Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Серіали24 серіали, які варто подивитися цієї зими

Переосмислення голлівудської класики та повернення «Ходячих мерців»

24 серіали, які варто подивитися цієї зими — Серіали на Wonderzine

Перша по-зимовому люта негода змушує планувати більше домашніх посиденьок – зокрема й за переглядом серіальних прем’єр. Цього сезону будемо дивитись епізоди з життя Крістобаля Баленсіаґи, серіальну версію кінохіта «Містер і місіс Сміт» і багато старих добрих детективів, із містикою й без.

Зібрали 24 серіали, що виходять уже цієї зими.

Текст: Леся Королюк

 

Нові серіали

 

 

Моє життя з Волтерами

My Life with the Walter Boys

Коли: 7 грудня

Де: Netflix 

Після раптової смерті батьків юна Джекі Говард змушена перебратися з мегаполіса на колорадське ранчо, щоби жити з новою родиною – опікункою та її 12 синами. Дівчина вчиться жити в нових умовах і ладнати з названими братами, що постійно дратують і не поважають чужий приватний простір. Серіал зняли за мотивами однойменного роману письменниці Алі Новак, яка спершу опублікувала його на Wattpad та одразу набрала 80 мільйонів переглядів на платформі.

Джекі зіграла Ніккі Родріґес, для якої це перша головна роль у серіалі. Роль матері сімейства виконала Сара Рафферті («Позови», «Анатомія Грей», «Кістки»).

 

 

Аналогова родина

Analog Squad

Коли: 7 грудня

Де: Netflix

За вікном 1999 рік. Фейсбуку ще немає, люди спілкуються телефоном і користуються пейджерами. Понд, чоловік середнього віку зі складним минулим, дізнається про важку хворобу та близьку смерть свого батька. Він наймає кількох людей, які мають виконати ролі його вигаданої родини: дружини й дітей, щоби попрощатися з батьком і зм’якшити останні миті його життя. Під час приготувань і поїздки «родина» краще знайомиться між собою та дізнається багато нового про те, що таке сім’я й людські зв’язки.

Роль Понда виконав Нопачай Чайянам («Голод», «Постріл у голову»), а його колишньої дівчини та псевдодружини – Намфон Кулланут.

 

 

Сьома платформа

Platform 7

Коли: 7 грудня

Де: ITVX

Дівчина стає свідком загадкової трагедії на сьомій платформі невеличкої залізничної станції. Вона розуміє, що ця подія певним чином пов'язана з її власним життям, проте не може пригадати, як саме. Героїня вирішує розплутати таємницю. Автори серіалу обіцяють глядачам чіпкий трилер і моторошну драму з елементами надприродного. Сюжет заснований на однойменному романі британської письменниці Луїзи Дауті.


Творці серіалу тісно співпрацювали з авторкою оригінальної історії. За словами виконавчого продюсера Кріса Кері, команда намагалася передати нестандартний погляд письменниці на привидів і зробити їх близькими й зрозумілими для глядачів. Головні ролі зіграють Жасмін Джобсон («Ватажок», «Хрестики-нулики», «Темне серце»), Тобі Регбо («Лицарство», «Відкриття відьом»), Яамін Чоудхурі («Проект “Лазар”», «Змій в Ессексі») і Філ Девіс («Погляд», «Cтворити сім'ю»).

 

 

Персі Джексон та Олімпійці

Percy Jackson and the Olympians

Коли: 20 грудня

Де: Disney+

Екранізація культової літературної серії Ріка Ріордана про 12-річного напівбога Персі Джексона та давньогрецьких олімпійських божеств. У першому сезоні на головного героя чекає конфлікт із богом грому Зевсом, який звинувачує хлопця у викраденні його блискавиці. Разом із друзями Персі вирушає в подорож Америкою, щоб знайти втрачений артефакт і запобігти війні між божествами.


Роль Персі Джексона виконав Вокер Скобелл («Проєкт “Адам”», «Секретна штаб-квартира»), його подругу Аннабет зіграла Леа Джефріс («Звір», «Дещо від Тіффані»), а друга Гровера – Аріан Сімхадрі («Гуртом дешевше», «Головна подія»). 

 

 

Берлін

Berlín

Коли: 29 грудня

Де: Netflix 

Ця історія є спінофом «Паперового будинку» – іспанського телесеріалу про злочини, що виходив із 2017 року до 2021 року. Сюжет розгортається задовго до подій серіалу й розповідає про одного з героїв – найвидатнішого грабіжника Європи, який полює на коштовні камені, Берліна. Він збирає свою майстерну команду злочинців у Парижі, щоб здійснити одне зі своїх найамбітніших пограбувань.

