Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Серіали27 серіалів, які варто подивитися цієї осені

Документальний фільм про моделей і повернення «Гри в кальмара»

27 серіалів, які варто подивитися цієї осені — Серіали на Wonderzine

Часом від наближення осені стає сумно, проте серіальні премʼєри – те, що може потішити. Затишними вересневими, жовтневими й листопадовими вечорами будемо дивитися сімейні саги; історії кохання двох людей, які одне одному не підходять; телевізійне шоу про коледж для супергероїв; серіальну адаптацію роману-переможця Пулітцерівської премії, а також повернення улюблених серіалів – «Ранкового шоу», «Статевого виховання» та «Локі».

Зібрали 27 серіалів, які виходять уже цієї осені. 

 Текст: Ольга Дуденко

Ми створили цей матеріал за підтримки наших читачів

Підтримати

Нові серіали

Спадок

The Inheritance

Коли: 4 вересня

Де: Channel 5

 Троє рідних братів і сестер вирушають у небезпечну подорож, щоби зʼясувати, як помер їхній батько. Був це нещасний випадок чи умисне вбивство? Його несподівана смерть шокує родину, яка, крім цього, дізнається, що батько також не залишив їм жодного спадку. Це змушує сім'ю тріщати по швах, ділитися давно похованими таємницями, заздрістю та обманом. 

У головних ролях зіграють Роб Джеймс-Кольєр («Доля: Сага Вінкс», «Абатство Даунтон», «Ритуал»), Гейнор Фай («Вулиця коронації», «Синдикат», «Гонитва») та Джемайма Рупер («Матріарх», «Квіти на горищі: Походження», «Золотошукач»). Батька братів і сестер зіграє Ларрі Ламб («Жителі Іст-Енду», «Пограбування століття», «Любов і шлюб»). 

Трейлер

Підміна

The Changeling

Коли: 8 вересня

Де: Apple TV+

 Команда Apple TV+ називає цей серіал «казкою для дорослих». Він заснований на однойменній книжці американського письменника Віктора Лавалля. Дія відбувається в альтернативному світі Нью-Йорка, де чоловік Аполло намагається знайти свою зниклу дружину й викраденого сина. 

Головні ролі виконали Кларк Бако («Список», «Аутсайдери», «Зізнання», «Щасливе місце») та Лейкіт Стенфілд («Атланта», «Маєток з привидами», «Ножі наголо», «Іуда і чорний месія»), який також став і виконавчим продюсером серіалу. Кларк говорить, що це історія про «двох коханців, які роблять усе можливе, щоб повернути свою дитину»; Лейкіт своєю чергою додає, що вагається, як описувати цю історію, адже її треба просто дивитися, «вона говорить сама за себе». 

Трейлер

Інша темношкіра дівчина

The Other Black Girl

Коли: 13 вересня

Де: Hulu

Нелла Роджерс – помічниця редактора у Wagner Books, одному з успішних видавництв у Нью-Йорку. Вона часто відчуває себе самотньою через те, що є єдиною темношкірою жінкою, яка працює в компанії. Тому дівчина радіє, коли на роботу беруть ще одну темношкіру жінку – Хейзел. Вони швидко стають подругами, та незабаром Нелла помічає, що в компанії відбувається щось незрозуміле й погане. Вона починає отримувати таємничі повідомлення, у яких їй наказують покинути видавництво, героїня переживає проблеми з босом через поради Хейзел. Прихильність, яку проявляють колеги до нової працівниці, теж не на руку Неллі.

Головну роль у серіалі виконала Сінклер Деніел («Астрал: Червоні двері», «Хороша боротьба»). У ролі антагоністки Хейзел – Ешлі Мюррей («Рівердейл», «Кеті Кін», «Дівчина з долини»). Сюжет серіалу базується на романі-бестселері Закії Даліли Гарріс, що став для неї дебютною книжкою.

Трейлер

Коханці

The Lovers

Коли: 14 вересня

Де: Sky Atlantic

 Джанет – весела, легковажна працівниця супермаркету в Белфасті, якій начхати на все, навіть на власне життя. Акторка, яка зіграла головну героїню, говорить, що вперше ми зустрінемо її дуже розгубленою, але цю невпевненість Джанет приховує за неймовірним почуттям гумору. Шеймус – політичний телеведучий, який живе ідеальним лондонським життям і зустрічається з дівчиною-знаменитістю. Ці двоє героїв зустрічаються зовсім випадково й одразу виявляють, що вони дуже різні. Але Джанет і Шеймуса починає тягнути одне до одного. 

