Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Серіали24 серіали, які варто подивитися цієї весни

Історичні події й аристократичні настрої

24 серіали, які варто подивитися цієї весни — Серіали на Wonderzine

Звісно, весна надихає на прогулянки з друзями під першим промінням сонця, але затишні вечори з хорошими серіалами точно не будуть зайвими. 

Ми зібрали 24 серіали весни, серед яких можна знайти легкі комедії, заплутані детективи з темними таємницями, серіали про історичні події й політичні устрої, а також наукову фантастику. 

Текст: Анна Левченко

 

Нові серіали

 

Повністю вигадані пригоди Діка Терпіна 

The Completely Made-Up Adventures of Dick Turpin

Коли: 1 березня 

Де: Apple TV+ 

Після довгої зими хочеться присвятити час чомусь легкому, щоби налаштуватися на весну. Для цього чудово підійде комедійний історичний серіал про Діка Терпіна, англійського розбійника 18 століття. Дік вирушає в подорож, у якій він стає лідером банди розбійників та отримує важливе доручення – перехитрити та схопити викрадача злодіїв Джонатана Вайльда.

Про Терпіна є багато легенд та англійських балад, над якими автори серіалу вирішили поіронізувати. Головну роль у серіалі виконав британський комік Ноель Філдінг («Майті Буш», «Айтішники». Також у серіалі зіграли Г'ю Бонневілль («Абатство Даутон», «Паддінґтон»), Еллі Вайт («Вонка», «Чорне дзеркало») та інші.

 

 

Режим

The Regime 

Коли: 3 березня 

Де: Max

Авторитарна правителька вигаданої європейської країни поступово починає втрачати владу. Канцлерка Єлена непокоїться ще більше, бо практично не виходить зі свого палацу, одночасно намагаючись втримати порядок. Серіал у сатиричному контексті висвітлює події за рік до повного краху Єлени та показує нам образ диктаторки, яка втрачає контроль над своєю країною і йде на крайнощі, щоби зберегти його. 

Творцем мінісеріалу «Режим» став Вілл Трейсі, який зрежисував фільми «Спадкоємці» та «Меню». За його словами, він був одержимий читанням про геополітику й авторитарні режими ще з підліткового віку. Для «Режиму» він досліджував лідерів із Сирії, росії та Румунії й виявив у них дещо спільне – їхній хиткий зв‘язок із реальністю. Роль диктаторки виконала Кейт Вінслет («Титанік», «Відпустка по обміну»). У коментарі для The New York Times акторка сказала, що грати Єлену було справді «дуже весело». 

 

 

Суперсекс 

Supersex 

Коли: 6 березня 

Де: Netflix

Біографічний серіал від Netflix висвітлить історію життя відомого порноактора з Італії – Рокко Сіффреді, який допомагав авторам стрічки створити сценарій. Сюжет розповість про формування Рокко, його шлях до порноідустрії, сексуальну залежність, а також покаже подробиці особистого життя чоловіка.

Загалом, Рокко Сіффреді знявся в 1300 фільмах та отримав 40 нагород у порноіндустрії. Своє сценічне ім'я він узяв від персонажа Роха Сіффреді, якого зіграв Ален Делон у французькому фільмі «Борсаліно». Роль Рокко у фільмі виконали кілька акторів: дорослого Сіффреді зіграв італійський актор Алессандро Боргі («Кохання та пристрасть. Даліда»), а в епізодах про юність – Сол Нанні («Зроблено в Італії»).

 

 

Джентльмени

The Gentleman

Коли: 7 березня 

Де: Netflix

У центрі сюжету кримінального серіалу – аристократ Едді Холстед, який отримує в спадок сімейний маєток. Але на чоловіка чекає неприємний сюрприз, адже він неочікувано успадковує імперію канабісу, розташовану на території маєтку. На початку Едді пручається й намагається закрити наркобізнес, але з часом усе глибше занурюється у світ злочинності, і це приносить йому задоволення. 

Серіал є спін-оффом до фільму 2019 року «Джентльмени» Гая Річі. Роль аристократа Едді виконав Тео Джеймс («Інший світ», «Дивергент»), також ключові ролі в серіалі зіграли Кая Скоделаріо («Молокососи», «Той, що біжить лабіринтом»), Джанкарло Еспозіто («Пуститися берега», «Мандалорець») і Вінні Джонс («Карти, гроші, два стволи», «Великий куш»).

