Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЇжаКласичний, вишневий, карамельний: як приготувати глінтвейн до свята

Чотири рецепти, які зігріють

Класичний, вишневий, карамельний: як приготувати глінтвейн до свята — Їжа на Wonderzine

Глінтвейн давно став офіційним напоєм зими. Він чудово зігріває в холодну погоду під час прогулянок чи посиденьок із друзями й так само підходить до різних десертів чи солодощів на святковому столі.

Історія глінтвейну сягає ще Римської імперії, коли його готували на основі вина, оцту та прянощів. У середньовічній Європі напій став особливо популярним серед мандрівників і паломників, бо допомагав їм зігрітися в холодну погоду та захиститися від хвороб.

У 17 столітті глінтвейн поширився по всій Європі. У різних країнах його готують по-різному. Наприклад, у Німеччині до нього полюбляють додавати корицю, гвоздику й імбир, в Австрії – кардамон, а у Швейцарії – мускатний горіх.

Ми підготували чотири різні рецепти глінтвейну – класичного, вишневого, карамельного, на білому вині з апельсиновим соком – разом із фудблогерками, тренеркою та кулінаркою. Час готувати й зігріватися!

 

Тетяна Чуднова

фудблогерка 

Класичний глінтвейн 

 

ІНГРЕДІЄНТИ:

• 750 мл червоного сухого вина 

• 100 мл води

• один апельсин

• 2 ст. л цукру

• 2 палички кориці

• 1 ч.л сухого імбиру

 

• 1 ч.л цедри апельсина

• 5 бутончиків гвоздики

• 7–9 штук перцю в горошок 

• 3 зерна кардамону

• 2 зірочки бодяну

 

Приготування:

  1. У сотейник чи невелику каструлю складіть усі спеції, налийте 100 мл води та перемішайте.

  2. Доведіть до кипіння. Залиште кипʼятитися впродовж хвилини, заберіть із плити та дайте постояти 10 хвилин.

  3. Отриманий відвар процідіть через сито чи марлю в окрему миску. Перелийте відвар у чисту каструлю.

  4. Наріжте на тонкі кільця один апельсин.

  5. У каструлю додайте вино (750 мл), цукор (2 ст. л) і нарізаний апельсин, перемішайте. Нагрівайте глінтвейн, помішуючи до температури 70–80°С. Кип’ятити вино не рекомендовано, тому що легкі ароматні спирти при кип’ятінні випаровуються, а важкі залишаються, і може з’явитися смак спирту. 

  6. Заберіть із плити. Залиште настоюватися під закритою кришкою 2–3 хвилини. Подавайте напій у високих прозорих склянках або керамічних чашках, що утримують тепло. 

 

 

 

Ульяна Кирильчук

тренерка

 

Безалкогольний вишневий глінтвейн 

 

Інгредієнти:

• 1 л вишневого соку

• 1 склянка апельсинового соку 

• 1–2 палички кориці

• 3–4 суцвіття гвоздики

• 0,5 ч. л меленого імбиру

• 1–3 ст. л гречаного меду

Приготування:

  1. У каструлю налийте вишневий та апельсиновий соки. Поставте на помірний вогонь і прогрійте.

  2. Додайте до соку всі спеції, не припиняючи помішувати. Відразу зніміть глінтвейн із вогню, накрийте його кришкою й дайте настоятися 10–15 хв, щоби прянощі віддали свій смак та аромат соку.

  3. Розлийте глінтвейн по чашках або келихах. Окремо подайте до напою гречаний мед.

 

 

 

Вікторія Попін

кулінарка 

Карамельний глінтвейн

 

Інгредієнти:

• 50 грамів цукру

• 500 мл сухого вина

• 1/2 апельсина

• 10–12 шт. гвоздики 

• 1 зірочка бодяну

 

• 1 паличка кориці

• 8–10 коробочок кардамону

• 50 мл апельсинового лікеру, коньяку чи рому (за бажання) 

Приготування:

  1. У сотейник із товстим дном помістіть цукор. Поставте на невеликий вогонь, прогрівайте, час від часу помішуючи, доки цукор карамелізується.

  2. Одразу ж влийте вино й додайте апельсин зі спеціями. Прогрівайте, помішуючи, до повного розчинення карамелі й поки вино добряче прогріється, але не доводьте до булькотіння.

  3. Влийте лікер чи інший міцний алкоголь. Вимішавши, зніміть із вогню. 

  4. Розлийте по горнятках і насолоджуйтесь. 

 

 

 

Катерина Процишина

фудблогерка 

Глінтвейн на білому вині з апельсиновим соком 

 

Інгредієнти:

• біле сухе вино

• 3 апельсини

• 1 яблуко

• 1 ст.л меду

 

• 1 мускатний горішок

• 3 палички кориці

• 2 зірочки бодяну

• 0.5 ч.л імбиру

Приготування:

  1. Наріжте яблуко невеликими кубиками, апельсин – півкільцями.

  2. До каструлі налийте вино, додайте до нього попередньо підготовлені фрукти. З двох інших апельсинів вичавіть сік і додайте до вина. Туди ж додайте мускатний горіх, корицю та бодяну.

  3. Поставте на середній вогонь і нагрійте до 70 градусів. Обовʼязково не доводьте до кипіння.

  4. Зніміть із вогню та накрийте кришкою на 15 хв. Потім процідіть, додайте мед, перемішайте та розливайте в келихи.

 

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.