Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Серіали15 серіалів, які повернуть вас у підлітковий вік

«Усі жінки — відьми» й «АйКарлі»

15 серіалів, які повернуть вас у підлітковий вік — Серіали на Wonderzine

Іноді хочеться ввімкнути щось знайоме й зануритися в атмосферу улюблених підліткових ситкомів і телевізійних шоу. Упевнені, що в багатьох затьохкало серце при згадці шаленого й авантюрного Спенсера з «АйКарлі» чи трьох дівчат, які раптом обертаються на русалок.

Пропонуємо трошки перенестися в часі й згадати про улюблені серіали. Вам знову одинадцять і ви обираєте, що подивитися.

Текст: Ольга Дуденко

Ми створили цей матеріал за підтримки наших читачів

H2O: Просто додай води

H2O: Just Add Water

Рік: 2006–2010

Кількість сезонів: 3

Кліо, Емма та Ріккі живуть звичним підлітковим життям: вони ходять до школи, на шопінг, розмовляють про хлопців, сваряться з дорослими. Одного разу подружки вирушають на острів Мако й опісля купання в повний місяць перетворюються на русалок. Тепер Ріккі може нагрівати воду, Клео керує водою та спрямовує її в різні напрямки, а Емма охолоджує воду. Дівчата мають бути обережними, адже навіть за кількасекундного контакту з водою в них зʼявляються русалкові хвости.

Біг Тайм Раш

Big Time Rush

Рік: 2009–2013

Кількість сезонів: 4

Біг Тайм Раш – це назва американського музичного бойз-бенду, тому разом із повторним переглядом серіалу радимо ще й переслухати плейліст. Гурт розпадався у 2014 році, а зараз знову відновив свою діяльність: місяць тому хлопці випустили новий альбом Another Life.

Серіал транслювали на каналі Nickelodeon, він розповідав про заснування гурту і їхню діяльність. У кожному епізоді Кендалл, Логан, Карлос і Джеймс потрапляють у кумедні ситуації, намагаються зрозуміти, куди вони рухаються, разом пишуть пісні та знімають кліпи, влаштовують концерти в різних штатах і домашні сімейні вечори з гітарою біля басейну.

АйКарлі

iCarly

Рік: 2007–2012

Кількість сезонів: 6

Карлі та її найкраща подруга Сем готують імпровізований виступ для шкільного шоу талантів. Їхній друг Фредді записує все на камеру й викладає в мережу. Шоу дівчат несподівано стає популярним, аудиторія просить продовження випусків. Друзі знімають далі, і кожен їхній епізод – це жарти, рецепти, розмови, танці – усе, що їх цікавить. В одному з випусків навіть зʼявляється Гаррі Стайлс разом із гуртом One Direction.

Вікторія-переможниця

Victorious

Рік: 2010–2013

Кількість сезонів: 4

Ще один ситком від Nickelodeon. Одного разу Тріна, яка подається на навчання у вигадану школу мистецтв Hollywood Arts, має скасувати свій виступ через форс-мажор. Проте вона вирішує замість себе подати кандидатуру сестри, Торі Веги, оскільки вона єдина, хто досконало знає план виступу й пісню. Можете здогадатися, що обидві сестри потрапляють до Hollywood Arts. Вони знайомляться з талановитими й ексцентричними однолітками, шукають себе, потрапляють у кумедні ситуації, показують, на що вони здатні, і, звісно, багато співають.

Обитель Анубіса

House of Anubis

Рік: 2011–2013

Кількість сезонів: 3

Обитель Анубіса – пансіонат в Англії для учнів середньої школи. Одного дня звідти зникає студентка Джой, ніхто не знає, куди вона поїхала й чому. У цей же день до обителі поселяють Ніну Мартін, дівчину, яка приїхала з Америки, і чимало однокласників Джой звинувачують новеньку в зникненні їхньої подруги. Підліткам доведеться зʼясувати, куди зникла дівчина, чому в школі не дозволяють заходити до підвалу, як їхні викладачі причетні до зникнення студентів і як це повʼязано зі створенням еліксиру вічного життя.

Скінс

Skins

Рік: 2007–2013

Кількість сезонів: 7

Британський серіал про життя підлітків із Бристоля. Тут є улюбленець дівчат Ентоні, який уміло маніпулює іншими, Кассандра, що страждає на анорексію, соромʼязливий Сідні, який боїться зізнатися дівчині в коханні, король вечірок Крістофер, Анвар, який має наркотичну залежність. Кожен епізод присвячений конкретному герою чи героїні. Попри яскраві вечірки, закоханості й різноманітні хобі, підлітки мають і серйозні проблеми: хтось пережив смерть брата, хтось бореться з психічними проблемами, хтось перебуває в пошуках своєї сексуальної ідентичності.

Сором

Skam

Рік: 2015–2017

Кількість сезонів: 4

Підліткова драма про життя старшокласників норвезької школи. Їх хвилюють прийняття себе, самоідентифікація, взаємини з батьками та друзями, романтичні й сексуальні стосунки, релігія. Кожен сезон серіалу присвячений одному персонажу. Наприклад, у першому сезоні дівчина Єва натрапляє на труднощі в стосунках із хлопцем, а також переживає брак уваги з боку матері. У другому героїня Нура будує стосунки з випускником Вільямом, у третьому – хлопець Ісак намагається прийняти свою сексуальну ідентичність і стати щасливим.