Головну роль зіграв Педро Алонсо («Паперовий будинок», «Ґранд Готель», «Мовчання болота»), а його поплічників – Мішель Хеннер («Наші коханці», «Ізабелла»), Бегонья Варгас («Закони кордонів», «Ласкаво просимо в Едем»), Тристан Уллоа («Снігова дівчинка», «Черниця-воїн») і Хуліо Пенья («Крізь моє вікно»).

 

 

Твоя перша остання брехня

Fool Me Once

Коли: 1 січня

Де: Netflix 

Екранізація однойменного роману Гарлана Кобена розповідає історію Майї Стерн, яка втрачає чоловіка та лишається жити сама з маленькою донькою. Задля її безпеки мати встановлює відеоняню, проте згодом на записах поруч із дитиною бачить свого чоловіка, якого всі вважають мертвим. Поліція починає розслідування вбивства батька родини, що неочікувано веде до іншого загадкового злочину.  


Головні ролі виконали Річард Армітедж, який зіграв зниклого батька («8 подруг Оушена», «Незнайомка», серія фільмів «Гобіт»), роль матері виконала Мішель Кіган («Вулиця коронації», «Наша дівчина», «Абатство Даунтон»), а розплутувати загадкові вбивства буде детектив, якого зіграв Аділь Актар («Дивні дива», «Загадкове вбивство», «Убитий моїм батьком»). 

 

 

Відьмина історія

Sanctuary: A Witch's Tale

Коли: 4 січня

Де: Sundance Now та AMC+

Творці серіалу помістили відьом із їхніми ритуалами й чаклунством у сучасний світ. Сюжет розгортається в ідилічному англійському містечку, де вже століттями відьми мирно співмешкають зі звичайними людьми. Головна героїня Сара теж практикує магію й допомагає іншим вирішувати проблеми. Проте все змінюється, коли помирає місцева зірка регбі – мати спортсмена звинувачує в трагедії Сару та її доньку. У містечку спалахує справжнє полювання на відьом, що розкриє древні таємниці цього поселення.


Головну роль зіграла Елейн Кессіді («Диво», «Прийнятний ризик», «Кімната з видом»), донькою відьми виступила Еліш Лібурд, для якої це дебютна роль у серіалі, а роль матері загиблого спортсмена виконала Емі Де Брюн («Джейсон Борн», «Клоуни апокаліпсису»).

 

 

Ехо

Echo 

Коли: 10 січня

Де: Disney+ та Hulu

Це спіноф серіалу «Соколине око» 2021 року, що фокусується на історії Майї Лопез – супергероїні, відомої як Ехо. Глядачі зануряться глибше в передісторію персонажки – корінної американки, яка повертається до власних джерел, відновлює зв’язок із родиною та спільнотою свого рідного містечка. Ехо розкриє свою мету та проявить себе не лише як лідерка мафії та злочинниця, а й героїня з благородними мотивами.

Майю Лопез зіграє Алаква Кокс, яка вже виконувала цю роль у «Соколиному оці». Акторка, як і Ехо, є людиною з порушеннями слуху: через це персонажка в коміксах розвиває унікальну техніку бою, повторюючи рухи противників. Батька супергероїні зіграє Зан МакКларнон («Світ Дикого Заходу», «Доктор Сон»), а повелителя нью-йоркського кримінального світу Кінґпіна, що матиме великий вплив на сюжет, – Вінсент Д’Онофріо («Шибайголова», «Чудова сімка», «Люди в чорному»).

 

 

Кримінальне минуле

Criminal Record

Коли: 12 січня

Де: Apple TV+

Історія розгортається довкола двох талановитих британських детективів, які вступають у протистояння через давнє вбивство. Одна з них – молода жінка, що прагне побудувати кар’єру, а інший – досвідчений профі, який хоче зберегти репутацію. Творці серіалу зачіпають теми расизму, проблеми інституцій і роздвоєності британського суспільства. 


Головні ролі детективів зіграють Пітер Капальді («Доктор Хто», «Пригоди Паддінгтона») та Каш Джамбо («Убивства з листівками», «Місто тьмяних вогнів»). Також у серіалі з’являться Шон Дулі («Довга тінь», «Незнайомка») і Айша Кала («Безсоромні», «Індійське літо»).

 

 

Крістобаль Баленсіаґа

Cristóbal Balenciaga

Коли: 19 січня

Де: Disney+

Історія кар’єрного злету знаменитого іспанського модельєра Крістобаля Баленсіаґи. Ми побачимо перші спроби та умови, з яких дизайнер починав свій шлях, а також дізнаємося, чому він покинув успішну роботу в Мадриді й перебрався до Парижа та як потрапив до світу високої моди, конкуруючи з домами Шанель, Діор і Живанші. 


