Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Серіали28 серіалів, які варто подивитися цього літа

Скандальний «Ідол» і повернення «Футурами»

28 серіалів, які варто подивитися цього літа — Серіали на Wonderzine

Цьогорічне літо можна справедливо назвати часом повернення улюблених серіалів. Це «І просто так…», «Я ніколи не», «Коли завмирає серце», «Що ми робимо в тінях» і багато інших. Окрім цього, зовсім скоро виходять довгоочікувані «Ідол» із Лілі-Роуз Депп і TheWeeknd, який уже встигли оцінити на Каннському кінофестивалі, і «Переповнена кімната» з Томом Голландом у головній ролі.

Пропонуємо 29 серіалів, з якими можна цікаво провести літо, що наближається.

Текст: Ольга Дуденко

Ми створили цей матеріал за підтримки наших читачів

Нові серіали

Ідол

The Idol

Коли: 4 червня

Де: Max

Чимало критиків уже встигли оцінити серіал, переглянувши його перші епізоди на Каннському кінофестивалі. Співачка Джоселін переживає нервовий зрив, який змушує її скасувати останній тур. Після цього інциденту дівчина прагне утвердити себе як найвеличнішу та найсексуальнішу попзірку в Америці. Вона зустрічає самопроголошеного лідера культу та власника нічного клубу Тедроса, який вирішує зробити з Джоселін справжню зірку. Це історія про те, наскільки індустрія експлуатує жінок та обʼєктивізує жіночі тіла, попри їхні бажання чи внутрішні принципи.

Співтворцем серіалу став Сем Левінсон, що також є творцем «Ейфорії». HBO називає «Ідол» «найбруднішою історією кохання в Голлівуді». Головні ролі виконали Лілі-Роуз Депп («Покоління Вояджер», «Король», «Звірі») та співак The Weeknd. Граючи Джоселін, Лілі-Роуз Депп думала про найвідоміших попзірок нашого часу, наприклад, Бейонсе та Брітні Спірс, а також хотіла показати свою героїню як «жінку, яка завжди може домінувати» й «ніколи не соромиться власного блиску».

У другорядних та епізодичних ролях зʼявляються такі зірки, як співаки Трой Сіван, Мозес Самні, актори Джейн Адамс («Вічне сяйво чистого розуму», «Срібні кулі», «Усе світло в небі»), Ден Леві («Найщасливіший сезон», «Будинок із привидами»).

Проєкт «Лазарус»

The Lazarus Project

Коли: 4 червня

Де: TNT

Одного ранку Джордж прокидається й помічає, що час на календарі відмотано на шість місяців тому, проте, окрім нього, ніхто цього не відчуває. Чоловік випадково потрапляє до проєкту «Лазарус» – секретної організації, учасники якої подорожують у часі. У світі є постійна апокаліптична загроза, тож організація, що створює проєкт, наймає Джорджа як нового агента, який має допомогти врятувати світ від знищення.

У The Guardian відмітили напругу, яку творцям вдалося передати в серіалі. Наразі «Проєкт «Лазарус»» називають чимось середнім між «Доктором Хто» та «Привидами». Головну роль у серіалі зіграв Паапа Ессієду («Я можу знищити тебе», «Анна Болейн», «Банди Лондона»).

Арнольд

Arnold

Коли: 7 червня

Де: Netflix

Документальний мінісеріал про особисте й професійне життя Арнольда Шварценеггера. Часові рамки історії охоплюють початок його занять важкою атлетикою аж до успіхів у Голлівуді. У мінісеріалі також згадають час перебування чоловіка на посаді губернатора в Каліфорнії та розкажуть про нестабільність у сімейному житті. Історії з вуст Шварценеггера перемежовані з інтервʼю його друзів, колег і ворогів.

Над документальним серіалом працювали 5 виконавчих продюсерів, серед яких Аллен Гʼюз («Книга Ілая», «Гниле місто», «Мертві президенти») та Леслі Чілкотт («Вотсон», «Незручна правда»).

Засновано на реальних подіях

Based on a True Story

Коли: 8 червня

Де: Peacock

«За останнє десятиліття Америку поглинув феномен справжніх злочинів. Подкасти, документальні фільми, вигадані шоу, засновані на реальних історіях – вони домінують у культурі. Убивці стали знаменитостями, а знаменитості стали вбивцями, що надихнуло мене на створення цього шоу», – говорить виконавчий продюсер і сценарист серіалу Крейг Розенберг.

У серіалі «Засновано на реальних подіях» рієлтор, колишня зірка тенісу та сантехнік вирішують заробити гроші на одержимості американців реальними злочинами. Подружжя бачить хвилю популярності справжніх злочинів як спробу змінити свої життя та зберегти шлюб. Автори сатирично висміюють цей жанр і розповідають історію слави й убивства. У головних ролях – Кейлі Куоко («8 простих правил», «Усі жінки відьми», «Теорія великого вибуху»), Кріс Мессіна («Проєкт Мінді», «Гострі предмети», «Ейр»), Том Бейтман («В її очах», «Смерть на Нілі»).