Дрейк і Джош

Drake & Josh

Рік: 2004–2007

Кількість сезонів: 4

Дрейк і Джош – зведені брати. Вони ділять одну кімнату й живуть у Каліфорнії. Хлопці – абсолютні протилежності: Дрейк грає на гітарі, має свою рок-групу, він лінивий і популярний; Джош старанний, соромʼязливий, скромний, любить учитися. Оскільки вони живуть в одному домі, їм доводиться часто сваритися щодо роботи, сімʼї, школи, поглядів на життя. Попри кумедні ситуації, у які неодноразово потрапляють брати, і їхні часті конфлікти, що Дрейк, що Джош нерідко рятують одне одного з неприємностей і допомагають упоратися з викликами підліткового життя.

Як я зустрів вашу маму

How I Met Your Mother

Рік: 2005–2014

Кількість сезонів: 9

Дія відбувається у 2030 році: головний герой Тед Мосбі сидить навпроти власних дітей Люка та Пенні й розповідає їм, як зустрів їхню маму. Тед, надихаючись парою своїх друзів, Маршалла та Лілі, які побудували серйозні й тривалі стосунки, також прагне знайти дівчину, яка стане для нього справжньою соулмейткою. Він ходить у клуби, відвідує вечірки та святкування, щоб відшукати свою людину. Поруч із ним завжди його друзі – надокучливий та авантюрний Барні та журналістка Робін, у яку він був закоханий.

Абатство Даунтон

Downton Abbey

Рік: 2010–2015

Кількість сезонів: 6

Цей серіал увійшов до Книги рекордів Гіннеса як англомовний телесеріал, що найбільше обговорюють критики, а впродовж 2012–2016 років він отримував численні номінації та перемоги на «Золотому глобусі». Дія відбувається у вигаданому Абатстві Даунтон, де мешкає британська аристократична родина Кроулі та їхня прислуга. Початок 20 століття, перші епізоди розповідають про наслідки катастрофи на «Титаніку». Історичними бекграундами в серіалі також стануть початок Першої світової війни, епідемія іспанки та вибори в Британії.

Теорія великого вибуху

The Big Bang Theory

Рік: 2007–2019

Кількість сезонів: 12

Леонард і Шелдон працюють фізиками в одному інституті в Каліфорнії та живуть в одній квартирі. Вони справжні генії, мають високий рівень IQ та отримували престижні наукові премії. Попри їхні досягнення, хлопці мають труднощі в соціалізації та в побудові романтичних стосунків із дівчатами. Через це вони неодноразово не розпізнають жартів чи сарказму й потрапляють у комічні ситуації. Їхні друзі – нейронауковці, інженери, мікробіологи – також дуже розумні, і в кожного з них є свої фішки й особливості.

Друзі

Friends

Рік: 1994–2004

Кількість сезонів: 10

Час умикати пісню Iʼll Be There For You й згадувати улюблених героїв із кавʼярні Central Perk. Тут збираються Рейчел, яка щойно кинула свого нареченого прямо під час весілля, її шкільна подруга Моніка, брат Моніки Росс, Чендлер, який постійно говорить про їжу та секс, актор Джої та співачка-гіпі Фібі. Завдяки власному оптимізму чудовому почуттю гумору та неймовірній підтримці всередині компанії найбільш серйозні виклики та проблеми стають для друзів важливим досвідом, який треба пройти.

Баффі – переможниця вампірів

Buffy the Vampire Slayer

Рік: 1997–2003

Кількість сезонів: 7

Баффі має надприродні здібності. Дівчина переїжджає до міста Саннідейл, де існують чимало потойбічних істот, які вона має знищити. Сама школа, у якій навчається Баффі, побудована на вершині Пекельної пащі – порталі для демонів. Героїня знайомиться з двома однокласниками Зендером і Віллоу, що допомагають їй боротися зі злом. Протягом усіх епізодів підтримкою для Баффі також стане Спостерігач, який не тільки навчає її та розкриває її покликання, а ще й постійно нагадує про можливості й небезпеку, що несе за собою сила дівчини.

Усі жінки – відьми

Charmed

Рік: 1998–2006

Кількість сезонів: 8

Культовий американський серіал, який розповідає про трьох сестер, добрих відьом. Надприродні сили вони отримують, коли молодша сестра Фібі вимовляє заклинання з Книги Темряви, знайденої на горищі. Відтепер їхня місія – захищати людей, які потребують допомоги. На додачу, героїням доводиться приховують свої здібності від інших, щоб уникнути проблем у суспільстві та з поліцією. Серіал також потішить різноманітними й драматичними любовними лініями.

Надприродне

Supernatural

Рік: 2005–2020

Кількість сезонів: 15

Дін і Сем Вінчестери – брати, які борються з демонами, вампірами, перевертнями, примарами й іншими небезпечними потойбічними створіннями. Їхня місія та надприродні здібності оприявнюються після смерті матері, яку вбиває загадковий демон. З того часу батько Діна й Сема переїжджав з одного місця на інше, щоб помститися вбивці дружини, проте одного разу батько не повертається додому. З хлопцями залишається все те, чого їх навчив тато, зокрема й полювання на дивні паранормальні явища.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.