Серед касту – Ройзін Галлахер («Просто Джонні», «Телефонний дзвінок», «Зроблено в Белфасті»), Джонні Флінн («Емма», «Девід Бові: Історія людини з зірок», «Хворий від кохання»), Конлет Хілл («Гра престолів», «Державні таємниці»), Еліс Ів («Люди в чорному», «Секс і місто 2», «Репродукція»).

Супермоделі

The Super Models

Коли: 20 вересня

Де: Apple TV+

 Довгоочікуваний документальний серіал про знакових супермоделей – Наомі Кемпбелл, Сінді Кроуфорд, Лінду Євангелісту та Крісті Тарлінгтон. Кожен епізод присвячений історії однієї з моделей, її карʼєрі, те, як вона досягала успіхів і як повпливала на модельну індустрію в цілому. До сьогодні чотири супермоделі залишаються лідерками у своєму полі роботи, зокрема через активістські позиції, філантропію та майстерність у бізнесі. 

«Супермоделі» повертають нас у 1980-ті роки, коли Наомі, Сінді, Лінда й Крісті з різних куточків світу об'єдналися в Нью-Йорку. Вони досягли успіху, об'єднавшись, і вийшли за рамки самої індустрії. Їхні особистості були настільки надзвичайними, що затьмарювали бренди, які показували моделі, і, як наслідок, жінки стали такими ж відомими, як і дизайнери одягу, котрі з ними працювали. Зрежисували серіал Роджер Росс Вільямс («Музика Пруденс» (переможець «Оскар»), «Американська вʼязниця», «Анімоване життя») та Ларисса Біллс («Шукаючи шлях додому», «Атомний тил»).

Трейлер

Поки не сплю

Still Up

Коли: 22 вересня

Де: Apple TV+

 Двоє людей спілкуються через телефон, проводячи безсонні ночі за розмовами про свої особисті проблеми. Усе тому, що вони страждають на безсоння. Головній героїні Лізі, ілюстраторці-початківиці, вільнодумній та імпульсивній, не дають спати проблеми її доньки, а талановитого журналіста Денні непокоять суспільні тривоги. Після тривалих дзвінків одне одному чоловік Лізи починає скаржитися дружині, що та обговорює всі важливі для неї речі з іншим і відсторонюється від сімʼї. 

Головні ролі в серіалі виконали Антонія Томас («Покидьки», «Хороший лікар», «Сонце над Лейтом»), Крейґ Робертс («Основні принципи добра», «Вічна краса», «Червоні вогні», «Гірко-солодка симфонія») та Блейк Гаррісон («Кейт і Коджі», «Медіум», «Фатальні помилки Тодда Маргарета»). 

Трейлер

Континенталь

The Continental: From the World of John Wick

Коли: 22 вересня

Де: Peacock

 Протягом трьох епізодів творці серіалу досліджують походження культового готелю для найманих вбивць – «Континенталю», що є центральним елементом усесвіту Джона Віка – колишнього кілера, який убиває бандитів. У центрі оповіді – молодий чоловік Вінстон Скотт, який потрапляє до Нью-Йорка 1970-х років. Йому доведеться зустрітися з минулим, яке, як йому здавалося, залишилося позаду. Вінстон поринає в смертельно небезпечний світ готелю в жахливій спробі захопити його й стати там головним. 

Серед акторів, які втілили головні ролі, – Колін Вуделл («Підступні покоївки», «Майстри сексу», «Поклик пращурів», «Судна ніч») і Мел Гібсон («Смертельна зброя», «Шалений Макс»). Саундтреками серіалу стали пісні «Королеви диско» Донни Саммер.

Трейлер

Ірраціональне 

The Irrational 

Коли: 25 вересня

Де: NBC

 Алек Бейкер – відомий на весь світ професор поведінкових наук. Чоловік використовує своє вміння аналізувати й розуміти людську поведінку, щоб допомогти вирішити важливі справи за участю уряду, правоохоронних органів і корпорацій. Іноді це відбувається в зовсім неочікуваний для всіх спосіб. Настає момент, коли професор зустрічає жінку, поведінку якої жодним чином не може передбачити.

У головних ролях – Джессі Л. Мартін («Флеш», «Як це сталося насправді», «Успіх»), Моллі Кунц («Вовк і Лев», «Вдови», «Житель»), Травіна Спрінгер («Міс Марвел», «Жити, помирати й жити», «Невідомий янгол»). Історія базується на книжці «Передбачувана ірраціональність» Дена Аріелі, який також виступив консультантом під час виробництва серіалу. 