 

 

Яблука не падають ніколи 

Apples Never Fall 

Коли: 14 березня

Де: Peacock

У сім‘ї Делейні, здається, усе ідеально – четверо чудових дітей, щасливий шлюб батьків, які живуть у мирі та злагоді, разом грають у теніс і безумовно люблять одне одного. Однак після зникнення матері бездоганна картинка руйнується, таємниці починають оприявнюватися, а разом із новими подробицями розслідування ілюзія дружної сім‘ї поступово зникає.  

Серіал знятий за мотивами роману австралійської письменниці Ліан Моріарті, яка написала багато сімейних драм. Головні ролі виконали Аннетт Бенінг («Краса по-американськи», «Смерть на Нілі»), Сем Нілл («Парк Юрського періоду», «Спогади людини-невидимки») та Елісон Брі («Спільнота», «Божевільні»).

 

 

Полювання

Manhunt

Коли: 15 березня 

Де: Apple TV+ 

Джон Вілкс Бут став винуватцем смерті президента США Авраама Лінкольна. Тому секретар і товариш Лінкольна, Едвін Стертон, розпочинає полювання за вбивцею свого друга. У серіалі зображується не лише одне з найвідоміших, але й одне з найменш досліджених убивств у історії. 

В основі серіалу лежить роман Джеймса Свонсона Manhunt: The 12-Day Chase for Lincoln’s Killer. Головні ролі в серіалі зіграли Тобіас Мензіс («Гра престолів», «Чужоземка») та Ентоні Бойл («Володарі повітря», «Толкін»).

 

 

Палм-Рояль

Palm Royale

Коли: 20 березня 

Де: Apple TV+

Палм-Рояль – осередок екстравагантного вищого суспільства, і, звісно ж, далеко не кожен може туди потрапити. Одна дуже амбітна жінка не здається й відчайдушно намагається стати частиною світу драм та інтриг. Глядачі спостерігатимуть за тим, на що вона готова задля того, щоб досягти мети. «У Палм Біч кожна таємниця – це заряджена рушниця: ніколи не знаєш, коли вистрелить і кого зачепить» – пишуть про серіал на Apple TV. 

У серіалі головну роль виконала Крістен Віг («Подружки нареченої», «Мисливці на привидів»). Також ролі зіграли Лора Дерн («Синій оксамит», «Дикі серцем»), Еллісон Дженні («Краса по-американськи», «Години»), Леслі Бібб («Залізна людина», «Нянька») та інші. 

 

 

Проблема трьох тіл

3 Body Problem

Коли: 21 березня 

Де: Netflix

Серіал здивує глядача своєю багатошаровістю. Він має кілька сюжетних ліній, одна з яких розповідає про вченого-дослідника Ван Мяо, який розслідує масові самогубства серед учених. Щоби дізнатися правду, Вао вирішує взяти участь у VR-грі «Три тіла». Гра проходить у загадковому світі з хаотичним та агресивним кліматом, а основне завдання учасників – створити календар, за допомогою якого вдасться передбачити зміну погодних умов. Тим часом людство готується до прибуття інопланетян: дехто планує зустрічати їх із доброзичливістю, дехто – рішуче захищатися. 

Серіал знятий за мотивами науково-фантастичної трилогії Лю Цисіня «Пам‘ять про минуле Землі». Режисерами стали автори серіалу «Гра престолів» – це їхній перший серйозний проєкт із 2019 року. Ролі виконали Саамер Усмані, Джован Адепо («Вавилон», «Мізантроп»), Джесс Хонг, Джон Бредлі («Падіння місяця», «Перший зустрічний»). 

 

 

Ріплі

Ripley

Коли: 4 квітня 

Де: Netflix 

Якщо писати невеличке досьє на Тома Ріплі, то в ньому фігурували би такі слова: убивця, авантюрист, шахрай. Але якби все було так однозначно й просто, то персонажем Ріплі ніхто б і не зацікавився. Події серіалу розгортаються в 60-х роках, Тома наймає один багатій для того, щоби повернути сина з Італії та змусити його продовжити сімейний бізнес. Ріплі ж має свій план і хоче скористатися ситуацією. 

Романи американської письменниці Патриції Хайсміт про Тома Ріплі екранізували неодноразово, але в основу сценарію серіалу від Netflix лягли всі п‘ять книг. Ендрю Скотт («Шерлок», «Погань») зіграв злочинника Ріплі. Також у серіалі будуть Джонні Флінн («Емма», «Девід Боуї: Історія людини із зірок»), Дакота Феннінг («Вісім подруг Оушена», «Одного разу у Голлівуді») й Еліот Самнер («Джентльмени», «Не час помирати»).

