Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини14 мільйонів українців потребують психологічної допомоги через війну – Ляшко

Її можна буде отримати в команді сімейного лікаря

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що війна в Україні відобразилася на психологічному стані близько 14 мільйонів українців. Велика кількість з них потребуватиме психологічної підтримки. Про це він розповів в інтерв’ю «Українському радіо».

«Найперше, що ми хотіли б, щоб люди не шукали психологів, адже не завжди їх можна знайти в населеному пункті, де вони проживають. Не шукали б, а мали доступ до психологічної підтримки. Її можна буде отримати в команді сімейного лікаря», – зазначив міністр.

За словами Ляшка, наразі МОЗ запустило курс навчання для сімейних лікарів за стандартом Всесвітньої організації охорони здоров’я, який чітко описує всі проблеми психоемоційного стану, на які може звернути увагу сімейний лікар.

Міністр наголосив, що не варто займатися самолікуванням, коли людина відчуває, що «з нею щось не так», зокрема призначати самому собі лікарські засоби.

«У кожному стані спочатку мають бути пройдені всі етапи діагностики, виявлена проблема, слід спробувати вирішити її без медикаментозного лікування. І лише в певних випадках кваліфікований спеціаліст-психіатр може призначити лікарський засіб», – пояснив Ляшко.

Фото: V_Zelenskiy_official

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.