Переповнена кімната

The Crowded Room

Коли: 9 червня

Де: Apple TV+

Денні Саллівана заарештовують за участь у стрілянині в Нью-Йорку 1979 року. У серіалі його історію подають через серію інтерв'ю слідчої Райї Гудвін із героєм. Ми бачимо життя Денні, те, як розгортається його таємниче минуле, те, що його сформувало, а також – відверте зізнання, яке й змінить його життя. Слідча має докопатися до істини, поки не станеться ще один злочин.

Головну роль виконав Том Голланд («Людина-павук: Повернення додому», «Загублене серце», «Диявол назавжди»), а слідчу зіграла Аманда Сайфред («Манк», «Очима собаки», «Знедолені», «Тіло Дженніфер»). Творець серіалу – володар премії «Оскар» Аківа Голдсман («Зимова фантазія», «Стефані», «Ігри розуму») під час роботи надихався романом «Таємнича історія Біллі Міллігана» Деніела Кіза.

Чоловічий стриптиз

The Full Monty

Коли: 14 червня

Де: Hulu

Грандіозне повернення хлопців через 25 років, адже серіал є сиквелом британської комедії 1997 року. Газ, можливо, і постарів, але не став мудрішим, проте з усіх сил намагається бути достойним дідусем. Дейв не покладає рук, він відданий своїй дружині Джин і їхньому собаці Таллулі. Ломпер і Денніс одружені й намагаються втримати на плаву свою кавʼярню, яка занепадає. Попри різний плин життя, одного дня вся банда Монті мусить об'єднатися для того, щоб ушанувати старого друга.

В акторському складі – Роберт Карлайл («На голці», «Якось у казці», «28 тижнів потому»), Марк Едді («Історія лицаря», «Гра престолів», «Ферма білого дому»), Стів Гʼюйсон («Втікачі», «Серед гігантів», «Скотт та Бейлі», «Останній потяг»).

Таємне вторгнення

Secret Invasion

Коли: 21 червня

Де: Disney+

Серіал заснований на коміксах «Таємне вторгнення» від Marvel Comics. Ф'юрі дізнається про таємне вторгнення на Землю фракції Скраллів, що змінюють форму. Разом зі своїми союзниками він змагається з часом, щоби запобігти неминучому вторгненню Скраллів і врятувати людство.

У серіалу зірковий каст: Семюел Джексон («Останні дні Птолемея Грея», «Тілоохоронець дружини кілера», «Капітан Марвел»), Бен Мендельсон («Шпигуни під прикриттям», «Мізантроп», «Темні часи»), Кобі Смолдерс («Месники: Війна нескінченності», «Цикада»), Мартін Фріман («Чорна Пантера», «Фарґо», «Кінець світу»), Емілія Кларк («Щасливого Різдва», «Поза підозрою», «Гра престолів») і Олівія Колман («Коли завмирає серце», «Садівники», «Корона»).

Я Діва

Iʼm a Virgo

Коли: 23 червня

Де: Amazon Prime Video

Куті – високий темношкірий підліток зростом 13 футів (майже 4 метри). Усе життя його ховали від світу, а тепер хлопець опиняється на волі й має змогу на власні очі побачили Окленд, у якому жив. Цей серіал іронізує з парадоксів, які можуть вражати сучасне суспільство, а також показує, що ніколи не пізно розплющувати очі й досліджувати простір навколо себе.

Режисер серіалу – Бутс Райлі, і це його перша робота після пʼятирічної перерви й дебютного фільму «Перепрошую, що турбую вас», який у свій час вразив глядачів фестивалю Sundance. Головну роль виконав володар премії «Еммі» Джарел Джером («Коли вони побачать нас», «Місячне сяйво»).

Жахіття Долорес Роуч

The Horror of Dolores Roach

Коли: 7 липня

Де: Prime Video

Коли Долорес Роуч виходить на волю після несправедливого тюремного ув'язнення, вона возз'єднується зі старим другом, який наймає її працювати масажисткою. Коли віднайдена героїнею стабільність опиняється під загрозою, Долорес вдається до крайнощів, щоби вижити.

Deadline зазначає, що «Жахіття Долорес Роуч» – це історія про любов, зраду та виживання найсильніших. Долорес Роуч у серіалі зіграла Жустіна Мачадо («Королева Півдня», «Діва Джейн», «Ріта Морено: дівчина, яка вирішила ризикнути»), а її друга Луїса – Алехандро Ернандес («Канібал», «Дочка», «Під час війни»). 8-серійний серіал оснований на однойменному популярному подкасті Gimlet, який також розповідає історію Долорес.