трейлер

Покоління Ві

Gen V

Коли: 29 вересня

Де: Amazon Prime Video

 Другий серіал у всесвіті «Хлопаків» (2019). Collider порівнюють «Покоління Ві» з «Голодними іграми» за масштабом битв за виживання та з «Керрі» – за кривавістю зіткнень. Ми опинимося в коледжі, який тренує наступне покоління супергероїв. Звичні студентські ситуації, як-от боротьба за вищі бали, гучні вечірки, змагання за популярність, припиняють бути звичними, коли справа доходить до здатності застосовувати суперсили. Коли група студентів дізнається, що в школі діється щось лихе, на них чекає випробування в так званій «королівській битві». Основне питання, яке постане перед учасниками – будуть вони героями чи лиходіями своїх історій?

Одним із шоуранерів став Ерік Кріпке, відомий як творець культового серіалу «Надприродне». В акторському складі – Джаз Синклер («Моторошні пригоди Сабріни», «Все таємне стає явним», «Паперові міста», «Щоденники вампіра»), Ченс Пердомо («Моторошні пригоди Сабріни», «Суто англійські вбивства»), Ліззе Бродвей («Мешканка», «Американський пиріг: Правила для дівчат»), Шеллі Конн («Бріджертони», «Болейни: Скандальна сімʼя»), Патрік Шварценеггер («Сходи», «Бунтарки», «Список смертників»). 

Трейлер

Довга тінь

The Long Shadow

Коли: вересень 2023

Де: ITV1

 Дія відбувається в 1970-х роках, коли в Йоркширі орудує серійний убивця Пітер Саткліфф. За свої злочини він отримав прізвисько «Йоркширський Різник», а його жертвами стають численні мешканці міста. Серіал розповідає їхні історії – тих, хто вижив, і їхніх родин – про усвідомлення пережитого та наслідки діяльності Саткліффа. У синопсисі ITV зазначають: «Одне вбивство здатне відкинути довгу тінь, і саме ця справа занурила в темряву ціле суспільство. У кожної жертви були друзі та кохані. За кожним поліційним – тягар невдач, промахів, провини й усвідомлення того, що більше жінок продовжують страждати, поки ніхто не знайшов убивцю».

Ролі в серіалі зіграли Тобі Джонс («Шпигун, вийди геть», «Голодні ігри», «Доктор Хто»), Девід Морріссі («Ходячі мерці», «Шервуд», «Не хвилюйся за мене»), Кетрін Келлі («Рубі говорить», «Невинний», «Вулиця коронації»), Деніел Мейс («1917», «Реабілітація», «Перл-Харбор»). 

Падіння дому Ашерів

The Fall of the House of Usher

Коли: 12 жовтня

Де: Netflix

 Серіал знятий за відомою однойменною новелою Едгара Аллана По та декількома іншими творами його авторства. Діти головного героя починають вмирати загадковими й жорстокими способами. Сімейна династія руйнується. Саме через це батьку доводиться зіштовхнутися з власним минулим, працюючи генеральним директором корумпованої фармацевтичної компанії.

Творець серіалу – Майк Фланаган, який має чимало досвіду в зніманні фільмів жахів («Привиди будинку на пагорбі», «Джералдова гра», «Доктор Сон», «Привиди маєтку Блай», «Опівнічна меса»). Серед акторів – Брюс Грінвуд («Стартрек: Відплата», «Пісня слона», «Доктор Сон»), Мері Макдоннелл («Донні Дарко», «Відьмак: Кошмар Вовка», «Особливо тяжкі злочини»), Марк Гемілл («Зоряні війни», «Дитяча гра»).

Уроки з хімії

Lessons in Chemistry

Коли: 13 жовтня

Де: Apple TV+

Перед нами – суспільство 1950-х років, яке думає, що жінкам належить виконувати хатні обовʼязки, а не перейматися власною карʼєрою. Елізабет Зотт, яка перебуває в такому оточенні, вимушено забуває про власну мрію стати науковицею. Незабаром вона зʼясовує, що вагітна, її кидає партнер, її звільняють із лабораторії, але героїня вирішує бути винахідливою. Вона погоджується стати ведучою кулінарного телешоу, щоб навчити домогосподарок, яких не помічають, оприявнити себе, а чоловіків – слухати й поважати жінок довкола себе.  