 

 

Шуґар

Sugar

Коли: 5 квітня

Де: Apple TV+

У центрі сюжету – американський приватний детектив Джон Шуґар, який отримав замовлення розслідувати загадкове зникнення Олівії Сігел. Вона ж онучка легендарного голлівудського продюсера, яка робить завдання відповідальнішим. Під час пошуків Олівії детектив Шуґар зіштовхнеться із сімейними таємницями – як і зовсім новими, так і давно забутими. 

Роль приватного детектива Джона Шуґар зіграє актор, номінований на «Оскар», – Колін Фаррелл («Бетмен», «Джентльмени»). Також до акторського складу ввійшли Кірбі Хауелл-Баптист («Чому жінки вбивають», «Відчайдушні аферистки»), Емі Раян («Півтора шпигуна», «Бувай, дитино, бувай»), Джеймс Кромвелл («Зелена миля», «Той, що йде у снігах») та інші.

 

 

Мері й Джорж

Mary & George

Коли: 5 квітня 

Де: Sky TV

Події відбуваються в Англії на початку 19 століття при королівському дворі. Мати герцога Букінгемського, Мері Вільєрс, має хитрий план – зробити свого сина Джорджа фаворитом короля Якова І. Це допоможе їм отримати бажану владу та стати одними з найбільш впливових осіб Англії того часу.

Серіал заснований на документальній книзі Бенжаміна Вуллі «Вбивця короля», яка розповідає про змову вбивства короля Якова I його коханця, герцога Букінгемського. Роль мати герцога зіграла Джуліанна Мур, роль Джорджа виконав Ніколас Голіцин («Пурпурові серця», «Червоний, Білий та Королівський Синій»), а короля Англії – Тоні Карран («Калібр», «Червона дорога») 

 

 

Фолаут

Fallout 

Коли: 12 квітня 

Де: Prime Video 

2077 рік. На Землі ядерна війна та постапокаліпсис. Це все про серіал Fallout, знятий за мотивами комп’ютерної гри. Люсі МакЛанхан вирушає в подорож до світу, зруйнованого ядерною атакою, тому тут панують хаос, спустошені землі й мутанти. Вона стикається з жорстокою реальністю, адже практично все своє життя провела в єдиному безпечному місці на землі – бункері під номером 33.

Автори серіалу повідомили, що серіал збереже іронічний гумор і різкий тон, які так цінують фанати гри Fallout. В екранізації зіграють Елла Пернелл («Дім дивних дітей міс Сапсан», «Шершні»), Волт Гоггінз («Мерзенна вісімка», «Правосуддя»), Арон Кліфтон («Наступний», «Батько Стю») й Кайл Маклахлен («Твін Пікс», «Відчайдушні домогосподарки»).

 

 

Франклін 

Franklin 

Коли: 12 квітня 

Де: Apple TV+ 

Дія серіалу розгортається у грудні 1776 року й розповідає про Франкліна, що вирушає до Франції для надважливої місії – переконати французів підтримати демократичний експеримент в Америці. Без жодного політичного досвіду, але завдяки своїй винахідливості та розуму, 70-річному Франкліну вдалося досягнути бажаного. Серіал розповість про те, як він перехитрив шпигунів та інтриганів, уклав союз із революціонерами в 1778 році та повпливав на перебіг історії. 

Сюжет заснований на книжці Стейсі Шифф «Велика імпровізація: Франклін, Франція та народження Америки», у якій розповідається про політичного діяча в кризовий період історії. У серіалі Франкліна зіграв американський актор Майкл Дуглас («Основний інстинкт, «Людина-Мураха»).

 

 

Співчуваючий

The Sympathizer 

Коли: 14 квітня

Де: Max

Події серіалу розгортаються в 1975 році, після падіння Сайгону, столиці Південного В’єтнаму, і закінчення В‘єтнамської війни. Головний герой – напівфранцуз і напівв’єтнамець, а також – комуністичний шпигун Північного В‘єтнаму з позивним «Капітан». Через війну він емігрує до Лос-Анджелесу. Попри переїзд, його діяльність не змінюється – Капітан продовжує стежити за південними в‘єтнамцями. У стрічці головний герой стикається з внутрішньою дилемою, адже, з одного боку, він вірний комуністичним ідеологіям, з іншого – у нього з’являються дружні почуття до південних в‘єтнамців. 