Виживання найтовстіших

Survival of the Thickest

Коли: 13 липня

Де: Netflix

Мейвіс – афроамериканка, плюс-сайз модель, яка переживає нещодавній розрив стосунків. Разом зі своїми друзями та рідними вона намагається пройти труднощі у власних кар'єрі та стосунках, озброюючись бодіпозитивом, V-подібним вирізом і блиском для губ.

У головній ролі – комікеса й акторка Мішель Буто («Принципи задоволення», «Коло», «Ти мій сумнів»). Її однойменна автобіографічна збірка есе лягла в основу серіалу. У серіалі також зіграють Тоун Белл («Погана суддя», «Вихідний», «Фем») і Таша Сміт («Навіщо ми одружуємося», «Коли любов убиває», «Тільки для закоханих»).

Повне коло

Full Circle

Коли: 13 липня

Де: Max

Розслідування невдалого викрадення людини розкриває давні таємниці, що можуть пов'язувати безліч персонажів і культур у сучасному Нью-Йорку.

Режисер серіалу – легендарний Стівен Содерберг («Супер Майк», «Тринадцять друзів Оушена», «Секс, брехня і відео», «Нехай говорять»). Він зізнається, що серіал є складною розповіддю, яка водночас буде і калейдоскопічною, й інтимною. Серед акторів – Клер Дейнс («Флейшман у біді», «Зоряний пил», «Батьківщина»), Зазі Бітц («Швидкісний поїзд», «Дедпул», «Джокер»), Джарел Джером («Місячне сяйво», «Коли вони побачать нас», «Я Діва») і Тімоті Оліфант («Дейзі Джонс та Шестеро», «Одного разу в Голлівуді», «Правосуддя»).

Хвала Піті

Praise Petey

Коли: 21 липня

Де: Freeform

Піті – крута нью-йоркська дівчина, яка має все, аж поки її життя не починає поступово руйнуватися. Одного дня вона отримує таємничий подарунок від батька, що дає їй нове дихання й можливості: героїня збирається долучитися до модернізації його культу в маленькому містечку. Увесь сюжет – спроба Піті стати справжньою girl boss.

У касті – Енні Мерфі («Історія Джен», «Шіттс Крік», «Кракен-дівча на імʼя Рубі»), Джон Чо («Пошук», «Ковбой Бібоп», «Близнюки»), Кірсі Клемонс («Антебеллум», «Той, кого я знала», «Коматозники»). Виконавча продюсерка Freeform Джаміла Хантер порівняла роботу з командою серіалу з «прибуттям на вечірку з найкрутішими дітьми в місті».

Знеболювальне

Painkiller

Коли: 10 серпня

Де: Netflix

Серіал базується на статті Патріка Раддена Кіфа в журналі New Yorker під назвою «Сімʼя, що побудувала імперію болю» (The Family That Built an Empire of Pain). Сюжет обертатиметься навколо історії про джерела опіоїдної кризи, а також виробника оксиконтину Purdue Pharma. Головний герой – це працьовитий сімʼянин, життя якого руйнується після травми.

В акторському складі серіалу побачимо Узо Адуба («Міс Вірджинія», «Соло», «Пацієнти», «Справжня любов»), Метью Бродерік («У порох», «Манчестер біля моря», «Любов сліпа»), Вест Духовни («Ковток повітря», «Чарівники»), Діна Шихабі («Архів 81», «Джек Раян», «Суп із цигарок») і Джон Ротман («Ноктюрн», «Ремонт малих двигунів», «Ця незручна мить»).

Асока

Ahsoka

Коли: серпень 2023

Де: Disney+

«Асока» є спінофом вигаданого всесвіту «Зоряних воєн» Джорджа Лукаса й пов'язаний із серіалом «Мандалорець», які утворюють цілісну сюжетну лінію. Серіал розповідає про Асоку Тано, яка вийшла з Ордену джедаїв під час Війн клонів. Після перемоги Альянсу повстанців над Галактичною Імперією вона вирушає на пошуки зниклого гранд-адмірала Трауна. Нерідко вважають, що Асока – найкраща жіноча персонажка всіх Star Wars.

В акторському складі – Розаріо Довсон («Тротуари Нью-Йорка», «Дзвінки», «Маєток з привидами»), Гайден Крістенсен («Пограбування по-американськи», «Обі-Ван Кенобі», «Остання людина»), Наташа Лю Бордіццо («Спостерігачі», «Стволи Акімбо», «Денна зміна»). Одну з ролей зіграла українська акторка Іванна Сахно («Пік страху», «Іван Сила», «Леся+Рома»).