Головну роль зіграє Брі Ларсон («Капітан Марвел», «Кімната», «Скляний замок», «Пристрасті Дон Жуана»). Поруч із нею в касті будуть Льюїс Пуллман («Незнайомці: Жорстокі ігри», «Битва статей», «Погані часи в «Ель Роялі»»), Ейжа Наомі Кінг («Народження нації», «Як уникнути покарання за вбивство»), Томас Манн («Я, Ерл і дівчина, що помирає», «Геловін убиває»), Бо Бріджес («Гора між нами», «Десь в іншому місці»). 

Трейлер

Попутники

Fellow Travelers 

Коли: 27 жовтня

Де: Showtime

 Американський історичний серіал, заснований на однойменному фантастичному романі Томаса Маллона і знятий номінантом на «Оскар» Роном Нісванером («Філадельфія», «Право на спадщину»). Сюжет розповість про двох дуже різних чоловіків, закоханих одне в одного. Вони зустрічаються у Вашингтоні в 1950-х роках, коли до влади приходить сенатор Джозеф Маккарті, який оголошує війну «диверсантам і сексуальним збоченцям», розпочинаючи цим один із найтемніших періодів в історії Америки.

Головні ролі зіграли Меттью Бомер («Грішники», «Останній магнат», «Супер Майк: Останній танець») і Джонатан Бейлі («Бріджертони», «Доктор Хто», «Леонардо», «Гонка століття»). Також у касті будуть Еллісон Вільямс («Патрік Мелроуз», «Проєкт Мінді», «Пастка»), Джелані Алладін («Тік-так, бум!», «Повага»), Кріс Бауер («Загублена кімната», «Третя зміна»). 

Трейлер

Усе те незриме світло

All the Light We Cannot See

Коли: 2 листопада

Де: Netflix 

 Серіал створений на основі однойменної книжки лауреата Пулітцерівської премії Ентоні Дорра. Він розповість про двох підлітків, які несподівано зустрічають одне одного під час Другої світової війни. Головна героїня, Мері-Лор – незряча француженка, шляхи якої перетинаються з Вернером Пфеннігом – юним німецьким солдатом, що воює за нацистський режим. 

Мері-Лор зіграє Арія Міа Лоберті, і ця роль є для неї дебютною. Сама акторка також має рідкісне захворювання очей. Роль Вернера втілить Луїс Гофманн («Тьма», «Життя після життя», «Червоний горобець»). Батька Мері-Лор і слюсаря Музею природознавства зіграє Марк Руффало («Месники», «Острів проклятих», «Проєкт Адам», «Капітан Марвел»). До зіркового касту додасться Гʼю Лорі, який виконає роль ветерана Першої світової війни та двоюрідного дядька головної героїні («Доктор Хаус», «Нічний адміністратор», «Історія Девіда Копперфілда»). Одним із творців серіалу є Шон Леві, відомий як продюсер «Дивних див».

Трейлер

Пірати 

The Buccaneers 

Коли: 8 листопада

Де: Apple TV+ 

 У 1870-х роках група багатих американських дівчат намагається знайти собі шикарного англійського чоловіка під час лондонського сезону дебютанток. Ця витівка призводить до справжнього зіткнення двох культур, адже кожна сторона зовсім інакше підходить до традицій. Ця історія вже була адаптованою як мінісеріал для BBC у 1995 році, а її сюжет оснований на незакінченому романі американської письменниці Едіт Вортон – першої жінки, яка отримала Пулітцерівську премію з літератури. 

У касті – Крістін Фросет («У пошуках Аляски», «Суспільство», «За прірвою в житі»), Аліша Бой («13 причин чому», «Коли ти закінчиш рятувати світ», «Батьківство»), Джозі Тота («Людина-павук: Повернення додому», «Містер Мер»), Крістіна Гендрікс («Кривий будиночок», «Хороші дівчата», «Божевільні»).

Неон

Neon

Коли: осінь 2023

Де: Netflix 

 У центрі сюжету – троє друзів, які переїжджають із маленького містечка у Флориді до Маямі з надією досягти успіху у світі регі. Серіал розповість не лише про їхні мрії, а й про суворі реалії музичної індустрії, до якої важко пробитися. Перший сезон складатиметься з восьми епізодів. Творцем серіалу виступив американський письменник і журналіст Ші Серрано, усі книжки якого ставали бестселерами The New York Times. 