Роль Крістобаля Баленсіаґи виконав Альберто Сан Хуан («Сусіди зверху», «Спіть міцно»). Також центральні ролі в серіалі зіграли Джемма Вілан («Гра престолів», «Кінець ї***ого світу») та Белен Квеста («Паперовий будинок»). Виконавча продюсерка Фріда Торресбланко («Лабіринт Пана», «Непокора») коментує, що в серіалі проговорюватимуть, як Баленсіаґа доклався до свободи жінок у моді: для них, «обмежених своїми корсетами», дизайнер створив нові, провокативні образи, що вже стали класикою. 

 

 

Гризельда

Griselda

Коли: 25 січня

Де: Netflix

Заснований на реальній історії, мінісеріал змальовує життя Гризельди Бланко – амбіційної колумбійської бізнесвумен, що стала хрещеною матір’ю місцевого кримінального світу та створила один із найприбутковіших картелів в історії. Творці зосереджуються зокрема на тому, як жінці вдалося поєднувати відданість сімейному життю, виховання дітей і ризиковий бізнес.


Головну роль виконала Софія Вергара («Американська сімейка», «Палкі втікачки»). Також вона виступила продюсеркою серіалу. У ролях інших центральних персонажів ми побачимо Мартіна Родрігеса («Кімната Лео»), Розу Очоа («МакФарланд») і Дезіре Олександру Естраду («Детектив Босх»).

 

 

Експатки

Expats

Коли: 26 січня

Де: Amazon Prime Video

Троє жінок із різним минулим перебираються із США до Гонконгу. Одна з них, молода випускниця коледжу, хоче почати життя заново, інша, у минулому зразкова матір і жертва катастрофи, шукає розради, а третя героїня, заможна домогосподарка, прагне зберегти шлюб. Усіх їх об’єднують втрачені привілеї, нове місце проживання, складна доля та сподівання на краще майбутнє. Персонажки розбиратимуться з власними проблемами, об’єднуватимуться одна з одною та робитимуть непрості й непередбачувані вибори.

Головні ролі виконали Ніколь Кідман («Мулен Руж!», «Із широко заплющеними очима», «Велика маленька брехня»), Сараю Блю («Мені погано», «Секс-контроль», «Єдиноріг») та Чі-йон Ю («Димові тигри»). 

 

 

Володарі повітря 

Masters of the Air

Коли: 26 січня

Де: AppleTV+ 

Стівен Спілберг і Том Генкс об’єдналися й екранізували однойменну книгу Дональда Л. Міллера про реальні історії американських льотчиків у часи Другої світової війни. Мінісеріал фокусується на долях одинадцяти членів екіпажу бомбардувальника «Летюча фортеця», що зробив вагомий внесок у поразку нацистів. Глядачі побачать, як проходили одні з найнебезпечніших місій в історії воєн, зокрема повітряні бої на висоті понад 7 км, а також бомбардування стратегічних об’єктів у тилу ворога: Берліні, Ганновері, Лейпцизі та Дрездені.

У центральних ролях побачимо Остіна Батлера («Елвіс», «Одного разу в… Голлівуді», «Щоденники Керрі»), Баррі Кіоган («Дюнкерк», «Чорнобиль», «Убивство священного оленя») і Каллум Тернер («Фантастичні звірі», «Емма»). 

 

 

Містер і місіс Сміт

Mr. & Mrs. Smith

Коли: 2 лютого

Де: Amazon Prime Video

Двоє шпигунів, Джон і Джейн, влаштовуються на роботу в загадкову агенцію, що обіцяє їм багатство, подорожі та захопливе життя. Тепер щотижня вони отримують ризикові місії, паралельно намагаючись влаштувати особисте життя у вимушеному шлюбі за домовленістю. Поступово подружжя розвиває почуття одне до одного, і через це їхня історія стає ще більш заплутаною й захопливою.

Головні ролі пари шпигунів зіграли Дональд Гловер, відомий у музичному світі як Childish Gambino («Соло. Зоряні війни. Історія», «Люди в чорному: Інтернешнл», «Атланта») і Майя Ерскін («PEN15», «Чоловік шукає жінку»). 

 

 

Мисливець

Tracker

Коли: 11 лютого

Де: CBS

Колтер Шоу, який називає себе «шукачем нагород», мандрує країною на своєму олдскульному трейлері й допомагає поліції й місцевим розплутувати злочини та шукати зниклих людей. У цьому йому допомагають експертні навички виживання й мисливства. Проте один із загадкових злочинів змінює життя Колтера назавжди.