Історична драма заснована на романі американця в‘єтнамського походження В'єт Тхань Нгуєна, за який автор отримав Пулітцерівську премію у 2016 році. Комітет назвав книгу «багатошаровою іммігрантською історією». Головну роль зіграв Хоа Сюанде («Ковбой Біпоп», «Ще є час»). Також у серіалі ми побачимо Роберта Дауні-молодшого («Залізна людина», «Оппенгеймер») і Сандру О («Анатомія Грей», «Убиваючи Єву»).

 

 

Темна Матерія

Dark Matter 

Коли: 8 травня

Де: Apple TV+ 

«Це історія про шлях, яким ми не йшли» – такими влучними словами описує Apple TV+ серіал «Темна матерія». Це історія про фізика, професора та сім‘янина Джейсона Дессена. Одного вечора його стабільне життя перевертається догори дриґом, адже Джейсона поміщають в альтернативну версію його життя. Щоб повернутися до родини, герой повинен пройти через лабіринт паралельних реальностей і стикнутися зі своїм альтер его. 

Науково-фантастичний серіал заснований на романі американського письменника Блейка Крауча. Роль Джейсона Дессена зіграв Джоел Еджертон («Великий Гетсбі», «Вихід: Боги та Царі»), а його дружини – Дженніфер Коннеллі («Топ Ган: Меверік», «Ігри розуму») 

 

Серіали, які повертаються 

 

Бріджертони

Bridgerton 

У новому сезоні нам покажуть розвиток стосунків між Коліном Бріджертоном і Пенелопою Фезерінгтон, не оминувши й головних героїв другого сезону – Ентоні та Кейт.  

Сезон: 3

Коли: 16 травня – перша частина, 13 червня – друга частина

Де: Netflix 

Трейлер

Молоді монархи

Young Royals

Це історія принца Вільгельма, спадкоємця шведського престолу, який вчиться в елітній школі. Третій сезон буде фінальним і розповість про подальші стосунки принца та його коханого. 

Сезон: 3

Коли: 11 березня 

Де: Netflix 

Трейлер

Переломний момент: бомба та холодна війна

Turning Point: The Bomb and the Cold War

Документальне шоу від Netflix презентує другу частину, присвячену Холодній війні та напруженим стосункам між США і росією в сучасності. 

Сезон: 2

Коли: 12 березня 

Де: Netflix 

Трейлер

 

«Доктор Хто»

Doctor Who

Серіал уже 60 років показує глядачам яскравий всесвіт фантастики. У новому сезоні розкажуть про 15-те перевтілення Доктора. 

Сезон: 14 

Коли: травень 

Де: BBC One 

Трейлер 

Girls5Eva

Комедійний серіал про пригоди жіночого музичного гурта 90-х років, який вирушає в новий тур. Не маючи плану, менеджерів і належної організації, жінки сідають у фургон та їдуть підкорювати музичну індустрію. 

Сезон: 3 

Коли: 14 березня 

Де: Netflix

Трейлер

Анатомія Грей

Grey’s Anatomy

Головна героїня серіалу, хірургиня Мередіт Грей, майже не з’являтиметься в новому сезоні. Сюжет присвятять її колегам, що лікуватимуть людей, розвиватимуть лікарню й стикатимуться з успіхами й невдачами в особистому житті. 

Сезон: 20

Коли: 14 березня 

Де: ABC

Тизер

 

Сім‘я чорної мафії

BMF

Кримінальний серіал розповідає про процес створення відомої афроамериканської мафії та двох братів, які її заснували. 

Сезон: 3

Коли: 1 березня

Де: Starz

Трейлер

Квиток долі

The Big Door Prize

Після появи в провінційному місті апарата, який здатен змінювати людей, жителі пережили внутрішні трансформації. У другому сезоні на них чекають нові уроки від загадкової машини. 

Сезон: 2

Коли: 24 квітня 

Де: Apple TV+

Інтерв‘ю з вампіром 

Anne Rice’s Interview With the Vampire

У першому сезоні вампір Луї розповідає захопливу історію свого життя та стосунків журналісту Деніелу, а в другому – їде до Парижа, щоб пережити розставання зі своїм коханим Лестатом. 

Сезон: 2

Коли: 12 травня 

Де: AMC

Трейлер

 

 

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.