Головні ролі зіграють Тайлер Дін Флорес («Мігель хоче битися», «Сокіл і Зимовий солдат», «Коли вони бачать нас»), Емма Феррейра («Навчитися плавати», «Опівночі в раю»), Джордан Мендоса («Калейдоскоп», «Без образ»), Кортні Тейлор («Початкова школа Ебботт», «Біла ворона»). 

Гризельда

Griselda

Коли: осінь 2023

Де: Netflix

 Серіал розповість про реальне життя кмітливої та амбітної колумбійської бізнесвумен Гризельди Бланко, яка створила один із найприбутковіших картелів в історії. Попри масштаб веденого нею бізнесу, Гризельда також була відданою матірʼю й уміло балансувала між сім'єю та професією, завдяки чому стала широко відомою як «Чорна вдова». 

Авторкою, шоуранеркою та виконавчою продюсеркою серіалу стала Інгрід Ескахеда («Імперія», «Ханна Монтана»). Головну роль виконала Софія Вергара («Американська сімейка», «Завзяті шахраї», «Палкі втікачки»), яка водночас є і продюсеркою шоу. 

Серіали, що повертаються

Колесо часу

Wheel of Time

Новий сезон «Колеса часу» зберігає таку ж структуру, що й перший, і міститиме 8 серій. Виконавиця головної ролі Розамунд Пайк говорить, що в другому сезоні зʼявляться чимало нових персонажів-злодіїв.

Сезон: 2

Коли: 1 вересня

Де: Amazon Prime

Трейлер

Вірджин-Рівер

Virgin River

У синопсисі Netflix зазначають, що в пʼятому сезоні нас чекають «нові несподівані стосунки, приголомшливий розрив, важкий судовий процес, болісне прощання й лісова пожежа, яка загрожує місту, об'єднуючи одних мешканців Вірджин-Рівер і розділяючи інших». 

Сезон: 5

Коли: 7 вересня

Де: Netflix

Трейлер

Ранкове шоу

The Morning Show

Телевізійна мережа, де працюють головні героїні, зазнає серйозної кібератаки. Водночас одна з ведучих, Алекс, хоче реального впливу в UBA й домагається керівної посади. 

Сезон:

Коли: 13 вересня

Де: Apple TV+

Трейлер

Статеве виховання

Sex Education

Після закриття середньої школи Мордейл Отіс та Ерік стоять перед новим випробуванням – їхнім першим днем у коледжі Кавендіш. Хоч хлопці й нервують, проте однаково вважають себе прогресивними студентами. Новий коледж доводить протилежне. 

Сезон:

Коли: 21 вересня

Де: Netflix

Тизер

Люпен

Lupin

Поліція має неспростовні докази правопорушень Пеллегріні – антагоніста головного героя Асана – проте це не гарантує, що він проведе решту життя за ґратами. У новому сезоні обіцяють більше деталей із минулого життя Асана. 

Сезон:

Коли: 5 жовтня

Де: Netflix

Тизер

Локі

Loki

Локі періодично зникає в просторі й опиняється в зовсім іншому вимірі. Такі зміни наштовхують його на думку, що жодних барʼєрів між існуванням світу та його руйнуванням немає. Він вирішує здійснити подорож у часі, щоб зрозуміти, що має трапитися з реальним світом.

Сезон: 2

Коли: 6 жовтня

Де: Disney+

Трейлер

Американські історії жахів

American Horror Stories

Продовження антології з історіями жахів відбудеться прямо напередодні Гелловіну. Тому Hulu назвали цей спін-офф «подією Huluween»!

Сезон: 3

Коли: 26 жовтня

Де: FX, Hulu

 Фарго

Fargo

У всесвіті «Фарго» зʼявляться дві важливі родини – Лайонів і Тіллманів. Один із членів сімʼї Тіллманів полює за головною героїнею Дот, якій знову доведеться захищати своїх близьких.

Сезон: 5

Коли: 21 листопада

Де: FX

Гра в кальмара: Виклик

Squid Game: The Challenge 

З найбільшим складом учасників в історії реаліті-шоу, 456 гравців знову візьмуть участь у грі в гонитві за доленосним грошовим призом у розмірі 4,56 мільйона доларів США.

Сезон:

Коли: листопад 2023

Де: Netflix

Перший погляд

 

Корона

The Crown

Фінальний сезон «Корони», події якого зосереджуються навколо смерті принцеси Діани.

Сезон: 6

Коли: осінь 2023

Де: Netflix

 

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.