Серіали, що повертаються

Жорстоке літо

Cruel Summer

Історія про таємниче зникнення дівчини повертається. Творці серіалу зізнаються, що поруч із містикою та розкриттям персонажів хочуть порушити важливі питання, на кшталт грумінгу. У новому сезоні також зʼявляться нові герої, які потраплять у любовний трикутник.

Коли: 5 червня

Де: Freeform

Сезон: 2

Трейлер

Чорне дзеркало

Black Mirror

Netflix називає шостий сезон «Чорного дзеркала» «найбільш непередбачуваним». Один з епізодів серіалу розповідатиме про жінку, яка дізнається, що якась стримінгова платформа випустила телевізійну адаптацію на основі її життя.

Коли: червень

Де: Netflix

Сезон: 6

Трейлер

У Філадельфії завжди сонячно

Itʼs Always Sunny in Philadelphia

Ситком про четвірку аморальних і самозакоханих друзів, які керують не дуже прибутковим ірландським пабом. Collider пишуть, що за всі роки існування серіал залишається «дивним, незручним і кумедним».

Коли: 7 червня

Де: FX

Сезон:16

Трейлер

Я ніколи не

Never Have I Ever

Фінальний сезон історії. Комедійний серіал дорослішання про життя американської дівчини-підлітка, яка вчиться в старшій школі й пізнає свою ідентичність, перше кохання, секс, відчуття горя.

Коли: 8 червня

Де: Netflix

Сезон: 4

Трейлер

Ведмідь

The Bear

У новому сезоні на нас чекає повний редизайн ресторану, у якому працюють герої. «Це буде не повторне відкриття, а справжнє переродження», – зазначають у тизері.

Коли: 22 червня

Де: FX

Сезон: 2

Трейлер

І просто так

And Just Like That

У другому сезоні героїні стикаються з проблемами дорослішання підлітків і розбираються у своїх стосунках. Головна персонажка Керрі Бредшоу зійдеться зі своїм колишнім Ейданом.

Коли: 22 червня

Де: Max

Сезон: 2

Тизер

Що ми робимо в тінях

What We Do in the Shadows

Історія про новозеландських вампірів, які живуть разом, зустрічаються та ворогують між різними кланами. У новому сезоні герої знайдуть нові світи й намагатимуться їх завоювати.

Коли: 13 липня

Де: FX

Сезон: 5

Літо, коли я стала гарною

The Summer I Turned Pretty

Літня історія дорослішання шістнадцятирічної дівчини, яка опиняється в любовному трикутнику. У новому сезоні герої переживатимуть родинні втрати й труднощі в особистому житті.

Коли: 14 липня

Де: Amazon Prime Video

Сезон: 2

Фундація

Foundation

Більш ніж через століття після фіналу першого сезону – у другому сезоні «Фундації» напруга зростає у всій галактиці, адже мстива королева планує знищити Імперію зсередини.

Коли: 14 липня

Де: Apple TV+

Сезон: 2

Тизер

Після вечірки

The Afterparty

Детектив, розказаний у комедійному ключі. Кожен сезон розслідує нову справу про вбивство; у другому сезоні воно відбувається після весільної вечірки.

Коли: 14 липня

Де: Apple TV+

Сезон: 2

Мінкс

Minx

Дія серіалу відбувається в Лос-Анджелесі 70-х років. Сюжет зосереджується навколо Джойс, молодої феміністки, яка об'єднує зусилля з видавцем, щоби створити перший еротичний журнал для жінок. У другому сезоні вони переживають вибуховий успіх «Мінксу», що приносить гроші, славу й спокуси, з якими персонажі не знають, як упоратися.

Коли: 21 липня

Де: Starz

Сезон: 2

Футурама

Futurama

«Футурама» повертається після десятирічної перерви. Глядачі дізнаються розгадку десятилітніх таємниць, наприклад, про розвиток кохання Фрая та Ліли, таємну історію злого робота Санти та місцеперебування пуголовків Кіфа й Емі. Тим часом у місті починається нова пандемія, і команда досліджує майбутнє вакцин, біткоїна, культури відмови від їжі та потокового телебачення.

Коли: 24 липня

Де: Hulu

Сезон: 11

Тизер

Коли завмирає серце

Heartstopper

Серіал поновили відразу на два сезони. У другому сезоні роман Чарлі та Ніка розгортатиметься на тлі іспитів, шкільної поїздки до Парижа та випускного.

Коли: 3 серпня

Де: Netflix

Сезон: 2

Тільки вбивства в будівлі

Only Murders in the Building

Цього року цей серіал отримав три премії «Еммі» та чотири номінації на «Золотому глобусі». Творці шоу обіцяють «шалений і захопливий» сезон попереду.

Коли: 8 серпня

Де: Hulu

Сезон: 3

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.