в особисте життя, кар’єру інших сестер, а одна з жінок навіть втрачає око через Пола. Героїні розуміють, що єдиний спосіб позбутися тирана – убити його. Однак життя Джона Пола застраховане на значну суму, і співробітники страхової компанії, коли дізнаються про смерть чоловіка, вирішують провести власне розслідування стосовно цього. Сюжет серіалу побудований на основі бельгійського серіалу «Клан» (2011).

Розрив

Severance

Де: Apple TV+

Психологічний трилер, співрежисером якого став Бен Стіллер («Зразковий самець», «Таємне життя Волтера Мітті», «Родина Тененбаумів»). Головний герой Марк керує колективом офісних працівників, які погодилися на цікаву процедуру: їхні спогади хірургічно розділили на ті, що стосуються роботи, і ті, що пов’язані з особистим життям, щоб особисте не заважало кар’єрному розвитку. Одного разу в компанії з’являється новий таємничий колега, після чого керівнику доведеться дізнатися правду про свою роботу та процедуру, на котру вони погодилися. На церемонії Hollywood Critics Association TV Awards серіал виграв нагороду за найкращий стримінговий серіал, найкращу режисуру та сценаристику.

Осяйні дівчата

Shining Girls

Де: Apple TV+

Серіал заснований на однойменній книжці південноафриканської письменниці Лорен Б’юкс. Головна героїня працює архівістом. Декілька років тому на неї жорстоко напали й залишили помирати. Її врятували, але нападника не знайшли. Вона відновлюється після такого випадку, переживає травму й усе ще намагається усвідомити реальність навколо. Вирішуючи самостійно відшукати кривдника, Кірбі дізнається про вбивство, опис якого дуже схожий на її випадок. Дівчина звертається по допомогу до репортера Дена Веласкеса, разом вони натрапляють на десятки подібних жорстоких убивств і намагаються зловити загадкового серійного вбивцю.

Шантарам

Shantaram

Де: Apple TV+

Утікач Лін Форд хоче заховатися в незнайомому для нього місті. Позаду нього чимало неприємностей, про які він хоче забути, і в новому середовищі чоловік закохується в загадкову жінку Карлу. Персонаж мусить вибирати між свободою та любов’ю й труднощами, котрі вона приносить. Серіал знятий за відомим однойменним бестселером Ґреґорі Девіда Робертса.

Монстр: Історія Джеффрі Дамера

Monster: The Jeffrey Dahmer Story

Де: Netflix

Це мінісеріал, який розповідає про американського серійного вбивцю, що вбив 17 молодих хлопців. В епізодах розкривається проблема недосконалої та несправедливої правової системи, яка дала змогу маніяку здійснювати вбивства протягом тривалого часу, попри спроби людей звертатися до правоохоронних органів і самостійно розбиратися в таємничій особистості Джеффрі Дамера. Серіал отримав чотири номінації на вісімдесятій церемонії «Золотого глобуса». Головну роль у ньому зіграв Еван Пітерс («Мейр з Істтауна», «Американська історія жаху», «ВандаВіжн»).

Щоденник мого звільнення

My Liberation Diary

Де: Netflix

Дія відбувається у вигаданому селі Санпо, з якого місцеві жителі воліють швидше переїхати до більш привабливих місць. Троє братів і сестер також хочуть виїхати, щоб уникнути життя, повного тривоги, горя та невизначеності. Життя цієї сім’ї починає змінюватися, коли в село приїжджає таємничий містер Гу, який, як виявляється потім, має багато секретів. Його відлюдькуватість і бажання усамітнитися перетворюють Гу на предмет місцевих пліток. Наймолодший член родини вирішує поговорити з незнайомцем і подружитися з ним.

Поліція Токіо

Tokyo Vice

Де: HBO Max

Американський журналіст Джейк переїжджає до Токіо. Йому потрібно скласти письмовий іспит японською мовою, щоб приєднатися до співробітників провідної японської газети. Чоловіку вдається стати першим журналістом іноземного походження в редакції та розпочати кар’єру в іншій країні. Узятий під крило ветерана-детектива, Джейк поринає в дослідження темного й небезпечного світу якудзи – провідного злочинного угруповання в Японії. Серіал продовжили на другий сезон. Роль журналіста зіграв Ензел Елгорт («Щиголь», «Провина зірок», «Вестсайдська історія»).

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.