Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЇжаЄ питання: як навчити мозок прагнути здорової їжі під час стресу

Потрібно виконувати одну вправу

Хоча ми не можемо усунути всі основні джерела стресу в нашому житті, ми можемо певною мірою контролювати його вплив на наше тіло, пишуть у The Washington Post. Існують способи навчити свій мозок прагнути здорової їжі під час стресу, що допоможе запобігти збільшенню ваги.

Видання посилається на дослідження, в якому зібрали дві групи людей із підвищеним рівнем стресу. Перша група виконувала щоденну шестихвилинну вправу для зменшення стресу, що називається «прогресивною м’язовою релаксацією»: учасники напружували й розслабляли м’язи тіла. Ця техніка допомагала їм впоратися із тривогою і стресом.

Друга група виконувала ту ж саму вправу, але опісля з’їдала порцію свіжих фруктів. За тижень дослідники виявили, що вживання лише фруктів зменшило стрес і покращило настрій учасників. Внаслідок поєднання фруктів із вправою для розслаблення їхній мозок почав сприймати фрукт як щось, що знижує рівень стресу. Тобто, фрукт перетворився на «комфортну їжу».

«Кожного разу, коли дві речі відбуваються одночасно, ваш розум створює зв’язок між ними. Поєднуючи релаксацію й фрукти, ваш розум починає сприймати їх як одне й те саме. За деякий час вам навіть не потрібно буде виконувати вправи для релаксації: достатньо буде лише з’їсти фрукт, і ви отримаєте той самий ефект», – сказала Джанет Томіяма, керівниця лабораторії, що досліджує стрес і здоров’я у Каліфорнійському університеті в Лос-Анджелесі.

Томіяма радить обирати фрукти, які нечасто є в раціоні, наприклад, ківі чи манго. Також вона зазначила, що вправу варто виконувати у різний час і в різних місцях, оскільки «якщо ви завжди робите це за кухонним столом, це працюватиме лише за вашим кухонним столом».

Розповісти друзям
1 коментарпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.