Головну роль виконав Джастін Гартлі («Це – ми», «Таємниці Смолвіля», «Дуже погані матусі 2»). Також ми побачимо на екранах Мері Макдоннелл («Падіння дому Ашерів», «Особливо тяжкі злочини») і Лі Тергесена («Оз», «Судна ніч»). 

 

 

Аватар: Останній захисник

Avatar: The Last Airbender

Коли: 22 лютого

Де: Netflix

«Жива» адаптація відомого мультсеріалу про магію стихій, що виходив на Nickelodeon та на якому виросло ціле покоління. Історія розповість про Аанга, нового втілення Аватара, що може керувати всіма стихіями. Роль Аватара дуже важлива для збереження миру між різними племенами, проте, злякавшись відповідальності, хлопець тікає, чим спричиняє війну між народом вогню й іншими націями. Повернувшись, він починає вивчати магію, маючи на меті приборкати народ вогню й відновити мир між племенами.

Каст серіалу близький до оригіналу, адже багато акторів та акторок мають різноманітне азійське походження, як і анімаційні персонажі. Роль Аанга виконав Гордон Корм’є, головного антагоніста Озая – Деніел Дае Кім, а друзів Аватара Катару і Сокку – Кіавентіїо Тарбелл та Іан Ослі. 

 

 

Ходячі мерці: Ті, хто вижив

The Walking Dead: The Ones Who Live

Де: AMC та AMC+

Коли: 25 лютого

В останньому 11 сезоні «Ходячих мерців» герої протистояли загадковим Женцям, що виявилися вороже налаштованими вцілілими, а також зіткнулися з могутньою Співдружністю. У спінофі культового серіалу ми спостерігатимемо за розвитком любовної історії Ріка й Мішонн, яких постійно розділяють небезпечний світ, відстань і нерозв’язані проблеми минулого. Ці двоє з’ясують, ким вони були і є насправді: ворогами, коханцями, переможцями чи ходячими мерцями.


Серед персонажів ми побачимо вже відомих із попередніх сезонів акторів. Ріка Граймса зіграв Ендрю Лінкольн, роль Мішон виконала Данай Гуріра, Джедіс – Полліанна Макінтош, а Перл Торн – Леслі-Енн Брандт.

 

Серіали, які повертаються

 

Річер

Reacher

Продовження пригод Джека Річера – колишнього поліційного з надзвичайними здібностями в розплутуванні злочинів. У новому сезоні він буде розв’язувати таємницю вбивства одного з членів своєї команди.

Сезон: 2

Коли: 15 грудня

Де: Amazon Prime Video

Трейлер

Доктор Смерть

Dr. Death

Харизматичний лікар здобуває славу за інноваційні прийоми в лікуванні пацієнтів. Проте згодом його колеги починають розуміти, що насправді він не той, за кого себе видає.

Сезон: 2

Коли: 21 грудня

Де: Peacock

Тизер

Міс Скарлет і Герцог

Miss Scarlet and the Duke

Продовження пригод і розплутування нових таємниць від приватної детективки Елізи Скарлет і детектива-інспектора Скотланд-Ярду Вільяма Веллінгтона, також відомого як Герцог. 

Сезон: 4

Коли: 7 січня

Де: PBS 

Трейлер

 

Справжній детектив: Нічна країна

True Detective: Night Country

Двоє детективок розслідують загадкове нічне зникнення восьми дослідників в одному з містечок Аляски.

Сезон: 4

Коли: 14 січня

Де: HBO та Max

Тизер

Геній

Genius: MLK/X

Продовження серій біографічних оповідей, цього разу присвячених двом борцям за права темношкірих американців – Мартіну Лютеру Кінгу молодшому та Малколму Іксу. 

Сезон: 4

Коли: 1 лютого

Де: National Geographic 

Початкова школа Ебботт

Abbott Elementary

Школа Ебботт у Філадельфії має проблеми з грошима – її суттєво недофінансовують. Проте освітяни, що викладають у ній, прагнуть дати дітям найкращі знання й досвід навчання, попри всі труднощі.

Сезон: 3

Коли: 7 лютого

Де: ABC

 

Життя і Бет

Life & Beth

Бет, яка покинула успішне життя на Мангеттені й перебралася до дому дитинства, переосмислює минуле, відновлює взаємини із сестрою й старими друзями, а також продовжує розвивати стосунки з місцевим фермером Джоном.

Сезон: 2

Коли: 16 лютого

Де: Hulu 

 

 

 

 

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.